Adi777 Napisano 27 października 2021 Udostępnij Napisano 27 października 2021 2 godziny temu, audiowit napisał: Adi777, samemu musisz sobie wyrobić zdanie. Wiem, dobrze byłoby posłuchać coś od YB Audio, może będę miał okazję sprawdzić Epic One. Jak podejdzie, to może jakiś projekcik się zamówi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 27 października 2021 Udostępnij Napisano 27 października 2021 Moje stoją w odstawce. Ale jeszcze nie dojrzałem do ich sprzedaży. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 27 października 2021 Udostępnij Napisano 27 października 2021 Ja będę myślał o czymś większym. Zobaczymy, co przyniesie czas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 27 października 2021 Udostępnij Napisano 27 października 2021 Hurracan podobno jest udany. Niestety nie słyszałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 27 października 2021 Udostępnij Napisano 27 października 2021 8 godzin temu, Adi777 napisał: Ale pewnie jest to jakiś punkt wyjścia? Przetworniki przecież różnią się parametrami, i to znacznie. Dlatego sztuką jest ładnie zszyć odpowiednie drivery w jednej obudowie, zaprojektować tak zwrotnice, by poszczególne pasma były ze sobą zszyte jak na miarę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 4 godziny temu, DiBatonio napisał: Dlatego sztuką jest ładnie zszyć odpowiednie drivery w jednej obudowie, zaprojektować tak zwrotnice, by poszczególne pasma były ze sobą zszyte jak na miarę. Pewnie tak jest. Wydaje mi się też, że wielkość obudowy może mieć spore znaczenie. Brak limitu wielkościowego kolumn raczej na pewno nie zaszkodzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 Przetworniki w zależności od pozostałych elementów zostały zaprojektowane do obudow : od- do. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 10 godzin temu, audiowit napisał: Moje stoją w odstawce. Ale jeszcze nie dojrzałem do ich sprzedaży. Niedawno ktoś udowadniał, że tylko trójdrożne grają, pozostałe to erzac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 A mi grają takie maluchy 🙂: Bardzo jestem ciekaw co też Jarek powie o tych YB, bo wielkością niewiele odbiegają od moich obecnych kolumn. Tylko cena troszkę bardziej kosmiczna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 4 minuty temu, seba3002 napisał: A mi grają takie maluchy 🙂: Bardzo jestem ciekaw co też Jarek powie o tych YB, bo wielkością niewiele odbiegają od moich obecnych kolumn. Tylko cena troszkę bardziej kosmiczna. Dlaczego masz dwa zestawy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 28 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 października 2021 (edytowany) Hola, hola. jaka kosmiczna? PMC 25.21i* kosztują 12 000 zł. ATC SCM 7 - 5 500 zł. Cena M1 jest średnia;). * wiem, że masz model bez "i", ale rozmawiamy o aktualnej ofercie - poprzednia wersja M1 też była tańsza, kosztowała 8 000 zł. Edytowano 28 października 2021 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 "Widzę ciemno", że YB zostaną u Jarka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 2 godziny temu, audiowit napisał: Przetworniki w zależności od pozostałych elementów zostały zaprojektowane do obudow : od- do. Jak byś określił te Twoje YB Audio? Dlaczego są w odstawce? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 3 minuty temu, Kraft napisał: poprzednia wersja M1 też była tańsza, kosztowała 8 000 zł. Ale jak dobrze wiesz, ja nie kupuję w salonach i za obie pary zapłaciłem mniej niż 8000 zł 🙂. No i ciekawym bardzo jak wypadnie nasza rodzima produkcja na tle zagranicznych paczek, które do tej pory przetestowałeś. 8 minut temu, slaw0001 napisał: Dlaczego masz dwa zestawy? Bo po przesłuchaniu kilku zestawów kolumn, doszedłem do wniosku, że w moim budżecie nie znajdę zestawu, który sprawdzi się idealnie w każdej muzyce. Dlatego w lżejszych gatunkach grają mi ATC, a kiedy chcę sobie posłuchać czegoś mocniejszego, wtedy przepinam się na PMC. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 2 minuty temu, seba3002 napisał: Bo po przesłuchaniu kilku zestawów kolumn, doszedłem do wniosku, że w moim budżecie nie znajdę zestawu, który sprawdzi się idealnie w każdej muzyce. Dlatego w lżejszych gatunkach grają mi ATC, a kiedy chcę sobie posłuchać czegoś mocniejszego, wtedy przepinam się na PMC. Ja nie mógłbym mieć dwóch par kolumn w jednym pomieszczeniu, bez przerwy bym je przełączał i porównywał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 28 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 października 2021 (edytowany) 8 minut temu, Marek Muszyński napisał: Ja nie mógłbym mieć dwóch par kolumn w jednym pomieszczeniu, bez przerwy bym je przełączał i porównywał Ja doszedłem do podobnych wniosków, co Sebastian. Też będę miał dwie pary kolumn współpracujących z jednym wzmacniaczem w jednym pomieszczeniu. Ale przepinania nie będzie. Będą dwa różne miejsca odsłuchowe i dwie różne lokalizacje kolumn. Będę tylko się przesiadał i pstrykał wyjście A lub B we wzmacniaczu. Edytowano 28 października 2021 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 1 minutę temu, Marek Muszyński napisał: Ja nie mógłbym mieć dwóch par kolumn w jednym pomieszczeniu, bez przerwy bym je przełączał i porównywał Ale ja też nie trzymam ich w jednym pomieszczeniu. Kiedy grają jedne, drugie odpoczywają na strychu ewentualnie grają u któregoś ze znajomych. A Ty Marku na swojej komodzie bez problemu mógłbyś postawić 2 pary 🙂. Do tego wzmacniacz z dwoma parami terminali - i zabawa na całego 🙂. 2 minuty temu, Kraft napisał: Ja doszedłem do podobnych wniosków, co Sebastian. Bo chyba tak naprawdę słuchając gatunków od jazzu po heavy metal, ciężko dobrać jeden zestaw. Zresztą poza mną i Jarkiem, są jeszcze inni, którzy stosują to rozwiązanie 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 Generalnie taka koncepcja tez mi chodziła po głowie, ale jednak bardziej skontrastowana, czyli podłogówki i monitory. Np ten PMC 25.21. Miałem go kilka dni w domu i wokale były nieziemskie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 (edytowany) Wystarczy, że już "bawiłem" się dwa razy z wypożyczonymi, porównując z posiadanymi. I tak niektórzy sądzą, że na stare lata zwariowałem Edytowano 28 października 2021 przez Marek Muszyński Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 6 minut temu, Kraft napisał: Będą dwa różne miejsca odsłuchowe i dwie różne lokalizacje kolumn "Ona jest bardzo dobra, ta koncepcja,..." Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 2 minuty temu, slaw0001 napisał: Np ten PMC 25.21. Miałem go kilka dni w domu i wokale były nieziemskie. Wydaje mi się, że znalazłoby się kilka innych monitorów, które nie ustępują pod tym względem PMC, a może i przebijają je. KEFy R300, Audiovector qr1, dynaudio excite x18 no i oczywiście ATC 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 (edytowany) 7 minut temu, Marek Muszyński napisał: Edytowano 28 października 2021 przez Marek Muszyński Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 46 minut temu, seba3002 napisał: Bo po przesłuchaniu kilku zestawów kolumn, doszedłem do wniosku, że w moim budżecie nie znajdę zestawu, który sprawdzi się idealnie w każdej muzyce. Dlatego w lżejszych gatunkach grają mi ATC, a kiedy chcę sobie posłuchać czegoś mocniejszego, wtedy przepinam się na PMC. Postaw monitory jeden na drugim 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 42 minuty temu, J4Z napisał: Słaby pomysł, chyba żeby te wyżej pochylić... Ale i tak słabo. Wiem... żartowałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 A nie lepiej jedną lepszą parę kolumn zamiast dwóch? Dłużej szukać, ale dokładnie. Przynajmniej tak mi się wydaje. Jak kolumna nie "gra" wszystkich gatunków muzycznych, to coś jest nie halo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts