Dedal Napisano 6 października 2021 Udostępnij Napisano 6 października 2021 Ale to już za głośno chyba co ? 😉 Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 6 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 października 2021 1 minutę temu, Dedal75 napisał: Ale to już za głośno chyba co ? 😉 Pzdr No właśnie nie aż tak jak np. w NAD316. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 6 października 2021 Udostępnij Napisano 6 października 2021 Tzn zaczyna się coś dziać i jest fajne brzmienie , czy wcześniej jest za cicho by ocenić brzmienie i nie specjalnie to gra ? 😁 Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 6 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 października 2021 (edytowany) 37 minut temu, Dedal75 napisał: Tzn zaczyna się coś dziać i jest fajne brzmienie , czy wcześniej jest za cicho by ocenić brzmienie i nie specjalnie to gra ? 😁 Pzdr Na razie włączyłem wzmacniacz dopiero na 5 minut. Może to takie pierwsze wrażenie. Sprawdzę później. A tu druga część "eksperymentu". Nie wiem, czy w ogóle usłyszę różnicę, nie wiem czy mi coś "podejdzie", łącznie ze wzmacniaczem, bo Unico Primo to naprawdę bardzo mocna (również dosłownie) konkurencja, ale coś w tych hybrydach jest. Edytowano 6 października 2021 przez Grzesiek202 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 6 października 2021 Udostępnij Napisano 6 października 2021 A co to gratis ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 6 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 października 2021 (edytowany) Jedna para :). Reszta do sprawdzenia i ewentualnego zakup. Edytowano 6 października 2021 przez Grzesiek202 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 6 października 2021 Udostępnij Napisano 6 października 2021 Aha 👍 . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 października 2021 Udostępnij Napisano 7 października 2021 Nie głośno, ten typ tak ma. Tak jest spasowany potencjometr. Ale nie wszystkie modele , egzemplarze tak maja. Z tym że to nie jest wada. Po prostu tak ma. Ale jesteś z niego zadowolony? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 7 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 października 2021 1 godzinę temu, S4Home napisał: Nie głośno, ten typ tak ma. Tak jest spasowany potencjometr. Ale nie wszystkie modele , egzemplarze tak maja. Z tym że to nie jest wada. Po prostu tak ma. Ale jesteś z niego zadowolony? Piotr Dokładnie tak jest z potencjometrem w moim egzemplarzu. Czy jestem zadowolony? Nie miałem jeszcze okazji go dłużej posłuchać, no ale bardzo dobrze znam MK5. W tym momencie jestem zadowolony, choć dopiero teraz, po przesłuchaniu większej ilości sprzętu, zaczynam powoli rozumieć jak te klocki się układa. Kolumny, ich sposób grania + wzmacniacz i jego charakterystyka + źródło + inne komponenty + akustyka i mamy wręcz nieskończoną ilość kombinacji. Dźwięk Haiku mnie intryguje odkąd go usłyszałem pierwszy raz. Ppodoba mi się jego "soczystość", która jednak nie powoduje ciapowatości (przepraszam za słownictwo - takie mam skojarzenia). Nie wiem jeszcze czy to właściwa droga, boję się trochę, że potrzebuję jednak mocniejszego wzmacniacza, ale na pewno zostanie ze mną na jakiś czas. Unico Primo jakby lepiej prowadził moje kolumny, potrafił wycisnąć z nich więcej energii wtedy kiedy potrzeba, to również bardzo dobry wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 7 października 2021 Udostępnij Napisano 7 października 2021 Praktycznie każdy wzmacniacz lampowy lub hybrydowy ze stajni Haiku Audio zaczyna grać głośniej po przekroczeniu godziny 11 o czym zawsze wspominam, tutaj jest to norma i w sumie bardzo przydaje się słuchając muzyki po godzinie 22 Wymiana lamp powinna być słyszalna, jest to świetny wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 7 października 2021 Udostępnij Napisano 7 października 2021 Ja wtrącę swoje 3 grosze. Miałem właśnie kłopot by wyregulować nocne słuchanie . Właśnie za szybko było głośno. Rozwiązałem to regulacją w Dac9. Pzdr 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 7 października 2021 Udostępnij Napisano 7 października 2021 20 minut temu, Dedal75 napisał: Rozwiązałem to regulacją w Dac9. Pzdr Ale wiesz, że to nie po audiofilsku 😝? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 7 października 2021 Udostępnij Napisano 7 października 2021 U mnie też o wiele łatwiej regulować poprzez miniDSP. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 7 października 2021 Udostępnij Napisano 7 października 2021 Każdy kombinuje jak może, też czasem wspomagam regulację z DACa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 7 października 2021 Udostępnij Napisano 7 października 2021 (edytowany) Dla niektórych smazona kiełbasa z cebulą i musztardą popijana mlekiem jest BE a mnie smakuje 😁 mam sobie odmawiać . Pzdr Ps normalnie mam na sztywno ale z Brightem musiałem się wspomóc w nocy obniżających o kilkanaście dB żeby haiku za wcześnie nie zaczynało 😉 Edytowano 7 października 2021 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 7 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 października 2021 13 minut temu, Dedal75 napisał: Dla niektórych smazona kiełbasa z cebulą i musztardą popijana mlekiem jest BE a mnie smakuje 😁 mam sobie odmawiać . Matko bosko! 😆 To masz już swojego Brighta? Jakie masz tam lampki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 7 października 2021 Udostępnij Napisano 7 października 2021 1 godzinę temu, seba3002 napisał: Ale wiesz, że to nie po audiofilsku 😝? Po audiofilsku - znaczy drogo, wbrew logice, wbrew prawom fizyki i stanu wiedzy, w możliwie najbardziej skomplikowany sposób, dodający 10 realnych problemów w miejsce jednego rozwiązanego wyimaginowanego w łepetynce 😉 O to Ci chodziło? 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 października 2021 Udostępnij Napisano 8 października 2021 Ja miałem podobnie. Właśnie im precyzyjniej w godzinach nocnych trzeba było ustawić głośność tym było trudniej. Ja z kolei tez mniej po audiofilsku ustawiałem głośnośc na Malinie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 16 października 2021 Udostępnij Napisano 16 października 2021 Dnia 7.10.2021 o 09:23, Grzesiek202 napisał: Czy jestem zadowolony? Jakoś zamilkłeś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 16 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 października 2021 1 godzinę temu, Asia napisał: Jakoś zamilkłeś. Jestem, jestem. Tylko, że Bright miał wizytę w serwisie i w zasadzie słucham go tak naprawdę od dziś. Uważajcie na kończące swój żywot lampy. Niedobrze, jeśli taka padnie we wzmacniaczu... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 16 października 2021 Udostępnij Napisano 16 października 2021 Oooo, jak poznać że kończy żywot? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 16 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 października 2021 29 minut temu, Asia napisał: Oooo, jak poznać że kończy żywot? Po dziwnych dźwiękach. Jakieś takie pykanie, buczenie. W sumie nie mam doświadczenia. A nie, czekaj! Już jakieś mam 😂. Ale ja włożyłem już walniętą lampę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 16 października 2021 Udostępnij Napisano 16 października 2021 Naprawa była kosztowna? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 16 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 października 2021 1 minutę temu, Asia napisał: Naprawa była kosztowna? Całe 23 zł za kuriera. Tutaj ogromne podziękowania dla Haiku. Mam poczucie dobrego wyboru marki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 18 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 października 2021 Właśnie wymieniłem Genalexy na Mullardy, słucham niezbyt głośno Martyny Jakubowicz z płyty "Prosta piosenka" i jest naprawdę bardzo miło. Na razie to są chyba najfajniejsze lampki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts