Asia Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu I w sumie nosiłabym się z zamiarem zakupu nowego samochodu, ale jak pomyślę jakie są drogie i ile w tym płacę za elektronikę, która wcześniej czy później będzie przyczyną problemów, a na dodatek zwykle odbiera nam wpływ na prowadzenie samochodu, to od razu mi przechodzi. 1 minutę temu, misiekx napisał: A u mnie wczoraj pojawił się komunikat - niski poziom paliwa. Też mnie to trochę zirytowało 😉 Patrz co za traf, też wczoraj tak miałam! 3 Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 16 minut temu, misiekx napisał: A u mnie wczoraj pojawił się komunikat - niski poziom paliwa. Też mnie to trochę zirytowało 😉 Mi jakis czas temu pojawił się komunikat, że paliwo w baku bardzo stare już to auto go trochę zużyje. 😉 Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 14 minut temu, Asia napisał: a na dodatek zwykle odbiera nam wpływ na prowadzenie samochodu, to od razu mi przechodzi. Ja lubię swój, ale chyba tylko dlatego że chyba nabyłem już odruch bezwarunkowy polegający na wciskaniu 3 przycisków zaraz po odpaleniu, żeby wyłączyć pikanie z powodu znaków, linii i start-stop. Strasznie irytujące to jest. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 19 minut temu, misiekx napisał: A u mnie wczoraj pojawił się komunikat - niski poziom paliwa. Też tak mam , u mnie pod komunikatem jest jeszcze " Pozdrawiamy Orlen " 2 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu @tomek4446 Tomek,komunikat w Megance brzmi dokładnie: słaba bateria. Jak zlekceważysz i za jakiś czas padnie możesz sobie autko otworzyć kluczykiem schowanym w pilocie,a potem biegiem do kiosku po baterię 😁 - chyba,bo nigdy nie czekałem zbyt długo. 1 godzinę temu, misiekx napisał: u mnie wczoraj pojawił się komunikat - niski poziom paliwa. Też mnie to trochę zirytowało No to widzę, jesteś młody duchem, śmiga się na rezerwie jak studenci 20 lat temu😁. Kiedyś wracałem z takim jednym na prom do Polski,20 km od Trelleborga zapalił się księgowy, mówię: zrzuta po 200 koron i tankujemy. Zatankował dosłownie 3,5 litra! Gdy na niego spojrzałem,mówi: całe studia przelatałem na rezerwie 😁. Potem w Świnoujściu była taka kolejka do stacji,że nie wiedzieliśmy,czy starczy paliwa jak doczekamy i pojechaliśmy dalej...😁 Odpisz, cytując
RoRo Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 2 godziny temu, Nowy75 napisał: @tomek4446 Tomek,komunikat w Megance brzmi dokładnie: słaba bateria. Jak zlekceważysz i za jakiś czas padnie możesz sobie autko otworzyć kluczykiem schowanym w pilocie,a potem biegiem do kiosku po baterię 😁 - chyba,bo nigdy nie czekałem zbyt długo. Ja profilaktycznie zawsze mam w schowku nową, zapasową baterię. Jeszcze nigdy nie była potrzebna, ale działa jako środek uspokajająco-zapobiegawczyczy 😎 Co do jazdy na rezerwie-dawno temu zawsze w trasę jeździłem z małym 5ciolitrowym ministrem z benzyną, a jak miałem nowy (w sensie: stary, ale mówi kupiony) samochód to (zazwyczaj niedaleko domu) sprawdziłem dokładność wskaźnika paliwa i na ile starczy rezerwa. Jak już się przesiadłem w nowocześniejsze samochody i w diesla to zaprzestalem tych badań- za duże ryzyko że jakieś paskudztwo z dna zbiornika przejdzie przez filtr i dojdzie do wtrysków... i będą nieprzewidziane wydatki 😪 Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu @RoRo ja to się obawiałem, że jak będziemy po tych stromych trapach wjeżdżali na prom, to się paliwo zbierze w jakiejś części zbiornika oddalonej od ssaka,kaszlniemy i staniemy w połowie podjazdu...😁 1 Odpisz, cytując
RoRo Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Ale pewnie to była zgrana ekipa młodych wilczków i na spokojenie byście nawet 10 razy bez zadyszki wepchali malucha na pokład 💪. A nawet po schodach na mostek kapitański wnieśli 😉 Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Witam Dla tych co tak wychwalają auta z kraju środka, tablet i eko skóra to nie wszystko! https://motoryzacja.interia.pl/testy/porownawcze/news-stary-passat-czy-nowe-chinczyki-zaskakujace-wyniki-testu,nId,22462504 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Ale to już było wyjaśniane, że test był spreparowany, najpewniej przez element wrogi chińskiej rewolucji. 4 Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 godziny temu, RLC2 napisał: Witam Dla tych co tak wychwalają auta z kraju środka, tablet i eko skóra to nie wszystko! https://motoryzacja.interia.pl/testy/porownawcze/news-stary-passat-czy-nowe-chinczyki-zaskakujace-wyniki-testu,nId,22462504 Dlatego nie ma się co niezdrowo podniecać tymi autami. Może i one nie są złe w swojej klasie i faktycznie, wyposażenie mają bogatsze, ale tak naprawdę dopiero za jakiś czas zobaczymy co są warte. Dobra cena i wyposażenie to nie wszystko. Więcej ludzi może sobie pozwolić na nowe auto (i bardzo dobrze!), ale trzeba też zachować zdrowy rozsądek i na trzeźwo podchodzić do tych bądź co bądź, nowych produktów. Ejak.lowanie nad każdym nowym testem, filmikiem czy recenzją chińskiego auta jest mało poważne, a przynajmniej nie najlepiej świadczy o zdrowo rozsądkowym podejściu do produktu. Ceny tych aut to przynęta na zdobycie rynku, a skończy się pewnie jak zwykle, że z czasem ceny pójdą w górę. Chińczycy nie są dobrymi wujkami i nie robią tego charytatywnie. Upomną się o swoje wcześniej wpompowane pieniądze. Wracając do tematu, gdzieś ostatnio czytałem o zastoju na rynku używanych aut. Wiele głosów mówi o tym, że głównym powodem tego jest prawdopodobnie sprzedaż chińskich aut. Możliwe to? Nie bardzo chce mi się wierzyć. Nie żebym płakał z powodu przesiadania się naszego społeczeństwa do nowszych aut. Wręcz przeciwnie. Jednak ciekawi mnie, skąd brak popytu na używki, które już niekoniecznie są znaną nam do niedawna loterią. Dużo aut poleasingowych poprawiło nieco ten segment rynku. Oczywiście, kombinatorów nie brakuje, żyjemy w Polsce:). Ale sytuacja jest zastanawiająca. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu https://en.wikipedia.org/wiki/Solar-powered_calculator Technologicznie, żadna nowość. https://www.samsung.com/uk/tvs/smart-tv/one-remote/ Nawet pilota mam. 8 godzin temu, Artur Brol napisał: Chińczyki sie zaczynają rozpadac😁 Czepiasz się 😁 20 godzin temu, RoRo napisał: i otwieranie bagażnika ruchem nogi 8 godzin temu, Asia napisał: O, właśnie mój kolejny czuły punkt. Fantastyczne rozwiązanie! A to jakaś nowość? 😉 1676736663_qFS65Z.mp4 2 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 44 minuty temu Napisano 44 minuty temu 8 godzin temu, tomek4446 napisał: Też tak mam , u mnie pod komunikatem jest jeszcze " Pozdrawiamy Orlen " Tomek, serio? No, nigdy bym Cię nie podejrzewał 🤦 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 43 minuty temu Napisano 43 minuty temu @pairtick genialne 2 minuty temu, pairtick napisał: Tomek, serio? No, nigdy bym Cię nie podejrzewał Bo to teraz już dobry Orlen Odpisz, cytując
pairtick Napisano 38 minut temu Napisano 38 minut temu (edytowany) 59 minut temu, Vectorinni napisał: Wracając do tematu, gdzieś ostatnio czytałem o zastoju na rynku używanych aut. Wiele głosów mówi o tym, że głównym powodem tego jest prawdopodobnie sprzedaż chińskich aut. Możliwe to? Nie bardzo chce mi się wierzyć. Nie żebym płakał z powodu przesiadania się naszego społeczeństwa do nowszych aut. Wręcz przeciwnie. Jednak ciekawi mnie, skąd brak popytu na używki, które już niekoniecznie są znaną nam do niedawna loterią. Dużo aut poleasingowych poprawiło nieco ten segment rynku. Oczywiście, kombinatorów nie brakuje, żyjemy w Polsce:). Ale sytuacja jest zastanawiająca. Co Cię zastanawia, chiński dumping? 11 minut temu, tomek4446 napisał: @pairtick genialne Tomek, swoją drogą, to może mnie wreszcie odwiedzicie z Mariuszem @MariuszZ pomierzycie i wreszcie się dowiem, że u mnie nie ma prawa grać 😁 Bo, serio, zastanawiają mnie te wszystkie domowe pomiary. No offense. Edytowano 31 minut temu przez pairtick Odpisz, cytując
Recommended Posts