Rafał S Napisano 6 lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 lutego 2023 (edytowany) 14 minut temu, J4Z napisał: Fantastyczne brzmienie Rozumiem, że mówisz o mariażu Unico i Sparków. Bo to na nich słuchałeś tego "fantastycznego połączenia". Czy się mylę? Edytowano 6 lutego 2023 przez Rafał S 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 6 lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 lutego 2023 2 minuty temu, J4Z napisał: Na TV W takim razie gratuluję telewizora. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 6 lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 lutego 2023 Niedługo umawiam się na odsłuch ATC, z czystej ciekawości. Na stanie są SCM50/100/110A, może będzie też 150A. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 6 lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 lutego 2023 @Adi777a to są jakieś mini monitory? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 No właśnie mowa o profesjonalnych? Czy tych domowych? https://atc.audio/professional/loudspeakers/scm110asl-pro/ http://atcaudio.pl/classic/scm50-classic/ http://atcaudio.pl/classic/scm100-classic/ mini to one raczej nie są Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 Mowa jest o tym żeby tylko coś zamieścić. W testy średnio wierzę 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 28 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2023 (edytowany) Co prawda nie są to minimonitory ATC SCM7, ale też fajne Słuchane z Tidala - gospodarz nie darzy MQA wielką miłością, ale powiedział, że audio pomału się od tej technologii odwraca. Poza tym, the winner is active ATC/dowolne kolumny innego producenta posiadającego zarówno aktywne, jak i pasywne głośniki. Always. To jego słowa. Jego zdaniem nie powinno być różnic dźwiękowych między ATC Pro vs Home. Pod względem akustyki pomieszczenia zdaniem gospodarza jest średnio. Było trochę ustrojów, ale nie można mówić o żadnej profesjonalnej adaptacji. Słuchałem aktywnych i pasywnych 50 oraz aktywnych 150 Pro. Te ostatnie to kawał monitora. Bardzo dynamiczne, z wyczuwalnym "punchem", czego mi trochę brakowało w przypadku poprzednio odsłuchiwanych aktywnych kolumn. Jednak kobiety mają rację 😉 Brzmienie można by określić jako neutralne, ani zimne ani ciepłe, w sam raz. @Asia pewnie by Ci się spodobały 😁 Edytowano 28 kwietnia 2023 przez Adi777 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 28 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2023 (edytowany) Odsłuch z około 3.5 metra, może 4. Odległość między kolumnami na pewno trochę mniejsza. Tweeter był znacznie powyżej linii uszu. Spytałem się, czy wysokotonowiec nie powinien być mniej więcej na wysokości ucha, ATC man potwierdził. Po prostu standy były maksymalnie obniżone, no i tak to wyglądało. Żródłem był jakiś tani streamer za 400 Euro, ale z dołożonym zegarem firmy Mutec za około 5000 Euro, prawdopodobnie Ref 10 SE120 i MC3+USB. Zdaniem pana Ulmta dołożenie tych cudeniek zapewniło wysoką jakość, mimo taniego streamera. Edytowano 28 kwietnia 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 28 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2023 Dzięki za relację @Adi777. Ale kurczę, takie wielkie paczyska i przyklejone praktycznie do samej ściany? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 28 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2023 2 minuty temu, lpomis napisał: Ale kurczę, takie wielkie paczyska i przyklejone praktycznie do samej ściany? Widocznie tak miało być 😉 Pan Ulmt wspomniał o odległości kolumn od tylnej ściany, że dalej wcale nie oznacza lepiej. Jeszcze jako ciekawostka, zapewne niezbyt odkrywcza, ale niech będzie. Spytałem się o ATC i ogólnie kolumny montowane w ścianie. To jest the best from the best, jeśli chodzi o jakość. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 28 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2023 ATC 150 jak dobrze wygrzebałem w sieci to 75kg od sztuki. No, sporo. Dla porównania , Dynaudio Confidence 50 to 50kg / sztuka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 28 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2023 Faktycznie mini. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 28 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2023 2 godziny temu, kaczadupa napisał: ATC 150 jak dobrze wygrzebałem w sieci to 75kg od sztuki. Równo tyle samo ma Opera Grand Callas. Przyglądam się im czasem w Premium Sound. Też kawał podłogówki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 28 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2023 Najgorzej gdy trzeba zatargać je po schodach np. drugie piętro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 29 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2023 13 godzin temu, Adi777 napisał: pewnie by Ci się spodobały 😁 Nie mój zakres cenowy. Choć oczywiście chciałabym usłyszeć. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 29 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2023 9 minut temu, Asia napisał: Nie mój zakres cenowy. Choć oczywiście chciałabym usłyszeć. Wpadnij do Holandii na kawę, to zorganizujemy odsłuch. Przy okazji zobaczysz ładne kwiatki, bo sezon jest 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 29 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2023 Oo, ktoś z banicji wrócił 😀. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 29 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2023 31 minut temu, Adi777 napisał: Wpadnij do Holandii na kawę, to zorganizujemy odsłuch. Przy okazji zobaczysz ładne kwiatki, bo sezon jest 😉 Piękne kobiety to mają dobrze, każdy pragnie je zapraszać. Szkoda, że nie jestem niewiastą 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 29 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2023 52 minuty temu, Adi777 napisał: Wpadnij do Holandii W piątek kumpela mieszkająca na stałe w Holandii pisała mi, że właśnie ze swoim facetem jedzie podziwiać Wracając do ATC scm 7... sprawdzę czy obronią się również przed Falcon-ami M10. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 29 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2023 Były na zeszłorocznym AVS, dla mnie kozak, ale do ATC im nadal troszkę brakuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 29 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2023 5 minut temu, soberowy napisał: Były na zeszłorocznym AVS, dla mnie kozak, ale do ATC im nadal troszkę brakuje Jesteś bardzo miły, dziękuję. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 29 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2023 @kaczadupa te u Ciebie na zdjęciu to ichni nowy wypust? Tych pudełek ls3/5a już nie produkują? Chciałbym o takie dla siebie na starość, nie wiem jeszcze dokładnie dlaczego. +1 na dzielnicy zapewne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 29 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2023 5 minut temu, AudioTube napisał: te u Ciebie na zdjęciu to ichni nowy wypust? M10 to nowy model ale Twój jest nadal produkowany i jeszcze wieeele lat będzie. Zdążymy uzbierać na oba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 29 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2023 W domu szczęśliwej mam nadzieję starości siądę z kolegami w bliskim polu przy legendzie. Audiofile, majówka u Was. Wyłączcie klamoty i do lasu, nad wodę. Odpoczynku😃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferszcik Napisano 29 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2023 Czy ktoś może słuchał albo cokolwiek może wypowiedzieć się o kolumnach ATC SCM20PSLT? Jak dużo mocy trzeba do nich mieć? W 21m2 pograją czy będą się dusić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts