Adi777 Napisano 14 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 marca 2023 Wiem, ale wolę z innych źródeł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 14 marca 2023 Udostępnij Napisano 14 marca 2023 Banananana? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 14 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 marca 2023 (edytowany) Też, czasami, choć częściej winogrona, jeśli chodzi o owoce. Truskawki, maliny, borówki, i winogrona, głównie te. No i węgle z warzyw oraz grzybów. Zwykłych, nie halucynków 😏 Postanowiłem zmodyfikować dość mocno dietę. Znacznie mniej tłuszczów nasyconych, więcej nienasyconych - makadamia, ryby, awokado. Jajka i tłuste sery tylko w weekend. Edytowano 14 marca 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 15 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 marca 2023 Gulasz z boczniaków i befsztyku z jelenia. Bardzo dobre mięsko, dość specyficzne, słodkawe. Nie wygląda zbyt apetycznie, ale było dobre Drugim razem boczniaki dodam później, żeby aż tak mocno nie zmiękły. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 15 marca 2023 Udostępnij Napisano 15 marca 2023 Zdecydowanie do jeleniny bardziej pasowałyby podgrzybki. Ewentualnie, można było doprawić pietruszką lub koprem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 15 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 marca 2023 Możliwe, ale boczniaki też spoko. Mięso wyszło bardzo dobre, miękkie, choć być może też mogłoby się troszkę mniej dusić, gotować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 19 marca 2023 Udostępnij Napisano 19 marca 2023 Dzisiaj u mnie wyjadanie tego co zostało. Pieczarki, papryka, pomidory, cebula, seler naciowy, cieciorka, chudy schab. Jako że pilnuje kalorii takie dania dla mnie to bomba ogromną ilość niewiele kalorii, a smak w dychę. Bez zbędnych bajerów a smakuje super. Koniecznie polecam Czubrice 4 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 19 marca 2023 Udostępnij Napisano 19 marca 2023 No normalnie nie mogę tu o tej porze zaglądać : 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 marca 2023 Zamówiłem trochę surowej makadamii. Moje ulubione orzechy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 Widzę że się tam powodzi na te obczyźnie 😅. Ja lubię praktycznie wszystkie orzechy ale mało jem, zabijają kalorycznie, a głodny po nich człowiek moment :). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 marca 2023 (edytowany) 35 minut temu, Wing0 napisał: zabijają kalorycznie, Dlatego je kupiłem 😉 Sprawdziłem ceny w Polsce. Praktycznie takie same, a często nawet drożej 🤨 Makadamia jest super na low-carb. Mało węgla, dużo zdrowych tłuszczów, mało nasyconych, trochę wapnia i potasu, dość dużo magnezu. Jednak low-carb nie jest takie łatwe, jeśli chce się spożywać mało tłuszczów nasyconych, znacznie mniej niż nienasyconych. Edytowano 23 marca 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 Odnośnie tłuszczu orzechy bajka na dobicie. Ja jednak głównie patrze żeby potrawa była przede wszystkim duża objętościowo, a mało kalorii miała na deficycie. Na 2 tyś kcal każda łycha się liczy 😅😅😅 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 (edytowany) @Wing0 o czym tu mówimy - bedąc kawalerem i nie mając dzieci stać by mnie było na bardziej wykwintne jedzenie. I nie musiałbym sam sobie go przyrządzać😉Pomimo, ze lubię gotować, piec, smażyć itp. Edytowano 23 marca 2023 przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 marca 2023 (edytowany) Makadamia nie jest tania, ale jeśli przeliczyć na kalorie, to 100 gram tych orzechów będzie podobne cenowo do tłustych serów, na przykład koziego, także nie ma tragedii. Nie znalazłbym raczej zastępstwa dla makadamii, ciężko by było. Taka Burrata potrafi kosztować prawie 4 Euro za 150 gram, a ma tylko 256 kalorii w 100 gramach. 22 minuty temu, Wing0 napisał: Na 2 tyś kcal każda łycha się liczy 😅😅😅 Whisky? 😄 Edytowano 23 marca 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 marca 2023 (edytowany) *podobnie cenowo Akurat mi kalorie potrzebne, więc orzechy są idealne jako ich główne źródło. Zastanawiam się nawet, czyby ich nie polać łyżką oleju z awokado Do tego mała łyżeczka soli potasowej. Edytowano 23 marca 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 28 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 marca 2023 Male zamówienie. Będzie do deserów 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 7 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2023 Nie lubię zanadto pichcić, ale wypieki świąteczne to co innego, work in progress… 3 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 7 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2023 Ja też piekę. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 7 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2023 (edytowany) @Kraft - nie, żebym narzekał lub chciał łatkę przypiąć, ale zobacz ile jest maku w tej masie makowej. 😉. Też kupowałem, do czasu kiedy sprawdziłem skład. U mnie makowiec ma być z maku , a nie z zestawu ,,E,, . Wstawię zdjęcie przekroju makowca z maku. Ale to dopiero jutro wieczorem lub w niedzielę rano. PS A poza tym chwali się , ze działasz na polu potraw wielkanocnych. Ja zrobiłem dziś sałatke i przedświąteczne zakupy. Wolę jednak robić sałatkę😉 Edytowano 7 kwietnia 2023 przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 7 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2023 Dnia 28.03.2023 o 18:43, Adi777 napisał: Male zamówienie. Będzie do deserów Mógłbyś zamówic mi taki zestaw? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 7 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2023 41 minut temu, Rega napisał: Mógłbyś zamówic mi taki zestaw? Podaj adres Szczerze? Takie sobie. Myślałem, że będą lepsze. Za słodkie i ogólnie trochę dziwne w smaku. Na przykład solony karmel smakuje mi jak orzechy włoskie ze słodzikiem 🤨 Brownie w miarę, biała czekolada i malina strasznie słodka, aż mdląca, cookies and cream też jakieś dziwne. Reszty jeszcze nie jadłem. Jednak najlepsze jest zwykłe masło orzechowe 👌 Jednak nie ma to, jak bita śmietana i owoce, plus ewentualnie troszkę cynamonu i masła orzechowego. Nic lepszego raczej nie znajdę do kawki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 7 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2023 4 godziny temu, Kraft napisał: Ja też piekę Makowiec musisz lubić… 2 godziny temu, Rega napisał: chwali się , ze działasz na polu potraw wielkanocnych A makowiec to nie w grudniu bardziej pasuje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 7 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2023 Jak się lubi, to można robić dwa razy w roku. W pozostałych przypadkach raz. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 7 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2023 5 minut temu, MarcKrawczyk napisał: A makowiec to nie w grudniu bardziej pasuje? Marcin - dobre makowce i serniki nie muszą miec specjalnej okazji. U mnie mogą być kilkadziesiąt razy w roku🙂 @Kraft - dwa razy??? co tak mało? Nie lubisz? 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 7 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2023 No to jeszcze jutro serniczek i bedzie tego… 1 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts