Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
22 minuty temu, il Dottore napisał:

Kolega żeby odpalić Megane to wkładał tą "kartę" w taki slot. Nie zawsze to działało (delikatnie mówiąc). 

Może zapominał zmienić baterię 😁 U  mnie działało bez zarzutu przez cztery lata ,aż zgubiłem kartę . Majster,który programował mi nową  nie podołał i wgrał mi zubożoną wersję bez keyless- go ,co mi w sumie robi taką różnicę ,że muszę kliknąć przyciskiem,żeby się zadziało no i bez wsunięcia karty w slot nie zapali,a wcześniej palił. Ale za tą bidną wersję dałem 500 stów ,a nie w serwisie ponad 2k

Napisano
13 minut temu, pairtick napisał:

Ale Jajca

Spreparować można wszystko. Niemcy juz nie mogą pokonać Chińczyków technologicznie (zapóźnienie to co najmniej dekada i rośnie) ale "dziennikarzy" w bantustanach kupić sobie mogą. 

Napisano
1 godzinę temu, il Dottore napisał:

Kolega żeby odpalić Megane to wkładał tą "kartę" w taki slot. Nie zawsze to działało (delikatnie mówiąc). 

Byłem pierwszym właścicielem Meganki 2007 r , jeździłem ją 5 lat , kolejne 8 córka i ostatnie 5 mama zięcia , zero problemu z działaniem karty. Jedynym mankamentem mojej Meganki były świece , dziadostwo często wysiadało. 

37 minut temu, il Dottore napisał:

Niemcy juz nie mogą pokonać Chińczyków technologicznie (zapóźnienie to co najmniej dekada i rośnie) ale "dziennikarzy" w bantustanach kupić sobie mogą. 

Bo biednych Chińczyków nie stać  ? :) 

A na ten test zrzucili się jeszcze Koreańczycy , Japończycy i Czesi :) 

Napisano
19 minut temu, Asia napisał:

Całkowicie rozwiązuje problem, który pojawił się wraz z wynalezieniem damskiej torebki

To fakt , dno Rowu Mariańskiego jestem w stanie sobie wyobrazić , natomiast czeluść damskiej torebki wydaje się nieskończona :) 

Napisano
1 godzinę temu, Asia napisał:

Uwielbiam bezkluczykowość! Całkowicie rozwiązuje problem, który pojawił się wraz z wynalezieniem damskiej torebki 🤩.

Bezkluczykowość i otwieranie bagażnika ruchem nogi się przydają-gorzej z koniecznością częstej wymiany baterii w kluczykach 😡 Problem znany od lat i długo ignorowany przez producentów. W większości samochodów kluczyk jest cały czas aktywny - co sprzyja nie tylko szybkiemu zużyciu bateri ale i złodziejom ... W klasycznych pilotach bateria wytrzymywała 3-4 lata (a nawet dłużej przy rzadkim używaniu). 

Pozdrawiam 

Napisano
4 godziny temu, Adi777 napisał:

Jak dla mnie perfekcja, jeśli chodzi o wygląd kokpitu, wnętrza.

Ładnie. Od siebie dorzucę coś starszego. Acura/Honda NSX z 1990 roku. Ponadczasowe wnętrze, w ogóle się nie zestarzało wizualnie. Świetnie poprowadzona linia wychodząca z tunelu środkowego spójnie łączy deskę rozdzielczą i drzwi w jedną całość. Dwa warianty kolorystyczne. I komu to przeszkadzało ja się pytam?! 🤬

79398b77-acura-nsx-old-and-new-32.jpg.ceb999f61685787d60860a5daa8710ac.jpg

05-1669671093627@2x3.jpg.4b233158c72879e9974c0e37d86069c2.jpg

05-1669671093627@2x.jpg.e627d67f8f6bf0595dfde1fd04d202b1.jpg

Napisano
7 godzin temu, RoRo napisał:

Bezkluczykowość i otwieranie bagażnika ruchem nogi się przydają-gorzej z koniecznością częstej wymiany baterii w kluczykach 😡

Nie jest tak źle,przynajmniej u mnie wyświetla się komunikat,że czas pomyśleć o baterii😁. Od pozyskania nowego pilota jeszcze nie zmieniałem,a to już że dwa lata będzie.

Napisano
9 godzin temu, Adi777 napisał:

Jak dla mnie perfekcja, jeśli chodzi o wygląd kokpitu, wnętrza.

Jak się bliżej przyjrzeć przyciskom/pokrętlom część czaru pryska. Ostatnio Aston brał od Mercedesa ,ale bywało różnie,np. Ford Fiesta 😁

Napisano
35 minut temu, Nowy75 napisał:

Nie jest tak źle,przynajmniej u mnie wyświetla się komunikat,że czas pomyśleć o baterii

Kurde , widocznie przyoszczędziłem na wersji bo u mnie nic się nie wyświetla :( Już dwa razy padła bateria i o dziwo nie w kluczyku tylko w immobilizerze. I zaczęła się zabawa. Wstukiwanie kodu w to ustrojstwo , liczenie ile razy dioda się zaświeci to jakieś nieporozumienie. No i oczywiście trza ten kod mieć przy sobie :) Do dzisiaj pamiętam ile kosztowała mnie taksówka , bo bydle wysiadło akurat wtedy jak z żoną w niedzielę wybraliśmy się na obiad do knajpy za miasto. A kod był w chałupie. :)