Chyba Miro 84 Napisano 10 października 2023 Udostępnij Napisano 10 października 2023 (edytowany) To nie mój pomysł, też nie wiedziałem. Bylem zaskoczony gdy dostałem kawę do powachania pomiedzy probkami. Pozatym resetowanie to taki mój skrót myślowy. Nie bierzcie tego dosłownie 😜 Edytowano 10 października 2023 przez Chyba Miro 84 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 10 października 2023 Udostępnij Napisano 10 października 2023 (edytowany) 1 godzinę temu, DiBatonio napisał: Może kiedyś spróbuję, chociaż kawy jakie pijam szkoda marnować na takie pierdy. A tak wogóle, to w jaki sposób może sie zmarnować kawa (nawet ta Twoja) jesli powąchasz ją np. przed zrobieniem napoju? Zmieni smak/zapach, czy może cos innego...? 😜 Jak czasami coś napiszesz to.... 🙉 Edytowano 10 października 2023 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 10 października 2023 Udostępnij Napisano 10 października 2023 (edytowany) 1 godzinę temu, Chyba Miro 84 napisał: A tak wogóle, to w jaki sposób może sie zmarnować kawa (nawet ta Twoja) jesli powąchasz ją np. przed zrobieniem napoju? Zmieni smak/zapach, czy może cos innego...? 😜 Jak czasami coś napiszesz to.... 🙉 Chcesz pogadać o kawach i metodach jej zaparzania, zapraszam do stosownego wątku. Udając się do sklepu musiałbym sobie odsypać troszkę, nie wiem może zmielić, taka świeżo zmielona też inaczej uwalnia aromaty niż ziarna. Bo przecież nie idziesz do sklepu z perfumami z zaparzoną kawą, chyba o tym rozmawiamy, jak zresetować zmysl węchu ? P.S. Nie pijam kaw z marketów i sklepów osiedlowych... Edytowano 10 października 2023 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 10 października 2023 Udostępnij Napisano 10 października 2023 Myślę ze najlepszą opcją teraz dla Ciebie bedzie jeszcze raz przeczytać z dwie/trzy strony do tyłu, a jesli dalej będzie problem z zrozumieniem, to zaparzyć sobie wypasioną kawę ( nie z marketu), wypić, odczekać moment... i spróbować raz jeszcze przeczytać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 @Adi777 , @Wing0 ostatnio tak spędzam czas Ładowarkę zmieniłem , bo nie pasowała kolorem do elewacji 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 17 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 października 2023 Dnia 10.10.2023 o 17:21, DiBatonio napisał: Bo przecież nie idziesz do sklepu z perfumami z zaparzoną kawą, 😂 To by się zdziwili. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 25 minut temu, tomek4446 napisał: Ładowarkę zmieniłem , bo nie pasowała kolorem do elewacji Od zawsze uwielbiam duże maszyny budowlane 😍. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 17 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 października 2023 31 minut temu, tomek4446 napisał: ostatnio tak spędzam czas Fajnie 🙂 Ty jako operator? 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 11 minut temu, Asia napisał: Od zawsze uwielbiam duże maszyny budowlane Ja też 5 minut temu, Adi777 napisał: Ty jako operator? Za nerwowy jestem. Szacun dla operatora. Ładowarka ma szer. 2,5 m. a brama długości 16 metrów 2,54 metra. Ma więc tolerancji po 2 cm. na bokach i wiezie wzdłuż 1,5 tonową paletę o długości 3,6m i wysokości 3,2 m. Okna działają jak żagiel. Nie jest łatwo. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 Parę lat temu włączałam sobie do prasowania program na TVN Turbo - o wyburzeniach większych i mniejszych konstrukcji. Uwielbiałam ten dreszcz emocji - wjedzie czy nie wjedzie. Byłby większy gdyby nie długaśne przerwy na reklamy. Ale to już zupełnie inna historia... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 @tomek4446 nie cierpię kamienic a kyszzzz już wolę PiS 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 36 minut temu, Wing0 napisał: nie cierpię kamienic a kyszzzz już wolę PiS Jest nas dwóch Od frontu walnęli mi rusztowanie , a to okna frontowe i muszę od podwórka. Ale przyznaje , że budowa prowadzona jest wzorowo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 To jakiś wyjątek w Polsce... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 2 godziny temu, Asia napisał: o wyburzeniach większych i mniejszych konstrukcji. Uwielbiałam ten dreszcz emocji - wjedzie czy nie wjedzie. Asia , a nie mogłaś tak od razu. A ja od dwóch lat poszukuje montażystów. Jutro , Piotrkowska 7.00. Zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Od frontu walnęli mi rusztowanie , a to okna frontowe Jaką masz firmę? W sensie co robicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 35 minut temu, tomek4446 napisał: Asia , a nie mogłaś tak od razu. A ja od dwóch lat poszukuje montażystów. Jutro , Piotrkowska 7.00. Zapraszam Z radością, ale chyba w następnym wcieleniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 7 minut temu, Asia napisał: Z radością, ale chyba w następnym wcieleniu. Kurna , kogo bym nie zapytał mówi to samo. Uczą tego na jakiś kursach ? 33 minuty temu, misiekx napisał: Jaką masz firmę? W sensie co robicie? Nie , nie mam firmy. Jestem pracownikiem. A co robimy ? Okna , drzwi zewn. i wewn. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 11 minut temu, Fandiscopolo napisał: Z ciekawosci zapytam o stawke godzinowa. Za 400 zł dziennie dla pomocnika montażysty, nie znalazłem nikogo do tej kamienicy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Nie , nie mam firmy. Jestem pracownikiem. A co robimy ? Okna , drzwi zewn. i wewn Myślałem że to Twoja firma, - mi, mam- tak się zasugerowałem. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 18 października 2023 Udostępnij Napisano 18 października 2023 10 godzin temu, tomek4446 napisał: Za 400 zł dziennie dla pomocnika montażysty, nie znalazłem nikogo do tej kamienicy Rozumiem, że pełen etat z ubezpieczeniem, 8h czasem pracy itd ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 18 października 2023 Udostępnij Napisano 18 października 2023 6 godzin temu, audiowit napisał: Rozumiem, że pełen etat z ubezpieczeniem, 8h czasem pracy itd ? Umowa Zlecenie , oczywiście ubezpieczenie , badania pełen legal. Inaczej nie wpuścił by BHP-owiec pracownika na teren budowy. Specjalnie dla @Asia - trzecie piętro. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 18 października 2023 Udostępnij Napisano 18 października 2023 Wierz mi, NAPRAWDĘ chciałabym tam być. Cudny ten dźwig 💛! I jeszcze by mi za to płacili 🙂. Okienka też niebrzydkie. O ile samomyjące. Płatność w petrodolarach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 18 października 2023 Udostępnij Napisano 18 października 2023 39 minut temu, Asia napisał: I jeszcze by mi za to płacili 🙂 No teraz to już trochę przesadziłaś 39 minut temu, Asia napisał: O ile samomyjące. Innych nie robimy. Do każdego dołączamy szmatkę. Już od klienta zależy sposób w jaki namówi okienko by się umyło 40 minut temu, Asia napisał: Płatność w petrodolarach? Nie. W rupiach , a co ? Pracuje też takim: 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 18 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 października 2023 (edytowany) @audiowit Chodzi Ci o salkę? Że już dawno o tym pisałem? Najpierw są marzenia, to chyba normalne? Przynajmniej dla mnie. Pisałem też o tym, że budowa takiego pomieszczenia jest połączona z budową domu. Nie mam skończonego domu, żebym mógł się w to bawić. Wszystko musi iść w parze. Budowę zacząłem 1,5 roku temu, tempo nie jest najgorsze, przy czym i tak dużo rzeczy zostało spowolnionych, głównie przez tynkarzy. Buduję za gotówkę, to też ma znaczenie, choć zarobki przyzwoite. Z salonu i sypialni zrezygnowałem, i bardzo się z tego cieszę. Będą chociaż normalnie wyglądać. Nie twierdzę, że nie da się pogodzić dobrej adaptacji akustycznej z wyglądem, ale wątpię, żebym był w 100% zadowolony. Zresztą, coś na pewno będzie grało w tych pomieszczeniach, ale to na później. Coś jeszcze? O czymś jeszcze pisałem, czego nie zrealizowałem? Panie nieprzeciętny? 🙂 Poza tym, mam czas i nigdzie mi się nie spieszy. Dobrze mi się żyje i mieszka w Holandii. Ładny, zadbany kraj, stała praca i dobre pieniądze, dach nad głową, wyremontowany pokoik. Tyle mi na razie wystarczy. 19 godzin temu, tomek4446 napisał: Za 400 zł dziennie dla pomocnika montażysty, nie znalazłem nikogo do tej kamienicy To chyba przyzwoita stawka? 8 godzin? Za 10 zresztą też. 40 zł za godzinę dla pomocnika? Nawet nie wiedziałem, że tyle można dostać. Edytowano 18 października 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 18 października 2023 Udostępnij Napisano 18 października 2023 12 minut temu, Adi777 napisał: To chyba przyzwoita stawka? 8 godzin? Za 10 zresztą też. 40 zł za godzinę dla pomocnika? Nawet nie wiedziałem, że tyle można dostać. A widzisz, tego nie mają nawet w Holandii...😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts