Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Wiadomo. Jak kupujesz nowszy sprzęt, to jest progres, przepaść, lepszy od poprzednika. Jak wychodzi nowszy sprzęt i nie kupujesz, to różnice są pomijalne, a często producent wypuszcza gorszy produkt ;) 

Napisano (edytowany)
3 godziny temu, szyt napisał:

Wiadomo. Jak kupujesz nowszy sprzęt, to jest progres, przepaść, lepszy od poprzednika. Jak wychodzi nowszy sprzęt i nie kupujesz, to różnice są pomijalne, a często producent wypuszcza gorszy produkt ;) 

No oczywiste ;)

Ja zagorzały fanatyk KEFa nie wiem jak gra nowa meta. Mam zasadę, że jeśli czegoś sam nie przetestowałem to nie oceniam. Ale już niedługo będę miał przyjemność porównać do starych R3;)

Edytowano przez lukluk71
Napisano
6 godzin temu, lukluk71 napisał:

No oczywiste ;)

Ja zagorzały fanatyk KEFa nie wiem jak gra nowa meta. Mam zasadę, że jeśli czegoś sam nie przetestowałem to nie oceniam. Ale już niedługo będę miał przyjemność porównać do starych R3;)

Super! Czekamy!

Napisano (edytowany)
10 godzin temu, Pawel Kloch napisał:

Dla sympatyków wykresów

www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/kef-r3-meta-measurements.42219/

Tak, już się chłopaki rozpisali i jest cały wątek. Steve Gutenberg wypuścił dzisiaj recenzje r7 meta. A jeśli chodzi o podany przez Ciebie link to pokrywa się to z tym co już wcześniej słyszeliśmy i pomiary to potwierdzają. Firma z seria R ewidentnie idzie w stronę neutralności. Najpierw była pierwsza seria r (r300 itd) które to kolumny miały fajne mikrodetale, ale raczej byly misiowate bez kontroli na basie. Nowa seria r ten bas wzięła w ryzy, nadała mu kontroli i wyciągnąłe gore oraz średnice do przodu. I jak widać nowa seria meta robi to o krok dalej. Osoba robiąca pomiary narzeka na mała ilość basu pod koniec wątku, wiec kolejna opinia o tym, ze ponownie go odchudzili. Spektrum całości pomiaru jest bardziej liniowe. Jest więcej średnicy i wysokich. Czyli to samo co się stało z przejściem poprzednich serii. Czyli można powiedzieć, ze marka z seria R idzie coraz to bardziej w stronę neutralności niż efektowności. Mi to nie przeszkadza, ale tez uważam, ze to powinno mieć swoje granice bo się zaraz zrobi płasko i zniknie fun.

Ale czekam najbardziej, aż ktoś w forum je usłyszy i nam powie coś o nich więcej :) 

12 godzin temu, lukluk71 napisał:

Czekam aż będą dostępne i wygrzane ;)

A będziesz ich słuchał w salonie czy u siebie? Ja chyba tez podjade do zaprzyjaźnionego salonu gdzie jeszcze maja stare r’ki i porównam z nowymi z ciekawości. Bo mega mnie intryguje co tam się „nausznie” zmienilo

Edytowano przez mateolo2
Napisano
8 godzin temu, mateolo2 napisał:

Tak, już się chłopaki rozpisali i jest cały wątek. Steve Gutenberg wypuścił dzisiaj recenzje r7 meta. A jeśli chodzi o podany przez Ciebie link to pokrywa się to z tym co już wcześniej słyszeliśmy i pomiary to potwierdzają. Firma z seria R ewidentnie idzie w stronę neutralności. Najpierw była pierwsza seria r (r300 itd) które to kolumny miały fajne mikrodetale, ale raczej byly misiowate bez kontroli na basie. Nowa seria r ten bas wzięła w ryzy, nadała mu kontroli i wyciągnąłe gore oraz średnice do przodu. I jak widać nowa seria meta robi to o krok dalej. Osoba robiąca pomiary narzeka na mała ilość basu pod koniec wątku, wiec kolejna opinia o tym, ze ponownie go odchudzili. Spektrum całości pomiaru jest bardziej liniowe. Jest więcej średnicy i wysokich. Czyli to samo co się stało z przejściem poprzednich serii. Czyli można powiedzieć, ze marka z seria R idzie coraz to bardziej w stronę neutralności niż efektowności. Mi to nie przeszkadza, ale tez uważam, ze to powinno mieć swoje granice bo się zaraz zrobi płasko i zniknie fun.

Ale czekam najbardziej, aż ktoś w forum je usłyszy i nam powie coś o nich więcej :) 

A będziesz ich słuchał w salonie czy u siebie? Ja chyba tez podjade do zaprzyjaźnionego salonu gdzie jeszcze maja stare r’ki i porównam z nowymi z ciekawości. Bo mega mnie intryguje co tam się „nausznie” zmienilo

W sumie nie chce mi się bawić w wysyłki. Może uda się przesluchać w TopHiFi albo jeśli się uda, wezmę bezpośrednio od nich i sobie przywiozę, jeśli się tak da. Boje się że zostaną u mnie ;))) 

Napisano
20 minut temu, mateolo2 napisał:

Poważnie? Jestem zaszczycony. Ale jak to? Czemu? 

No jak to czemu? Jest taki zwyczaj, że najnowszy w grupie stawia piwo 🤪

Oczywiście żartuje, może następnym razem pójdziesz z nami w miasto 😉

Napisano
42 minuty temu, KrólKiczu napisał:

No jak to czemu? Jest taki zwyczaj, że najnowszy w grupie stawia piwo 🤪

Oczywiście żartuje, może następnym razem pójdziesz z nami w miasto 😉

Dzieki!!! Następnym razem idę z Wami na pewno! Ale mega Dzieki za miłą wiadomość :)

Napisano
14 godzin temu, J4Z napisał:

Sprawdz jak tutaj słyszysz stopy. Prawidłowo słyszałem tylko na słuchawkach. 

https://tidal.com/track/144600342

Dla porównania sprawdź później to:

Z tego co pamiętam stopa nie chodzi tak samo, ale może dać do myślenia. 

Zaciekawiłeś mnie ta stopa. Jak wrócę to az sprawdzę u siebie. :)

Co masz na myśli pisząc, że prawidłowo słyszałeś tylko na słuchawkach? Chodzi o "impakt", szybkość?

Napisano (edytowany)
45 minut temu, Grzesiek202 napisał:

@mateolo2, jak na razie przynajmniej w jednej kwestii się zgadzmy. Te kolumny wyglądają wyśmienicie. Jak na razie najlepiej ze wszystkich których słuchałem. Od bardzo dawna byłem ciekaw jak brzmią. Ciężkie jak cholera. 

20230302_225052.jpg

Ciesze się :) Ja tez jestem zakochany w wygladzie. Obłędny design i wyglądają jakby były 3x droższe niż sa. Bardzo polecam patent z woskiem pszczelim który tu kiedyś opisywałem w innym wątku. Stają się jeszcze ładniejsze ;)  Daj znać jak już wygrzejesz jak Ci grają. No i gratulacje!!!

Edytowano przez mateolo2