audiowit Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 10 godzin temu, tomek4446 napisał: Gdzieś to już widziałem Zielone też masz ? Oczywiście, bez zielonych nie ma grania:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 20 godzin temu, DiBatonio napisał: Ja słysząłem niejednokrotnie w Gdańsku Oliwa organy, nie musisz mi wierzyć. Ale ten system przy takiej muzyce organowej też powodował ciary, tak samo jak w Oliwie. Ja też i powiem, że nie lubię kościelnych realizacji. Za dużo pogłosów a w Oliwe to szczególnie. Organow w kościele dobrze mi sie słuchalo w Bazylice w Swietej Lipce na Mazurach bo wystrój barokowy nieźle rozprasza. Wniosek? Każdy ma swoją Bazylike🤪 Myślę, że na pewno pomogłem w wyborze zestawu teraz 😂 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 (edytowany) 38 minut temu, slaw0001 napisał: Myślę, że na pewno pomogłem w wyborze zestawu teraz 😂 Ani trochę 😁 Ja wybierać już nie muszę, a mowa była o czyimś systemie. Edytowano 8 marca 2023 przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 Dnia 7.03.2023 o 09:15, Artur Charicki napisał: Coś w tym jest. W starszych kolumnach niekiedy jak glosniej gralem to z 2m czułem wiatr z tunelu a teraz trzeba podejść i przyłożyć rękę i dopiero czuć że coś wieje. No no, to na przestrzeni lat się na prawdę mocno zmieniło. nie kojarzę stosunkowo nowych kolumn gdzie port dmucha jak szalony obecnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkel75 Napisano 9 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2023 Cześć, z poślizgiem, ale dosyłam rysunek jak ja to bym widział... Proszę o ewentualne uwagi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 9 marca 2023 Udostępnij Napisano 9 marca 2023 możesz zostawić symetryczną ilość miejsca po obu stronach na kolumny ? Tak będzie ok, a w porównaniu do tego od czego wychodziliśmy to jest wręcz super. Wiadomo tam się mieszka a nie jest to studio odsłuchowe. Ja jedyne co dodam, to na sam czas odsłuchu , że tak go nazwę w skupieniu, że siedzisz na kanapie i nic nie robisz tylko słuchasz, to bym wyciągał te kolumny z wnęk i dał im więcej miejsca a na czsa słuchania w tle mogą stać tak jak stoją 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 9 marca 2023 Udostępnij Napisano 9 marca 2023 No na pewno lewa kolumna w rogu to nie najlepszy pomysł. Powinieneś rozważyć przesunięcie szafki z kolumnami trochę na prawo. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 9 marca 2023 Udostępnij Napisano 9 marca 2023 @Majkel75 Jest mega szansa, że w miejscu odsłuchowym/rysunek, będzie „czegoś” brakować. To „coś” to jak wielu nazywa - bas. Dla mnie to najważniejsze „coś” w całym paśmie. Nie ma lekko, teraz Twoja kolej. Zachęcam do przeczytania paru wątków w dziale akustyka. Czytałem, znalazłem. Trochę się spociłem. Ja Tobie nie ułatwię, sam zdobyłem tą wiedzę. Powodzenia. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkel75 Napisano 9 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2023 (edytowany) 1 godzinę temu, Michał Gałązka napisał: możesz zostawić symetryczną ilość miejsca po obu stronach na kolumny ? Tak będzie ok, a w porównaniu do tego od czego wychodziliśmy to jest wręcz super. Wiadomo tam się mieszka a nie jest to studio odsłuchowe. Ja jedyne co dodam, to na sam czas odsłuchu , że tak go nazwę w skupieniu, że siedzisz na kanapie i nic nie robisz tylko słuchasz, to bym wyciągał te kolumny z wnęk i dał im więcej miejsca a na czsa słuchania w tle mogą stać tak jak stoją Dziękuję za odpowiedź. 😀 Wiesz co? Trójkąt, czy równoboczny, czy też równoramienny powstały z wierzchołków: kolumna, kolumna, słuchacz stanowi pewnego rodzaju constans. Jeżeli przesunę kolumnę z narożnika w prawo, tj. jeden z wierzchołków, muszę też przesunąć słuchacza, innymi słowy sofę. Wtedy wchodzę w drzwi wejściowe do pokoju. 🤔 Edytowano 9 marca 2023 przez Majkel75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 9 marca 2023 Udostępnij Napisano 9 marca 2023 po prostu siądziesz bardziej na prawo na kanapie i serio ja tak mam, że moje miejsce odsłuchowe wypada bardziej z lewej strony kanapy Nie zawsze można wszystko ustawić pod odsłuch 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 9 marca 2023 Udostępnij Napisano 9 marca 2023 Całość dosłownie delikatnie na prawo. Pożniej możesz w rogu zastosować jakieś panele. Ja tak miałem i było dobrze kiedyś. One ci pochłoną nadmiar zbieranego tam basu. A jak przesuniesz w prawo to i wysuniecie do przodu będzie dobrze wyglądać. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 10 marca 2023 Udostępnij Napisano 10 marca 2023 @Majkel75 Do rozważenia: https://hifi24.pl/arcam-sa30-wzmacniacz-zintegrowany-dekodowanie-mqa-120-w-mocy-na-kanal-przy-8-w-220-w-przy-4-w.html Mieści się w budżecie i zostaje dość na kolumny. @Piotr Sonido Czy ten Arcam zagrałby dobrze z Silverami 100? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 10 marca 2023 Udostępnij Napisano 10 marca 2023 Ładny ten Arcam. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 10 marca 2023 Udostępnij Napisano 10 marca 2023 Znajomy ma z Struss Classic . No gra to nie źle, trochę jak by pomieszczenie miał inne może by to bardziej skrzydła rozwinęło , może uda się pożyczyć i sprawdzić w domu . Niestety Arcam ma problemy z jakimś przekaźnikiem od głośności ,już po serwisie jest . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 10 marca 2023 Udostępnij Napisano 10 marca 2023 1 godzinę temu, Rafał S napisał: @Majkel75 Do rozważenia: https://hifi24.pl/arcam-sa30-wzmacniacz-zintegrowany-dekodowanie-mqa-120-w-mocy-na-kanal-przy-8-w-220-w-przy-4-w.html Mieści się w budżecie i zostaje dość na kolumny. @Piotr Sonido Czy ten Arcam zagrałby dobrze z Silverami 100? Ten Arcam to w tej promocyjnej kwocie bardzo fajny wybór Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 10 marca 2023 Udostępnij Napisano 10 marca 2023 Chyba się sprzedał. Bo ja teraz otwieram i strona nie istnieje. Za ile był? 3 godziny temu, Rafał S napisał: @Piotr Sonido Czy ten Arcam zagrałby dobrze z Silverami 100? Bardzo. Tutaj korekcja akustyki zrobi jeszcze kawał fajnej roboty. A pomieszczenie trudne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 10 marca 2023 Udostępnij Napisano 10 marca 2023 47 minut temu, Piotr Sonido napisał: Za ile był? 7999. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 10 marca 2023 Udostępnij Napisano 10 marca 2023 57 minut temu, Rafał S napisał: 7999. Może jeszcze wróci do salonu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 10 marca 2023 Udostępnij Napisano 10 marca 2023 Chyba że sam sklep wycofał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkel75 Napisano 10 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 marca 2023 Cześć, dziękuję Wszystkim za pomoc i cenne rady. Mam już jakiś pogląd. Pozostaje mi sprawdzić jak sprzęt gra. Pzdr Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 marca 2023 Udostępnij Napisano 12 marca 2023 Dnia 10.03.2023 o 15:33, Amarok napisał: Chyba że sam sklep wycofał. Nie. Okazało się że kupił z Audiostero klient Gadam z nim. Ma napisać doświadczenie po odsłuchu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabro Napisano 13 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2023 Dnia 10.03.2023 o 19:02, Majkel75 napisał: Cześć, dziękuję Wszystkim za pomoc i cenne rady. Mam już jakiś pogląd. Pozostaje mi sprawdzić jak sprzęt gra. Pzdr Michał I jak, zdecydowałeś się już na coś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkel75 Napisano 14 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2023 Dnia 13.04.2023 o 11:07, zabro napisał: I jak, zdecydowałeś się już na coś? Cześć, słuchałem połączenia Advance Acoustic A7 z Focal Aria 906 i Pylon Diamond 28. Focal-bardzo fajna scena, jednak dla mnie zbyt rozdzielcze granie, mało muzykalne. Diamond 28, obawiam się o wzbudzanie basu w pomieszczeniu. Całkiem fajne granie. Szukam dalej... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts