szyt Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 Wiadomo. Jak kupujesz nowszy sprzęt, to jest progres, przepaść, lepszy od poprzednika. Jak wychodzi nowszy sprzęt i nie kupujesz, to różnice są pomijalne, a często producent wypuszcza gorszy produkt 2 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk71 Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 (edytowany) 3 godziny temu, szyt napisał: Wiadomo. Jak kupujesz nowszy sprzęt, to jest progres, przepaść, lepszy od poprzednika. Jak wychodzi nowszy sprzęt i nie kupujesz, to różnice są pomijalne, a często producent wypuszcza gorszy produkt No oczywiste Ja zagorzały fanatyk KEFa nie wiem jak gra nowa meta. Mam zasadę, że jeśli czegoś sam nie przetestowałem to nie oceniam. Ale już niedługo będę miał przyjemność porównać do starych R3 Edytowano 23 lutego 2023 przez lukluk71 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel09 Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 @lukluk71 czyżbyś już zamówił na odsłuchy ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk71 Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 2 minuty temu, Daniel09 napisał: @lukluk71 czyżbyś już zamówił na odsłuchy ? Czekam aż będą dostępne i wygrzane Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Kloch Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 Dla sympatyków wykresów www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/kef-r3-meta-measurements.42219/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 23 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 6 godzin temu, lukluk71 napisał: No oczywiste Ja zagorzały fanatyk KEFa nie wiem jak gra nowa meta. Mam zasadę, że jeśli czegoś sam nie przetestowałem to nie oceniam. Ale już niedługo będę miał przyjemność porównać do starych R3 Super! Czekamy! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 24 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 lutego 2023 (edytowany) 10 godzin temu, Pawel Kloch napisał: Dla sympatyków wykresów www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/kef-r3-meta-measurements.42219/ Tak, już się chłopaki rozpisali i jest cały wątek. Steve Gutenberg wypuścił dzisiaj recenzje r7 meta. A jeśli chodzi o podany przez Ciebie link to pokrywa się to z tym co już wcześniej słyszeliśmy i pomiary to potwierdzają. Firma z seria R ewidentnie idzie w stronę neutralności. Najpierw była pierwsza seria r (r300 itd) które to kolumny miały fajne mikrodetale, ale raczej byly misiowate bez kontroli na basie. Nowa seria r ten bas wzięła w ryzy, nadała mu kontroli i wyciągnąłe gore oraz średnice do przodu. I jak widać nowa seria meta robi to o krok dalej. Osoba robiąca pomiary narzeka na mała ilość basu pod koniec wątku, wiec kolejna opinia o tym, ze ponownie go odchudzili. Spektrum całości pomiaru jest bardziej liniowe. Jest więcej średnicy i wysokich. Czyli to samo co się stało z przejściem poprzednich serii. Czyli można powiedzieć, ze marka z seria R idzie coraz to bardziej w stronę neutralności niż efektowności. Mi to nie przeszkadza, ale tez uważam, ze to powinno mieć swoje granice bo się zaraz zrobi płasko i zniknie fun. Ale czekam najbardziej, aż ktoś w forum je usłyszy i nam powie coś o nich więcej 12 godzin temu, lukluk71 napisał: Czekam aż będą dostępne i wygrzane A będziesz ich słuchał w salonie czy u siebie? Ja chyba tez podjade do zaprzyjaźnionego salonu gdzie jeszcze maja stare r’ki i porównam z nowymi z ciekawości. Bo mega mnie intryguje co tam się „nausznie” zmienilo Edytowano 24 lutego 2023 przez mateolo2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk71 Napisano 24 lutego 2023 Udostępnij Napisano 24 lutego 2023 8 godzin temu, mateolo2 napisał: Tak, już się chłopaki rozpisali i jest cały wątek. Steve Gutenberg wypuścił dzisiaj recenzje r7 meta. A jeśli chodzi o podany przez Ciebie link to pokrywa się to z tym co już wcześniej słyszeliśmy i pomiary to potwierdzają. Firma z seria R ewidentnie idzie w stronę neutralności. Najpierw była pierwsza seria r (r300 itd) które to kolumny miały fajne mikrodetale, ale raczej byly misiowate bez kontroli na basie. Nowa seria r ten bas wzięła w ryzy, nadała mu kontroli i wyciągnąłe gore oraz średnice do przodu. I jak widać nowa seria meta robi to o krok dalej. Osoba robiąca pomiary narzeka na mała ilość basu pod koniec wątku, wiec kolejna opinia o tym, ze ponownie go odchudzili. Spektrum całości pomiaru jest bardziej liniowe. Jest więcej średnicy i wysokich. Czyli to samo co się stało z przejściem poprzednich serii. Czyli można powiedzieć, ze marka z seria R idzie coraz to bardziej w stronę neutralności niż efektowności. Mi to nie przeszkadza, ale tez uważam, ze to powinno mieć swoje granice bo się zaraz zrobi płasko i zniknie fun. Ale czekam najbardziej, aż ktoś w forum je usłyszy i nam powie coś o nich więcej A będziesz ich słuchał w salonie czy u siebie? Ja chyba tez podjade do zaprzyjaźnionego salonu gdzie jeszcze maja stare r’ki i porównam z nowymi z ciekawości. Bo mega mnie intryguje co tam się „nausznie” zmienilo W sumie nie chce mi się bawić w wysyłki. Może uda się przesluchać w TopHiFi albo jeśli się uda, wezmę bezpośrednio od nich i sobie przywiozę, jeśli się tak da. Boje się że zostaną u mnie ;))) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 26 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 lutego 2023 A ja Wam powiem, ze dzisiaj już rozpływam się w swoich R3, których wygrzewanie można uznać za zakończone Na prawdę gorąco polecam te kolumny. Kawał dobrych paczek, które u mnie radzą sobie E wszystkimi gatunkami, które na nich odpalę. IMG_6810.MOV 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 26 lutego 2023 Udostępnij Napisano 26 lutego 2023 13 minut temu, J4Z napisał: Sprawdz jak tutaj słyszysz stopy. Prawidłowo słyszałem tylko na słuchawkach. https://tidal.com/track/144600342 Dla porównania sprawdź później to: Z tego co pamiętam stopa nie chodzi tak samo, ale może dać do myślenia. Stopa stopie nierówna 🙄 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 26 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 lutego 2023 17 minut temu, J4Z napisał: Sprawdz jak tutaj słyszysz stopy. Prawidłowo słyszałem tylko na słuchawkach. https://tidal.com/track/144600342 Dla porównania sprawdź później to: Z tego co pamiętam stopa nie chodzi tak samo, ale może dać do myślenia. Sprawdzę i dam znac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 26 lutego 2023 Udostępnij Napisano 26 lutego 2023 2 minuty temu, mateolo2 napisał: Sprawdzę i dam znac Mateusz, wiesz że wszyscy wczoraj na Ciebie czekaliśmy 🤔? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 26 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 lutego 2023 (edytowany) 23 minuty temu, KrólKiczu napisał: Mateusz, wiesz że wszyscy wczoraj na Ciebie czekaliśmy 🤔? Poważnie? Jestem zaszczycony. Ale jak to? Czemu? Edytowano 26 lutego 2023 przez mateolo2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 26 lutego 2023 Udostępnij Napisano 26 lutego 2023 20 minut temu, mateolo2 napisał: Poważnie? Jestem zaszczycony. Ale jak to? Czemu? No jak to czemu? Jest taki zwyczaj, że najnowszy w grupie stawia piwo 🤪. Oczywiście żartuje, może następnym razem pójdziesz z nami w miasto 😉. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 26 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 lutego 2023 42 minuty temu, KrólKiczu napisał: No jak to czemu? Jest taki zwyczaj, że najnowszy w grupie stawia piwo 🤪. Oczywiście żartuje, może następnym razem pójdziesz z nami w miasto 😉. Dzieki!!! Następnym razem idę z Wami na pewno! Ale mega Dzieki za miłą wiadomość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolt Napisano 27 lutego 2023 Udostępnij Napisano 27 lutego 2023 14 godzin temu, J4Z napisał: Sprawdz jak tutaj słyszysz stopy. Prawidłowo słyszałem tylko na słuchawkach. https://tidal.com/track/144600342 Dla porównania sprawdź później to: Z tego co pamiętam stopa nie chodzi tak samo, ale może dać do myślenia. Zaciekawiłeś mnie ta stopa. Jak wrócę to az sprawdzę u siebie. Co masz na myśli pisząc, że prawidłowo słyszałeś tylko na słuchawkach? Chodzi o "impakt", szybkość? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk71 Napisano 1 marca 2023 Udostępnij Napisano 1 marca 2023 Do porannej kawy ‼️ Znowu piękny wokal, instrumenty, basik. To co R3 bardzo lubią pięknie pokazać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 1 marca 2023 Udostępnij Napisano 1 marca 2023 A tu jaka perkusja na R3. No bajka. U Was też tak pięknie? 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bahzell Napisano 2 marca 2023 Udostępnij Napisano 2 marca 2023 @kaczadupa Dzięki, z rozpędu kliknąłem. Muszę teraz spalić słuchawki, umyć monitor i wymienić kartę muzyczną. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom Gonzales Napisano 2 marca 2023 Udostępnij Napisano 2 marca 2023 Panowie tak chciałem kupić te Kefy ale jeśli one się nadają tylko do słuchania takiego i tu wykropkuje ........ badziewia jak disco polo to czar prysł :( Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 2 marca 2023 Udostępnij Napisano 2 marca 2023 (edytowany) Dla Ciebie badziew to disco polo dla innych R3 . Każdy ma swój badziew nie zapominaj o tym 🤷 Edytowano 2 marca 2023 przez Dedal75 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 2 marca 2023 Udostępnij Napisano 2 marca 2023 3 minuty temu, Dedal75 napisał: . Każdy ma swój badziew nie zapominaj o tym 🤷 Prawda, dlatego już od jakiegoś czasu nie mam sygnatury. 🙂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 2 marca 2023 Udostępnij Napisano 2 marca 2023 Haha dobre 😉👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 2 marca 2023 Udostępnij Napisano 2 marca 2023 @mateolo2, jak na razie przynajmniej w jednej kwestii się zgadzmy. Te kolumny wyglądają wyśmienicie. Jak na razie najlepiej ze wszystkich których słuchałem. Od bardzo dawna byłem ciekaw jak brzmią. Ciężkie jak cholera. 4 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 2 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2023 (edytowany) 45 minut temu, Grzesiek202 napisał: @mateolo2, jak na razie przynajmniej w jednej kwestii się zgadzmy. Te kolumny wyglądają wyśmienicie. Jak na razie najlepiej ze wszystkich których słuchałem. Od bardzo dawna byłem ciekaw jak brzmią. Ciężkie jak cholera. Ciesze się Ja tez jestem zakochany w wygladzie. Obłędny design i wyglądają jakby były 3x droższe niż sa. Bardzo polecam patent z woskiem pszczelim który tu kiedyś opisywałem w innym wątku. Stają się jeszcze ładniejsze Daj znać jak już wygrzejesz jak Ci grają. No i gratulacje!!! Edytowano 2 marca 2023 przez mateolo2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts