Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Panowie i Panie.

Sorki za pytanie nie związane z Audio.

Czy jest tu na forum , hm forum na temat statuetek i figur z postaciami z filmów I gier?  Takie zabawki dla wiekszych dzieci. Czy z akcesoriami jak np. bookends - takie podstawki , pomiędzy ktorymi stawia się książki i płyty z filmami?

Napisano
7 godzin temu, Artur Brol napisał:

Czy jest tu na forum , hm forum na temat statuetek i figur z postaciami z filmów I gier?

Nie widziałem takowego. A co? Zbierasz?

Ja poprzestałem na kilku z Wiedźmina 3.

Napisano
1 godzinę temu, Artur Brol napisał:

Myślałem tylko by mieć po jednej  z najlepszych filmów, jak właśnienp. Wiedzmin. Choć to z książek.

I Terminator, Alien, LOTR...

Prime 1 Studio robi superowe figurki, chyba jedne z najlepszych.

Napisano
Dnia 15.09.2023 o 08:06, Artur Brol napisał:

Kiedys byl w Polsce sklep internetowy ale juz chyba go nie ma.

Tak, wiem o który Ci chodzi. Widocznie mieli za drogo. 

Mi sie podobały z Władcy Pierścieni i Wiedźmina 3, z Zabójcy Królów też ładne.

Napisano (edytowany)

No, te droższe robią robotę. 

W końcu udało mi się wybrać nad morze. Na chwilę, ale zawsze to coś.

@Artur Brol Noordwijk. Znasz? Moje dawne miejsce zamieszkania. Super miejscówka. Trochę szkoda, że tam już nie mieszkam, ale cóż, tak wyszło.

20230916_144510.jpg

20230916_162541.jpg

20230916_164017.jpg

Edytowano przez Adi777
Napisano (edytowany)

Nie, nie pamiętam bym w Noordwijk kiedykolwiek był.

Ja też w zasadzie nad morzem mieszkam tyle że nie jest to może otwarte - nad droga wodna do Antwerpii. Westerschelde.

6 minut temu, maxredaktor napisał:

W Holandii to chyba macie wszędzie blisko, także nad morze :)

No nie tak blisko, odemnie na północ jest chyba ponad 300 km. Jak wprowadzili ograniczenie do 100 na godzinę to się nawet ten odcinek wydłużył. 

Edytowano przez Artur Brol
  • 3 weeks later...
Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, gienas napisał:

I mamy wysyp parawanów nad morzem.

Przyznam, że zaskakuje mnie demonizowanie parawanów nad Bałtykiem. Dla mnie zawsze miał on wymiar praktyczny - zwyczajnie chroni od wiatru, który jest stałym towarzyszem wybrzeża*.

A tu, biedny parawan, został memem.

*Odkąd odkryliśmy namioty plażowe to zastąpiły nam całkowicie kocyk i parawan.

Edytowano przez Asia
Napisano

:) Te parawany były, są i będą bo praktyczne są.

Ale od kilku lat parawany nie służą za parawany :) tylko jako ogrodzenie, jako zagroda, w której siedzą osobniki jak w komedii "Mieszczanin szlachcicem"... Tak oględnie mówiąc ;) .

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, Asia napisał:

kochany, przeglądarka mi się (znów) wysypuje przy Twoich wklejkach.

😐 No i co ja mam zrobić kochana?😁 Ewentualnie poprosić Redakcję Audio o usunięcie tematu, i tym razem zmniejszę rozmiar maksymalnie jak się da.

@Redakcja AUDIO

Może do Świąt się wyrobię 😅

37 minut temu, MMarek napisał:

Czy prawdą jest, że w Holandii wszystkie autostrady są oświetlone.? Byłem dawno temu dwa razy, ale jakoś nie zapamiętałem.

Nie mam pojęcia. @Artur Brol pewnie wie lepiej.

Edytowano przez Adi777
Napisano (edytowany)

W 2013 roku postanowiono w Nl by wyłączyć oświetlenie wszystkich autostrad. Powód - oświetlenie  aut powinno wystarczyć.

W 2019 nastąpił zwrot. Za pomocą ledowego oświetlenia każda autostrada ma być oświetlona. Obecnie większość rozjazdów ma ledy. A najważniejsze autostrady mają oświetlenie. Za kilka lat ma być 100%.

W latach 2001-2003 miałem okazję pracować w serwisie firmy pani Piaseckiej. Johnson&Johnson. W serwisie. Przejechałem prawie 200 tys km. I miałem dosyć. Od 2013 nie poruszam się autem, ale od kolegów regularnie słyszę jak z mca na mc coraz więcej korków i coraz dłużej na drogach. 
Covid wróć, tak mówią. Wtedy było inaczej😉

Edytowano przez AudioTube