tchocky Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 26 minut temu, kn1234 napisał: Dajcie jakiegoś pewnego linka z olx to se zamówie😀 Wysyłka do paczkomatu to dosyć pewna opcja. https://m.olx.pl/oferty/q-Wiim-mini/?search[order]=filter_float_price:asc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 Chciałbym jednego linka od pewnej osoby Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 (edytowany) 10 minut temu, kn1234 napisał: Chciałbym jednego linka od pewnej osoby Mamy Ci polecać naszych zaufanych januszy ? Znajdź janusza obok siebie z odbiorem osobistym albo kup przez paczki olx ochroną. Proszę o nie obrażanie się Januszy. Za słownikiem PWJ Uwagi językoznawcy [MŁ]: Zachowaliśmy tę literacką definicję, która pasuje częściowo i do „cebuli”. Janusz to także „ignorant” w szerszym znaczeniu, np. „janusze biznesu”. Nie wiemy, dlaczego akurat to imię zyskało takie znaczenie wtórne. Wszyscy Januszowie (dla opisywanego tu znaczenia negatywnego zachowajmy małą literę i liczbę mnogą na -e) muszą cierpliwie przeczekać, tak jak niegdyś Józefowie (użycie ironiczne formy Ziutek) i Czesławowie (Czesiek). Edytowano 18 marca 2022 przez Tomasz S. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 (edytowany) 2 godziny temu, S4Home napisał: Jak mi się uda go dorwac to wepnę go w coś wyższej półki a co mi tam Chord Qutest, Ca CXN V2 jako DAc czy Musical MX DAC Jestem zaskoczony. Z mojego skromnego doświadczenia, dźwięk po optyku jest dużo słabszy niż po koaksjalu. Słyszałem wyraźnie różnicę już na budżetowym zestawie CXA81 + MA Silver 100. Puszczanie okrojonego sygnału do markowego Qutesta? I co ten Qutest ma zrobić - machnąć różdżką i magicznie dosztukować braki, które były na wejściu? Nie rozumiem. Edytowano 18 marca 2022 przez Rafał S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 Walić to zabawkę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik1989 Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 Ja właśnie szukam streamera dla siebie, mam cxa81 i heco aurory 700 + gramofon i preamp gramofonowy. Spotify słucham przez bluetooth z telefonu ale jest to uciążliwe. Zastanawiam się nad bluesound, ieast m30, a może wystarczy to? Poki co nie mam zewnętrznego daca i chciałbym podłączyć to po optyku bezpośrednio do cxa81. Sądzicie ze w moim przypadku warto kupić te maleństwo? Czy szukać node? Albo coś innego? Mam "Janusza" 15 km ode mnie który ma na sprzedaż to cudo i myślę żeby go odwiedzić Pozdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 @chemik1989 w tej cenie brać i się nie zastanawiać. Nawet jeżeli nie przypadnie Ci do gustu to odsprzedaż za jakiś czas bez straty albo że stratą 10 zł warto dla samej wygody, w Spotify czy tam Tidalu ustawiasz sobie playlistę, klikasz graj na tym urządzeniu i telefon możesz nawet wyłączyć. 27 minut temu, kn1234 napisał: Walić to zabawkę Masz rację. Lepiej kup książkę. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 16 minut temu, Tomasz S. napisał: @chemik1989 w tej cenie brać i się nie zastanawiać. Nawet jeżeli nie przypadnie Ci do gustu to odsprzedaż za jakiś czas bez straty albo że stratą 10 zł warto dla samej wygody, w Spotify czy tam Tidalu ustawiasz sobie playlistę, klikasz graj na tym urządzeniu i telefon możesz nawet wyłączyć. Masz rację. Lepiej kup książkę. No nie wiem z tą książką, patrząc na retorykę 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 10 minut temu, tomaz75 napisał: No nie wiem z tą książką, patrząc na retorykę 🙂 Właśnie dlatego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 18 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2022 (edytowany) 4 godziny temu, S4Home napisał: Jak mi się uda go dorwac to wepnę go w coś wyższej półki a co mi tam Chord Qutest, Ca CXN V2 jako DAc czy Musical MX DAC Super!!! Wielkie dzięki! Wybierz na olx ogłoszenie z przesyłka inpost i tyle. Jest ich dużo 4 godziny temu, Tomasz S. napisał: No i taki temat to mi się podoba widać ekscytację, dużo odpowiedzi, autor aktywny, wyświetleń dużo, zapowiedzi testów, branża jest z nami, społeczność się łączy ( i zaraz się podzieli ) są pierwsze marudy co nie słuchały ale wiedzą już na pewno. Super ❤️ takie hobby to mi się podoba. Tez się bardzo ciesze! Jest fajna wspólna zabawa, emocje i ciekawość. No i super, ze chłopaki z branzy się dołączyli! 4 godziny temu, Paweł Pawlik napisał: Znalazłem ogłoszeniodawcę OLX z sąsiedniej wioski więc po paru godzinach już mam WIIM u siebie. Na odsłuchy wczoraj miałem tylko godzinę ale wystarczyło żeby usłyszeć że gra inaczej od mojej yamahy WXC-50 (yamaha po coax, wiim po optyku). Odsłuchy Tidal Hi-Fi. Dźwięk z wiim jest jakby bardziej 'nowoczesny' - sprężysty, jaśniejszy, słychać więcej szczegółów ale chyb nie ma takiego zejścia basu jak yamaha (to może być mylne wrażenie wynikające z ogólnego rozjaśnienia). Jeszcze nie wiem który wygra. Pasowałby mi wiim ze względu na Tidal Connect i gapless. Aha jeszcze tryby EQ dostępne z poziomu aplikacji - całkiem to ciekawe jest. Słychać wyraźnie różnice przy przełączaniu. Słucha się całkiem przyjemnie i dla mnie (chociaz zawsze preferowalem tryby pure/direct) to jednak jest funkcjonalność na plus. Dzisiaj potestuję jeszcze z Chord Mojo + słuchawki. Dzieki wielkie Paweł za pierwsze opinie. Czekamy na finalny werdykt! O tym basie już tez raz słyszałem taka opinie. Ta sama osoba mówi tez, ze dźwięk jest lekko „szary” Edytowano 18 marca 2022 przez mateolo2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 Mój Janusz wysłał już paczkę, ale chwilę po zakupie widzę że wystawił kolejną aukcję czyli ma tego więcej. W poniedziałek test zabaweczki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Pawlik Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 11 minut temu, Wito76 napisał: Mój Janusz wysłał już paczkę, ale chwilę po zakupie widzę że wystawił kolejną aukcję czyli ma tego więcej. W poniedziałek test zabaweczki. Ogłoszenie z którego skorzystałem też nadal wisi. Spytałem sprzedającego czy sam używa tego streamera ale powiedział że nie wie co to jest i do czego służy ale wie, że ma jakiś najnowszy chip Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar Ka Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 Moja paka również w drodze i nie ogląda się za siebie😊 Kupiłem z Wrocławia,widzę że Janusz ma więcej.W przyszłym tygodniu pierwsze testy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 6 minut temu, Mar Ka napisał: Moja paka również w drodze i nie ogląda się za siebie😊 Kupiłem z Wrocławia,widzę że Janusz ma więcej.W przyszłym tygodniu pierwsze testy. Ha,ha, nazwijmy ich🤔 Łowcami okazji🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prawie Audiofil Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 38 minut temu, Mar Ka napisał: Moja paka również w drodze i nie ogląda się za siebie😊 Kupiłem z Wrocławia,widzę że Janusz ma więcej.W przyszłym tygodniu pierwsze testy. Wydaje się, ze kupilem z tego samego niewyschniętego jeszcze źródła;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 18 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2022 (edytowany) Mój Janusz tez miał kilka. Ale przynajmniej dał się stargować na 170. Rekordziści widziałem ze osiągali 150 😂 Ja dzisiaj siadam do odsłuchów Nie będę się na sile starał zakochać w tym urządzeniu, wiec z dystansem podejdę do tematu i na gorąco Wam dzisiaj napisze co myśle - od serducha Edytowano 18 marca 2022 przez mateolo2 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 Moj dotarl i juz gra.Na dzien dobry klapka od wejscia optycznego pekla 😂.Trudno.Slucham po optyku i narazie troche dziwnie brzmi.Dosc jasno.Z Magnatem MR780 to troche jednak zaskakujace.Ale trzeba posluchac dluzej i pobawic sie zeby wydac ostateczny werdykt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar Ka Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 Jak oceniasz szczegółowość, scenę i źródła pozorne? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar Ka Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 (edytowany) Bardzo nie(pomocny) post.Proszę o niezaśmiecanie,jak nie ma się nic sensownego do napisania.Dziękuję Tak,poeta nie czuje kiedy rymuje Edytowano 18 marca 2022 przez Mar Ka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 18 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2022 (edytowany) 13 minut temu, Mar Ka napisał: Bardzo nie(pomocny) post.Proszę o niezaśmiecanie,jak nie ma się nic sensownego do napisania.Dziękuję Podbijam, aczkolwiek tekst śmieszny 😂 Edytowano 18 marca 2022 przez mateolo2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 5 minut temu, mateolo2 napisał: Podbijam, aczkolwiek tekst śmieszny 😂 Źródła pozorne od 300 wzwyż, lokalizujemy,🙂 Przed chwilą, tomaz75 napisał: Źródła pozorne od 300 wzwyż, lokalizujemy,🙂 Wybaczcie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 Po kilkunastu minutach poki co, stwierdzam ze podoba mi sie to co slysze.Bez korektora, jak pisalem wczesniej dosc jasno ale ja lubie takie brzmienie.Moim zdaniem lepiej od chromecasta.Duzo szczegolow, czysto i chyba z dosc dobra srednica.Niskich moze ciut za malo.Dobra stereofonia i szeroka scena.Poki co jak dla mnie jest naprawde bardzo dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 18 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2022 3 minuty temu, T Z6 napisał: Po kilkunastu minutach poki co, stwierdzam ze podoba mi sie to co slysze.Bez korektora, jak pisalem wczesniej dosc jasno ale ja lubie takie brzmienie.Moim zdaniem lepiej od chromecasta.Duzo szczegolow, czysto i chyba z dosc dobra srednica.Niskich moze ciut za malo.Dobra stereofonia i szeroka scena.Poki co jak dla mnie jest naprawde bardzo dobrze. Hej, może mi umknęło, ale możesz powiedzieć z czym tego słuchasz? Jaki dac? Do jakiego urządzenia to porównujesz - chromecasta? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowallosu Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 9 minut temu, T Z6 napisał: Po kilkunastu minutach poki co, stwierdzam ze podoba mi sie to co slysze.Bez korektora, jak pisalem wczesniej dosc jasno ale ja lubie takie brzmienie.Moim zdaniem lepiej od chromecasta.Duzo szczegolow, czysto i chyba z dosc dobra srednica.Niskich moze ciut za malo.Dobra stereofonia i szeroka scena.Poki co jak dla mnie jest naprawde bardzo dobrze. Odpal na aux i daj znac czy slyszysz roznice. Jak dla mnie optyk gra lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 Gram na Magnat MR780.Porownuje do chromecast audio.Pozniej podlacze pod Yamahe RN803 i pod Smsl q5.Ale nie dzis. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts