Asia Napisano 27 maja 2023 Udostępnij Napisano 27 maja 2023 (edytowany) Zgodzę się, ale tylko częściowo. Daj znać jakbyś jednak wybrał się do Olkusza 😁. Choć Ty chyba wolisz jak Cię kolumny trochę sponiewierają 🤔, stąd miłość do B&W, więc może to nie jest Twoja droga. Edytowano 27 maja 2023 przez Asia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 27 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 maja 2023 6 minut temu, Asia napisał: Choć Ty chyba wolisz jak Cię kolumny trochę sponiewierają 🤔, stąd miłość do B&W, więc może to nie jest Twoja droga. 🙂 kurczę, w sumie poniekąd jest to trochę prawda. Mam teraz kandydata do bycia drugą (słowo klucz) parą. Słucham, zamieniam i myślę; co one mi oferują zamiast B&W? Nędzny substytut muzyki "tu i teraz". Siedemsetdzóstki zostają na pewno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 27 maja 2023 Udostępnij Napisano 27 maja 2023 @Asia o co cho z Olkuszem? Pytam, bo mam niecałe 100km w razie czego... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 27 maja 2023 Udostępnij Napisano 27 maja 2023 Jest tam pan Dominik (ogłoszenia m.in. na olx) i ma sporo sprzętu sprowadzanego z Francji, raczej starszego. Ja się przymierzałam do jakichś starych Focali (JMLab electra), które ponoć grają o wiele lepiej od obecnych, albo stylowych Cabasse, ale ostatecznie nie dotarłam. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 27 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 maja 2023 50 minut temu, Asia napisał: Zgodzę się, ale tylko częściowo. Nalegam proszę, rozwiń tę kwestię 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 27 maja 2023 Udostępnij Napisano 27 maja 2023 58 minut temu, Grzesiek202 napisał: to jednak dzieciaki i kolumny podstawkowe to pomysł zły sam w sobie 2 minuty temu, Grzesiek202 napisał: rozwiń tę kwestię Zależy jakie podstawki, duże kolumny podstawkowe są nie do ruszenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 27 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 maja 2023 (edytowany) 27 minut temu, Asia napisał: Zależy jakie podstawki, duże kolumny podstawkowe są nie do ruszenia. ...chłopaki, słyszeliście ciocię Asię? Wszystko jest dla nich właśnie " do ruszenia".😋 Edytowano 27 maja 2023 przez Grzesiek202 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 27 maja 2023 Udostępnij Napisano 27 maja 2023 Po tatusiu tak mają? 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 27 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 maja 2023 8 minut temu, Asia napisał: Po tatusiu tak mają? 😁 Przystojni, krnąbrni (i skromni 🙂). Tak, po mnie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 27 maja 2023 Udostępnij Napisano 27 maja 2023 21 minut temu, Grzesiek202 napisał: Wszystko jest dla nich właśnie " do ruszenia".😋 W jakim są wieku? Kolumny podstawkowe mam w salonie od blisko 2 lat. Kiedy się pojawiły, nasza Basia miała lat 6. Nie była i nie jest "małym aniołkiem". Ale z dzieckiem w tym wieku da się już normalnie dogadać, wytłumaczyć, że pewne rzeczy są drogie itd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 27 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 maja 2023 @Rafał S jasne że się da wytłumaczyć, choć w praktyce chodzi też przecież o wypadki losowe-bardziej prawdpopodobne z udziałem dzieci. Ale w naszej sytuacji, w dużej mierze chodzilo też o dzieci gości. A poza tym, ja teraz mam swój pokoik, gdzie mogę wstawić co tylko chcę. 9 minut temu, Rafał S napisał: W jakim są wieku? 5 i 8 lat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 27 maja 2023 Udostępnij Napisano 27 maja 2023 2 tygodnie temu, dwa niespełna 3 letnie "audiofile" zgotowały mi godzinny horror. Niestety głównie swe zainteresowanie skupili na audio sprzęcie. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 27 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 maja 2023 13 minut temu, Amarok napisał: 2 tygodnie temu, dwa niespełna 3 letnie "audiofile" zgotowały mi godzinny horror. Niestety głównie swe zainteresowanie skupili na audio sprzęcie. Zakładam że to nie Twoje dziatki? Każdy ma inną sytuację. Każdy ma znajomych, czy rodzinę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 27 maja 2023 Udostępnij Napisano 27 maja 2023 Nie moje. Co prawda rzadko mam takich gości, więc powiedzmy idzie przypilnować, ale w przypadku częstych i dłuższych odwiedzin, jak się zabezpieczyć. Chyba trzeba byłoby jakiś płotek postawić. 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 28 maja 2023 Udostępnij Napisano 28 maja 2023 23 godziny temu, Grzesiek202 napisał: Każdy ma inną sytuację. Każdy ma znajomych, czy rodzinę. Oj, tak. Ja w takich sytuacjach siadam blisko sprzętu na wielkim fotelu na kółkach i niby przypadkiem blokuję dostęp. W razie potrzeby - przesuwam się. Działam, jak bramkarz w polu karnym. A swoją drogą - delikatny temat - czasem dziwi mnie, na ile niektórzy pozwalają swoim dzieciom, również kiedy są z wizytą. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 28 maja 2023 Udostępnij Napisano 28 maja 2023 (edytowany) Mnie też dziwi gdy odwiedzajacy rodzice widząc sprzet z półki wyzszej niż przeciętny nie trzymają w "ryzach" swoich pociech. Przecież w razie czego chyba są świadomi, że ewentualne straty wypadało by pokryć. Był nawet taki przypadek gdzie pociecha idąc blisko samochodu na podjeździe zarysowała niechcacy lakier, bo kurtka miała metalowe elementy na kieszeni. Rodzic jak by nie patrzeć odpowiada za pociechę i powinien dopilnować by nie doszło do niezręcznych sytuacji. To temat szerszy, nie tylko z audio. Edytowano 28 maja 2023 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 29 maja 2023 Udostępnij Napisano 29 maja 2023 U mnie lądowały takie barierki kiedy przychodzili tacy mali "goście" Sprawdzało to się. Co prwda i tak nie zastąpiło to trafnego oka. Ale pomagało. A Amphiony? Chario fajne kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 29 maja 2023 Udostępnij Napisano 29 maja 2023 Ja po prostu na czas wizyt zdejmuję kolumny z podstawek Prosta, wygodna i uniwersalna opcja. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 7 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 czerwca 2023 (edytowany) Dnia 21.05.2023 o 23:56, Rafał S napisał: Grzesiek, a te R3 nie są zbyt miękkie do ostrzejszego grania? Nie jest tak, że, podobnie jak Bowersy, preferują łagodniejszy repertuar? (Chodzi mi głównie o średnicę.) No właśnie są. Dałem im drugą szansę, tym razem słuchając właśnie ostrzejszego grania i jednak to nie to. Ponadto po przesłuchaniu jeszcze kilku innych paczek R3 wydają mi się ponadprzeciętnie ciemne. Edytowano 7 czerwca 2023 przez Grzesiek202 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 7 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2023 @Grzesiek202 Czyli co, dalej w punkcie wyjścia?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 7 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 czerwca 2023 Dnia 21.05.2023 o 10:41, Mizebo napisał: Przeszedłem z 707s2 na R7. Powiem krótko, nie ma powrotu. Nadal mam b&w, podłączę je co jakiś czas, żeby mieć porównanie i natarczywość wysokich tonów męczy. Kupując R7 chciałem zachować detaliczność i uspokoić wysokie tony, jestem bardzo zadowolony ze zmiany. Swój głos oddaje na R3 😀 🤔 co prawda 706 to nie 707, a R7 to nie R3, ale.... kurczę - nie. Nie chodzi tylko o wysokie, które w jednych są jakoś podbite, a w drugich schowane. Nawet nie chodzi o ten efekt "łał!", co na mnie już nie powinno robić wrażenia, a jednak robi. Ja jednak lubię słyszeć w miarę możliwości wszystko co jest w materiale. 10 minut temu, Artur Charicki napisał: @Grzesiek202 Czyli co, dalej w punkcie wyjścia?? Czegoś tam słucham w tak zwanym "międzyczasie". Teraz na przykład PMC Twenty5. Po kilku zakupowych wtopach, jednak powoli nabieram nawyku niekupowania na gorąco 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 7 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2023 Czyli szukasz... Ja się powoli uczę nie kupować pochopnie ale jak coś jest w dobrych pieniądzach a tego nie słuchałem to nie potrafię sobie odmówic. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 7 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2023 31 minut temu, Grzesiek202 napisał: PMC Twenty5 Jak pierwsze wrażenia? Miałem je u siebie, ale słuchałem też z niekoniecznie dobrym dla nich towarzyszem - Heglem H95/190. Pamiętam, że na jednym z forumowych zlotów bardzo ładnie zaśpiewały z lampami WBA 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 7 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 czerwca 2023 9 minut temu, lpomis napisał: Jak pierwsze wrażenia? Bas, to jedyny aspekt sprawiający mi problem w chęci ich posiadania. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 7 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2023 Za krótki, za szybki, chudy, techniczny i za bardzo skraca wybrzmienia? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts