kacper.kaps Napisano 23 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 7 minut temu, Grzesiek202 napisał: To nie offtop, ponieważ też ślędzę Twój temat i być może sprawdzę, tego Nuprime. Tylko, że mi pasuje Node 2i i chciałbym go zostawić. Co do Vincenta (w moim przypadku był to SV-227) to mam bardzo podobne uczucia. Grał, bardzo mocno, ofensywnie, z mocnym basem, fajny do rocka, metalu, ale jednak... W porównaniu do Haiku Bright - zupełnie inna - duszna przestrzeń i brak finezji. Node2i mam także - podpięty pod DAC-9 coaxialem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 23 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 (edytowany) 1 godzinę temu, kacper.kaps napisał: Node2i mam także - podpięty pod DAC-9 coaxialem @kacper.kaps Czyli resumując masz Nuprime STA-9 (końcówka mocy) + DAC-9 (przetwornik cyfra-analog) + Node 2i (streamer+ przetwornik). Zatem, czy możesz podłączyć Node2i do DAC-9 tylko streamer, lub jako streamer i przetwornik? Dobrze rozumiem. Próbowałeś? Zestaw STA-9+DAC-9 powinien być jeszcze w moim zasięgu. Edytowano 23 czerwca 2021 przez Grzesiek202 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper.kaps Napisano 23 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 8 minut temu, Grzesiek202 napisał: @kacper.kaps Czyli resumując masz Nuprime STA-9 (końcówka mocy) + DAC-9 (przetwornik cyfra-analog) + Node 2i (streamer+ przetwornik). Zatem, czy możesz podłączyć Node2i do STA-9 bezpośrednio lub poprzez DAC-9? Dobrze rozumiem. Próbowałeś? Jakieś różnice. Zestaw STA-9+DAC-9 powinien być jeszcze w moim zasięgu. DAC-9 działa w tym wypadku także jako przedwzmacniacz. Bezpośrednio do STA-9 nie podłączałem, bo jednak nie mam żadnego RCA pod ręką. Node2i jest podłaczone coaxem do DAC-9, a ten XLR-ami do STA-9. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 23 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 Dnia 18.06.2021 o 09:01, kaczadupa napisał: Nie wiem czy mój Cyrus 8.2 nie byłby dobrym kompanem dla monitorów B&W, teoretycznie powinno być OK W sumie sybilantów (tzw ałdiofilskiego powietrza) całkiem sporo w chytrusie i by mnie nie zdziwiło jakby zakłuło. Na niektórych kawałkach to mnie zaskakuje ile na moich spokojnych kolumnach pojawia się góry 😁 a to naprawdę łagodne tweeterki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 23 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 22 minuty temu, marcinmarcin napisał: W sumie sybilantów (tzw ałdiofilskiego powietrza) całkiem sporo w chytrusie A ja już sam nie wiem, z Dynaudio Emit M 20, X14 i X18 zero podkreślania głosek syczących, to samo z Dali Menuet, Elac Solano, AP Step plus, JMR Lucia. Za to z PMC 20.21 już mi za mocne ssss przeszkadzało. Cały czas mówię o brzmieniu z wykorzystaniem wbudowanego przetwornika w Cyrusie 8.2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 23 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 2 godziny temu, kaczadupa napisał: A ja już sam nie wiem, z Dynaudio Emit M 20, X14 i X18 zero podkreślania głosek syczących, to samo z Dali Menuet, Elac Solano, AP Step plus, JMR Lucia. Za to z PMC 20.21 już mi za mocne ssss przeszkadzało. Cały czas mówię o brzmieniu z wykorzystaniem wbudowanego przetwornika w Cyrusie 8.2. A z audio physic classic 3 syczą ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 23 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 (edytowany) Jest OK z APC3 i Cyruskiem 8 oraz psxem, mógłbym z nimi szczęśliwie żyć. APC3 są takie lekko szalone , radosne, nie nudzą ale bardzo dobrze trafiają w muzyczne klimaty, nie są do przesady "audiofilsko zmanierowane", są czaderskie ale nie mylić z efekciarstwem. Edytowano 23 czerwca 2021 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 23 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 (edytowany) 3 godziny temu, kaczadupa napisał: A ja już sam nie wiem, z Dynaudio Emit M 20, X14 i X18 zero podkreślania głosek syczących, to samo z Dali Menuet, Elac Solano, AP Step plus, JMR Lucia. Za to z PMC 20.21 już mi za mocne ssss przeszkadzało. Cały czas mówię o brzmieniu z wykorzystaniem wbudowanego przetwornika w Cyrusie 8.2. Ja nie narzekam 🙂 jest super 👍 ale moje brzmienie z tymi kolumnami jest dopiero na jasnym i szczegółowym Toppingu właśnie. Z One te sssski były nie do uzyskania. Mimo że One cyfrowy to jednak znacznie łagodniejszy. Spodziewałem się bardzo spokojnego grania z 8.2 a to przebija dynamiką Atolla i to chyba całkiem sporo 🤗 Edytowano 23 czerwca 2021 przez marcinmarcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2021 20 godzin temu, Grzesiek202 napisał: aki jest plan dla Haiku i na pewno jeszcze czegoś innego. Musicial Fidelity, Atoll albo PIER. Te sprawdź Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr.luczaj Napisano 25 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 A taki Nuprime Dac-9 w połączeniu z CA Cxa60 dużo poprawi w barwie? Dociążenie będzie słyszalne czy to raczej wynika z mocy wzmacniacza? Ociepli, pogłębi dźwięk? Czy raczej Dac-9 w połączeniu z Sta9 da solidny efekt? Wysłane z mojego Pixel 4 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 25 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 Pokusiłbym się o stwierdzenie że byłoby inaczej jeśli , Cxa miałby wejście bezpośrednio na końcówkę mocy a tak nie spodziewałbym się spektakularnych różnic . Pamiętam jak posiadałem Creeka a50 +CA sm6 i po wpięciu bezpośrednio na końcówkę mocy i wykorzystaniu przedwzmacniacza w Cambridge było wyraźnie lepiej (dla mnie ) Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 3 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 lipca 2021 Czy ktoś wie, gdzie można wypożyczyć Denon PMA 1600 NE? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 3 lipca 2021 Udostępnij Napisano 3 lipca 2021 Myślę, że w @Q21 nie byłoby z tym problemu. Ale możesz też próbować w salonach denon. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 3 lipca 2021 Udostępnij Napisano 3 lipca 2021 Jakiś czas temu było słabo z dostępnością tego wzmacniacza, ale może pojawiła się nowa partia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 lipca 2021 Udostępnij Napisano 5 lipca 2021 Dystrybucja nie ma. Trzeba polowac na te które są aktualnie w sklepach. W Salonach Denon powinien być. Pytanie jak z opcją wypożyczenia. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 31 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 31 lipca 2021 Z powodu braku czasu, zostawiam sobie odsłuchy na jesień. Na razie faworytem jest Haiku Bright. Ktoś coś jeszcze podpowie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 31 lipca 2021 Udostępnij Napisano 31 lipca 2021 Co prawda droższy, bo ponad 10 tysięcy, ale jesteśmy zdumieni nową odmianą Rotela RA 1592 MK2. Jest dużo lepsza od poprzedniej, pojawiło się więcej powietrza i lepsza kontrola basu. Naprawdę to czuć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 31 lipca 2021 Udostępnij Napisano 31 lipca 2021 4 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Co prawda droższy, bo ponad 10 tysięcy, ale jesteśmy zdumieni nową odmianą Rotela RA 1592 MK2. Jest dużo lepsza od poprzedniej, pojawiło się więcej powietrza i lepsza kontrola basu. Naprawdę to czuć. A Waszym zdaniem Naim nie będzie bezpieczniejszym wyborem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 1 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2021 Dnia 31.07.2021 o 16:21, kaczadupa napisał: A Waszym zdaniem Naim nie będzie bezpieczniejszym wyborem? Być może. Znamy ich urządzenia i cenimy za równowagę i precyzję w dźwięku. Zachęcamy do porównania z Rotelem, może być dobry mecz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 1 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2021 Dnia 31.07.2021 o 16:21, kaczadupa napisał: A Waszym zdaniem Naim nie będzie bezpieczniejszym wyborem? A który Naim? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 1 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2021 (edytowany) W ciemno mogę polecić tylko piecyk, który namiętnie przez ostatnie dwa tygodnie poznawałem tj. SuperNAIT 3. Niestety nawet nie podjąłem agresywnych negocjacji cenowych z Q21, zwyczajnie wyczułem, że tu nie podołam Jednak wracając do tematu to Naim trzyma się swojego sprawdzonego pomysłu na brzmienie czyli i z tańszymi piecami nie będzie zaskoczenia. Każdy precyzyjny, detaliczny, idący w lekkie rozjaśnienie głośniczek powinien się ucieszyć z podłączenia Naima. Edytowano 1 sierpnia 2021 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 1 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2021 (edytowany) 40 minut temu, kaczadupa napisał: W ciemno mogę polecić tylko piecyk, który namiętnie przez ostatnie dwa tygodnie poznawałem tj. SuperNAIT 3. Uuu, może za parę lat. Na razie mam 2- 3 razy mniejszy budżet. Teraz tak sobie siedzę, słucham albumu "Cachaito" - Orlando Lopez, za chwilę zagości "Nha Sentimento" - Cesaria Evora i.. no jak to brzmi. .. Moj NAD jest stworzony do takiej muzyki. Na pewno jego następca nie może zagrać tych płyt gorzej. Edytowano 1 sierpnia 2021 przez Grzesiek202 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2021 Polecam sprawdzić Moona 340 vs Supernaita 3 A w Twoim budzecie Dnia 31.07.2021 o 11:01, Grzesiek202 napisał: Na razie faworytem jest Haiku Bright. Ktoś coś jeszcze podpowie? On kosztuje w okolicach 7K więc nie jest 3 razy tańszy. Chyba że mówisz o używanym? Sprawdź jeszcze PIER MS 680 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 2 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2021 2 godziny temu, S4Home napisał: On kosztuje w okolicach 7K więc nie jest 3 razy tańszy. Chyba że mówisz o używanym? Tak, mógłby być używany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2021 No to tutaj wybór masz na prawdę szeroki. Zaczął bym od jakiegoś komisu blisko Ciebie. A potem szukał możliwości odsłuchu u prywatnych. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts