Wito76 Napisano 22 lutego 2022 Udostępnij Napisano 22 lutego 2022 1 godzinę temu, Fafniak napisał: O kim piszesz ? Wiem, pamiętam podłączałeś dużo, bardzo dużo kabli i się z nich wyleczyłeś. Więc nie i tobie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 22 lutego 2022 Udostępnij Napisano 22 lutego 2022 Ale naprawdę myślisz że inni nic nie podłączali? Nawet z ciekawości ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 22 lutego 2022 Udostępnij Napisano 22 lutego 2022 2 godziny temu, slaw0001 napisał: "Cześć, jestem Jaś i słyszę kable a nawet ich nie podłączyłem” Bardzo mi się to spodobało, Napoleon Bonaparte ps. Macie zapał do tych kablowych rozważań. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 22 lutego 2022 Udostępnij Napisano 22 lutego 2022 23 minuty temu, terracan1929 napisał: ps. Macie zapał do tych kablowych rozważań Coś trzeba robić 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 22 lutego 2022 Udostępnij Napisano 22 lutego 2022 No dobra , by rozgrzewka nie poszła na marne. Ostatnio wyczytałem na ASR , że urządzenie z dołączonym kablem USB z wtyczką C , przenosi mniej zniekształceń niż kabel USB z wtyczką mini B ! Normalnie ziomale pomyślałem . Wreszcie cywilizacja dotarła na ASR ! A , że ASR zawsze ma rację nabyłem to ustrojstwo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nixon Napisano 2 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 maja 2022 Panowie wracam do tematu kabli. Możecie mi polecić jakieś dobre pod Bowersy 702 s2 i Rotel 1592 mk2 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 5 maja 2022 Udostępnij Napisano 5 maja 2022 W jakim budżecie się poruszamy i konfekcja lub na metry szukamy? Warto wypożyczyć kilka kabli do domu i przetestować je w tym samym czasie, a z tańszych kabli głośnikowych np: https://www.tophifi.pl/przewody/przewody-glosnikowe/real-cable-cbv130016-kabel-glosnikowy.html https://www.tophifi.pl/przewody/przewody-glosnikowe/tdc-300-f-kabel-glosnikowy.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nixon Napisano 6 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 maja 2022 Budżet powiedzmy do 2500-3000zł. Z chęcią wydam mniej. Banany wygodne w użytkowaniu i dobrze kabel wygląda. Zastanawiam się jednak czy warto dopłacać do bananów czy w tej cenie nie lepiej wziąć lepszy kabel? Jakie jest Wasze zdanie? Długość najlepiej 2x 3m ale może 2x 2.5 też dam radę podłączyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nixon Napisano 6 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 maja 2022 W Top Hifi polecają Audioquest Rocket 44. Za sam kabel 2x 3m zapłaciłbym 1740zł.Z bananami kabel od producenta w tej długości to już koszt 2999zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 6 maja 2022 Udostępnij Napisano 6 maja 2022 Ja stosuje gołe druty, bez banów, od zawsze. Masz rację, koszt gołego przewodu, a z banami tj. zbyt duża różnica. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nixon Napisano 6 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 maja 2022 Banany fajne pod względem użytkowania. Ładniej wyglądają i może też lepiej zabezpieczają kabel przed jakimś utlenianiem. Mimo wszystko blisko 1300zł za banany to trochę sporo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 6 maja 2022 Udostępnij Napisano 6 maja 2022 31 minut temu, nixon napisał: Banany fajne pod względem użytkowania. Ładniej wyglądają i może też lepiej zabezpieczają kabel przed jakimś utlenianiem. Mimo wszystko blisko 1300zł za banany to trochę sporo. Ja pierd... 1300 zł za same gołe druty Supra PLY 3.4 , dobrej klasy drut po 60-70 zł za metr Drut który ma pomierzone wartości a nie opowieści sprzedawców dla naiwnych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 6 maja 2022 Udostępnij Napisano 6 maja 2022 3 godziny temu, nixon napisał: W Top Hifi polecają Audioquest Rocket 44. Za sam kabel 2x 3m zapłaciłbym 1740zł. Z bananami kabel od producenta w tej długości to już koszt 2999zł. Zależy jakie banany AQ. Możesz sam sobie kupić banany SureGrip 300 (te sensowne sonicznie) i ładnie zaprawić na przewód. https://audiopolis.pl/audioquest-suregrip-300-wtyk-bananowy-bfa.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nixon Napisano 6 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 maja 2022 1 godzinę temu, DiBatonio napisał: Zależy jakie banany AQ. Możesz sam sobie kupić banany SureGrip 300 (te sensowne sonicznie) i ładnie zaprawić na przewód. https://audiopolis.pl/audioquest-suregrip-300-wtyk-bananowy-bfa.html 8 sztuk więc wyjdzie nawet drożej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 6 maja 2022 Udostępnij Napisano 6 maja 2022 4 minuty temu, nixon napisał: 8 sztuk więc wyjdzie nawet drożej Banany 8 szt to trochę ponad 570 zł, jak to wyjdzie drożej? 5 godzin temu, nixon napisał: Za sam kabel 2x 3m zapłaciłbym 1740zł.Z bananami kabel od producenta w tej długości to już koszt 2999zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nixon Napisano 6 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 maja 2022 1 godzinę temu, DiBatonio napisał: Banany 8 szt to trochę ponad 570 zł, jak to wyjdzie drożej? Rzeczywiście. Spojrzałem na szybko i myślałem że cena jest za jedną sztukę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 6 maja 2022 Udostępnij Napisano 6 maja 2022 13 minut temu, nixon napisał: Rzeczywiście. Spojrzałem na szybko i myślałem że cena jest za jedną sztukę Nie no to by było przegięcie. Ale te banany są spoko, podobno niższe modele tak nie "grają", a wyższe to przegięcie cenowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 7 maja 2022 Udostępnij Napisano 7 maja 2022 20 godzin temu, Fafniak napisał: Supra PLY 3.4 , dobrej klasy drut po 60-70 zł za metr Drut który ma pomierzone wartości a nie opowieści sprzedawców dla naiwnych U mnie w systemie, Supra jako głośnikowy się nie sprawdziła, a miałem model Classic 4.0 i dawało to efekt dość krzykliwy. Na pewno jest to granie bardzo czyste, choć moim zdaniem do ciemniejszych systemów. Rotel dodawał od siebie i zrobiło się strasznie niemiło. Wróciłem do miedzi bez cynowania i jest ok, a u kolegi Supra śmiga, aż miło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 7 maja 2022 Udostępnij Napisano 7 maja 2022 34 minuty temu, lysyrafal napisał: U mnie w systemie, Supra jako głośnikowy się nie sprawdziła, a miałem model Classic 4.0 i dawało to efekt dość krzykliwy. to przeczytaj opinie o rocket 44 (jeżeli wchodzimy już na ten poziom abstrakcji ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 7 maja 2022 Udostępnij Napisano 7 maja 2022 1 godzinę temu, Fafniak napisał: przeczytaj opinie o rocket 44 Ale opinie, czy może być recenzja ? 😉 https://www.avtest.pl/audio-video-show/audio-video-show-2018/item/493-audioquest-rocket-44?showall=1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 7 maja 2022 Udostępnij Napisano 7 maja 2022 (edytowany) 5 godzin temu, Fafniak napisał: to przeczytaj opinie o rocket 44 (jeżeli wchodzimy już na ten poziom abstrakcji ) Marcin wcale nie napisałem, że nie może być gorzej. Ja wyraziłem zdanie o kablu Supra w moim aktualnym systemie. W poprzednim było znacznie lepiej. Kwestia reszty toru: wzmacniacz, kolumny i źródło. Edytowano 7 maja 2022 przez lysyrafal 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts