Jasniutki Napisano 13 lutego 2022 Udostępnij Napisano 13 lutego 2022 (edytowany) Na pewno muzyka filmowa jak i muzyka z gier zasługują na osobne wątki- na rynku wiele się zmienia, lecz jeszcze niedawno twardo optowałem za postrzeganiem gier jako sztuki (i wciąż uważam, że są takie dzieła). Na pewno wielu z was grywa w gry, wielu was ma gry w których muzykę ceni, podzielcie się z nami. Zaznaczam, iż chciałbym aby wątek był na tyle luźny, aby można było także dzielić się aranżacjami danych utworów. Tak więc, by nadać rytm, wrzucam kawałek, który został wykorzystane w Fallout New Vegas (Frank Sinatra) oraz aranżację soundtracka z Diablo Edytowano 13 lutego 2022 przez Jasniutki 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 13 lutego 2022 Udostępnij Napisano 13 lutego 2022 Fajnie, że ktoś założył temat o muzyce z gier. Jutro postaram się napisać coś więcej. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 13 lutego 2022 Udostępnij Napisano 13 lutego 2022 Gta ze stacjami radiowymi 😉 Pamiętam że mi się podobała Mafia, kawałki z Dooma też ok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 14 lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 Dawno temu, Far Cry 3 i scena palenia plantacji konopii Skrillex & Damian "Jr. Gong" Marley - Make It Bun Dem I melodia z Anno 1602 Więcej nie pamiętam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 14 lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 14 lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 Gracie w gry z muzyką w tle? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 14 lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 4 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał: Gracie w gry z muzyką w tle? Ja kiedyś grałem, bo robili gry ze świetną muzą. Dziś nie gram, filmów zresztą też już nie oglądam (co rozwiązuje problem kina domowego). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 14 lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 Zdecydowanie wolę planszówki, ale tego utworu nie może zabraknąć w takim wątku. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 14 lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 14 lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 😂🤣 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 14 lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 Ciekawe, czy ktokolwiek pamięta coś takiego. FPS z 2000 r. z rewelacyjnymi dialogami i stylizacją na lata 60-te. Agentka Cate Archer. James Bond mógłby jej buty czyścić. Tytułowa piosenka (jakość słaba, ale kompozycja i aranżacja wciąż się bronią). 1 minutę temu, slaw0001 napisał: 😂🤣 Wolfenstein 3D to moja pierwsza strzelanka. Kultowa rzecz. Aż mi się zrobiło ciepło na sercu. Fajnie, że to przypomniałeś. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 14 lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 (edytowany) Chyba topka jesli chodzi o gry Piszę to jako stary Quake'owiec więc nie jestem obiektywny. Muzyka w grze Heroes of Might and Magic III też super. Edytowano 14 lutego 2022 przez soberowy 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 14 lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 Swietny trailer IMHO to Dishonored z drunken whaler w tle 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 14 lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 1 godzinę temu, J4Z napisał: W sensie że swoją muzyką? Raczej chodziło mi czy wogóle. Ja nie lubie muzyki w czasie gry, dlatego pierwsze co zawsze robię, to w menu muzyka na "0". Dialogi przyciszam a wszelkie efekty na max. i jest "rzeźnia" 😈 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 14 lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 3 godziny temu, Chyba Miro 84 napisał: Raczej chodziło mi czy wogóle. Ja nie lubie muzyki w czasie gry, dlatego pierwsze co zawsze robię, to w menu muzyka na "0". ŁOT? Serio? Myślałem, że pytasz o swoją muzykę, ale takiego czegoś też sobie nie wyobrażam, no, chyba, że jakieś symulatory, na przykład lotu czy ciężarówki. Słodki Panie, jak można grać bez muzyki w Mafię 1, 2, Wiedźminy, Skyrima, czy Deus Exy? Niepojęte to jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 14 lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 Dużo dobrej muzyki było tworzone np. na amidze , polecam poszukać w internetach set-y czy intra Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 14 lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 41 minut temu, Adi777 napisał: ŁOT? Serio? Myślałem, że pytasz o swoją muzykę, ale takiego czegoś też sobie nie wyobrażam, no, chyba, że jakieś symulatory, na przykład lotu czy ciężarówki. Słodki Panie, jak można grać bez muzyki w Mafię 1, 2, Wiedźminy, Skyrima, czy Deus Exy? Niepojęte to jest. Nie przeczę że udzwiekowienie może być ok. Jednak muzyka mnie rozprasza w wiekszosci wypadków podczas gry Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 14 lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 Wracając do prapoczątków, to grą, która zrobiła nam nie wrażenie swoim udźwiękowiem i dla której namówiłem moich uwczesnych szefów na zakup prawdziwej karty dźwiekowej była gra LBA, choć sama rozgrywak była badzo przeciętna. No i w końcu Syberia. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 14 lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 Jesper Kyd - Hitman: Blood Money (2006) Amon Tobin - Splinter Cell: Chaos Theory (2005) Właściwie, to lubię ten soundtrack głównie za "Theme from Battery" i "El Cargo", niemniej całość jest na solidnym poziomie. Tomáš Dvořák aka Floex - Machinarium (2009) Jessica Curry - Everybody's Gone to the Rapture (2015) Chris Remo - Firewatch (2016) Austin Wintory - ABZÛ (2016) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasniutki Napisano 14 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 (edytowany) Wow, takiego odzewu się nie spodziewałem Niektóe nawet znam jak Castlevania, Black flag czy Quake II do którego soundtrack w niektórych kręgach uchodzi za legendarny 7 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał: Gracie w gry z muzyką w tle? Raczej nie, w sensie, jeśli są to naturalne soundtracki jak w Heroes of Might and Magic III albo Morrowind lub inne Elder scrollsy to owszem, natomiast abym włączał muzykę w tle i grał, to tego nie praktykuję - nie raz próbowałem, ale rozprasza mnie to. Do Falloutów jeszcze wrócę, bo nawet FO76 ma jakiś dobry kawałek, nie wspominając o Fallout 1, Fallout 2 i FO NV - jedynie Tactics odstawał ze wszytkich gier, ale on odstawał pod wieloma względami Zawsze podobał mi się soundtrack z Maxa Payna i Maxa Payna 2 (w dwójce już trochę bardziej rozbudowany) oraz jak już wspomniałem to Morrowind (tutaj w aranżacji zagrany przez orkiestrę no i GENIALNY soundtrack do GENIALNEJ gry (HoMM III) Dzięki Hitmanowi poznałem utwór Ave Maria - a długo śmigałem na tej ksywie, z racji, iż mam wytatuwaony kod kreskowy na karku 🙂 Za tę wrzutkę Hitmana serdecznie dziękuję, zapomniałem o tym świetnym soundtracku Edytowano 14 lutego 2022 przez Jasniutki 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 14 lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 5 minut temu, Jasniutki napisał: Maxa Payna Ooo to,to! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 14 lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 Zapomniałem jeszcze o The Elder Scrolls V: Skyrim. Bardzo klimatyczny soundtrack. Jeremy Soule się spisał. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 14 lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 2 minuty temu, Adi777 napisał: Zapomniałem jeszcze o The Elder Scrolls V: Skyrim. Bardzo klimatyczny soundtrack. Jeremy Soule się spisał. Zgadza się, doskonała gra i soundtrack👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 14 lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 Moje ulubione utwory ze Skyrima: 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasniutki Napisano 14 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 Czuć w nich surowy klimat, Skyrim to jedyna część w którą nie grałem, z dwóch powodów - Nie lubię zimy Boje się, że mnie wciągnie za bardzo. Morrowind wciągnął mnie za dzieciaka tak, że prawie klasy w gimnazjum nie zdałem przez niską frekwencję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts