YB audio Napisano 9 listopada 2021 Udostępnij Napisano 9 listopada 2021 (edytowany) Widzę że test dobiegł końca. Chciałbym bardzo podziękować Kraftowi za poświęcony czas. Tak naprawdę nie wysyłaliśmy monitorów na test co na zaspokojenie ciekawości Krafta bo miał obiecany odsłuch M1 już od dłuższego czasu. Kraft się jednak zmobilizował i zrobił z tego kolejny test . Że też mu się jeszcze chce :D. Duże brawa i podziękowania za chęć podzielenia się tym z forum. Co do opisywanych wrażeń odsłuchowych to są one w 100% zgodne z naszymi. Te monitory właśnie tak mają grać. Mają czarować średnica i góra, dawać dużo radości. Poruszone kwestie basu dość łatwo jest "załatwić" przysuwając monitory do ściany wedle potrzeb basowych. To o wiele prostsze i bardziej elastyczne rozwiązanie, akceptowalne a czasem wręcz zalecane przy konstrukcjach podstawkowych. Nie było sensu dusić ich zwrotnicą aby wyciągnąć kolejne pokłady basu bo straciłyby tą radość brzmienia. Na pewno nie są to kolumny do nagłaśniania salonu bo od tego mamy podłogówki ale pokoju do 20mkw wręcz idealne. Edytowano 9 listopada 2021 przez YB audio 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 9 listopada 2021 Udostępnij Napisano 9 listopada 2021 (edytowany) @Kraft; @YB audio A czy jest opcja co by Kraft "organoleptycznie" podzielił się z forumowiczami swoimi wrażeniami i zabrał je na najbliższy zlot do Łodzi? Szansa na zapoznanie z ich możliwościami szerszego grona. Edytowano 9 listopada 2021 przez slaw0001 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halik Napisano 9 listopada 2021 Udostępnij Napisano 9 listopada 2021 Rozmowy trwają, temat już poruszałem w piątek 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YB audio Napisano 9 listopada 2021 Udostępnij Napisano 9 listopada 2021 13 godzin temu, slaw0001 napisał: @Kraft; @YB audio A czy jest opcja co by Kraft "organoleptycznie" podzielił się z forumowiczami swoimi wrażeniami i zabrał je na najbliższy zlot do Łodzi? Szansa na zapoznanie z ich możliwościami szerszego grona. 12 godzin temu, halik napisał: Rozmowy trwają, temat już poruszałem w piątek Jasne, nie ma problemu. Musieliśmy tylko trochę przesunąć chętnych do odsłuchu ale sprawa jest już załatwiona. 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 10 listopada 2021 Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 I właśnie pojawił się pierwszy argument za przyjazdem do Łodzi 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 10 listopada 2021 Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 A co to za poznanie przez kilka godzin? 3 dni, hotel, imprezka itp. To są właściwe warunki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 10 listopada 2021 Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 No faktycznie jak się nie przekonasz czy gość ma mocną głowę albo jaką pozycję lubi to jakie to poznanie 😂 . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 10 listopada 2021 Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 4 minuty temu, Dedal75 napisał: No faktycznie jak się nie przekonasz czy gość ma mocną głowę albo jaką pozycję lubi to jakie to poznanie 😂 . Pzdr Serio ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 10 listopada 2021 Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 ,😏 Nie czuję niedosytu po pierwszym złocie. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 10 listopada 2021 Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 Nie o tym piszę, tylko o sugestii która zawarłeś w swoim wpisie. Słabe to. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 10 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 Uprasza się nie zaśmiecać. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 10 listopada 2021 Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 24 minuty temu, Fafniak napisał: Nie o tym piszę, tylko o sugestii która zawarłeś w swoim wpisie. Słabe to. To odnośnie Twojego ciągłego marudzenia . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano wczoraj o 11:13 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:13 Dnia 5.11.2021 o 17:09, kaczadupa napisał: Menuety są okrutnie udanym monitorem i ja szans na ich przeskoczenie w założonym budżecie nie widzę (a nieskromnie powiem, że przewaliłem lekko dwa razy tyle paczek co Ktaft). Takich wokali i takich wysokich tonów oraz przestrzeni jak mamy z Dali Menuet to ze świecą szukać Podtrzymujesz ? Obecnie do 10k. Trochę nakręciłem się na Neat... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano wczoraj o 11:25 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:25 (edytowany) 13 minut temu, rajdek napisał: Podtrzymujesz ? Obecnie do 10k. Trochę nakręciłem się na Neat... Wypożycz jednocześnie Neat i Eposa. Masz Dali. Wybór będzie prosty jeżeli tylko Twój piecyk nie upraszcza nic na średnicy. I tak już niepotrzebnie za dużo zasugerowałem z tą średnicą. Edytowano wczoraj o 11:26 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano wczoraj o 11:39 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:39 8 minut temu, kaczadupa napisał: I tak już niepotrzebnie za dużo zasugerowałem z tą średnicą. Piecyk idzie teraz do wymiany, średnica najbardziej zbliżona do Cyrusa XR. Nie wiem czy jest możliwe zrezygnowanie z średnicy Menuet tylko brak tego pazurka na górze... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano wczoraj o 11:44 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:44 2 minuty temu, rajdek napisał: tylko brak tego pazurka na górze A w którym konkretnie miejscu? Rys może pomoże. Przy jakim utworze? U mnie brak „pazurka” najprawdopodobniej wynika z …wieku. Ale i na to są „lekarstwa” Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano wczoraj o 11:48 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:48 3 minuty temu, AudioTube napisał: Rys może pomoże. Nie czytam rysunków, po prostu brakuje wykończenia w postaci odrobiny agresywności i ostrości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano wczoraj o 11:57 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:57 3 minuty temu, rajdek napisał: brakuje wykończenia w postaci odrobiny agresywności i ostrości „Czuję”, że stałem w Twoich butach. Za groma nie mogłem już słuchać smyczków, trąbki. Wszędzie te gładkości, upraszczanie, na jedno kopyto. Na szczęście są rozwiązania. Nawet na moje już słabsze uszy. Ty już wiesz czego brakuje. To krok do sukcesu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano wczoraj o 12:02 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:02 (edytowany) 13 minut temu, rajdek napisał: Nie czytam rysunków, po prostu brakuje wykończenia w postaci odrobiny agresywności i ostrości. No to może Bowers ? Ale jak będzie zawsze metalicznie na górze i za dużo to ja nie proponowałem. A jak chcesz mocnej górnej średnicy to Cyrus 8.2 DAC. Edytowano wczoraj o 12:03 przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano wczoraj o 12:15 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:15 @rajdek Z tego, co pamiętam M1 Classic grają całościowo zupełnie inaczej od Menuetów. Trochę większy dźwięk (w końcu Revelator 15-tka na dole), góra bardziej otwarta, bas schodzi niżej niż w małych Dali - jest rozciągnięty, równy, bez podbicia w wyższym podzakresie i... to się może, ale nie musi podobać, bo przez to rytm nie jest zaakcentowany. Soprany M1 Classic są bardzo szczegółowe i wyraziste, ale też nie w każdym systemie i repertuarze się to sprawdzi. Mnie w tej górze pasma brakowało nutki słodyczy. Na średnicy też nie słyszałem czarowania. Moim zdaniem to monitory nastawione na neutralne i dość lekkie granie. Pokazują jakość nagrań - na dobre i na złe. Bez większego problemu powinieneś móc je wypożyczyć za kaucją z YB Audio (o ile jeszcze mają tamtą parę demo). 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 23 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 23 godziny temu (edytowany) Jeśli ma być "pazurek" to moim zdaniem nie M1. One są spokojniejsze niż Dali. Edytowano 23 godziny temu przez Kraft 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu 55 minut temu, kaczadupa napisał: No to może Bowers ? Próbujesz mnie wpuścić w maliny 😉 Gdzieś przez myśl przeleciały mi 707s3 ale to raczej przeciwny biegun Menuet, do tego elektronika będzie przejrzysta, detaliczna i neutralna. Średnica nie może być chuda, tutaj oczekuję jak w Menuet nasycenie i barwę (tak zafałszowanie, żeby było przyjemniej) góra otwarta detaliczna ale nie zagładzona na amen. 36 minut temu, Kraft napisał: Jeśli ma być "pazurek" to moim zdaniem nie M1. One są spokojniejsze niż Dali. To wszystko wyjaśnione. A jak w tym gronie odnajdą się Neat Petite/Ministra ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu 1 minutę temu, rajdek napisał: Próbujesz mnie wpuścić w maliny 😉 Sam wpadnę w te maliny. Zobaczymy jak szybko wyskoczę. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts