Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
6 godzin temu, michaudio napisał:

To mi wygląda na część ekspozycji salonu audio.

Nie sądzę, żeby ktoś kto teoretycznie posiada taką ilość wzmacniaczy, ustawiał kolumny "na kupie".

No właśnie. Zobaczcie ile wzmaków na szafce. W tle inne kolumny. Na 99% salon czy też bardziej swojsko sklep😉

Napisano

Dokładnie. Pidobnie jak posiadanie więcej niż jednej muchy czy blaszki u wędkarzy,  roweru za 20 tysiecy, kolekcji monet, kolekcji aut itd itd no pojeby chore umysłowo:D

Witek szykuj się na terapię przyjadą po Ciebie z kaftanem :).

a taj serio rozumie zbieractwo jako chorobę ale posiadaniu 2-3 par kolimn czy wzmacniaczy ludzie...

Napisano (edytowany)

Już się spakowałem i czekam na przyjazd sanitariuszy z kaftanem. Trochę trudno będzie na odwyku;). Toż, to sklep!

@Kraft - mam nadzieję, że będziemy w sąsiednich salach:) i czasem wspomożesz duchowo kolegę w nieszczęsciu.

IMG_20251208_184754.jpg

IMG_20211122_195825.jpg

Edytowano przez Rega
Napisano
6 minut temu, Rega napisał:

Już się spakowałem i czekam na przyjazd sanitariuszy z kaftanem. Trochę trudno będzie na odwyku;). Toż, to sklep!

@Kraft - mam nadzieję, że będziemy w sąsiednich salach:) i czasem wspomożesz duchowo kolegę w nieszczęsciu.

Mogę być Waszym terapeutę. Tylko All In One - szt. 1 kolumny - kpl. 1 :) 

Napisano (edytowany)
8 minut temu, MMarek napisał:

Tylko All In One - szt. 1 kolumny - kpl. 1

Jak żyć? No, nie da się:( Zdecydowanie, potrzebna terapia. Poza tym, po usunięciu 90%, zmieni się na gorsze akustyka pomieszczenia. Pojawi się pogłos , zwiększony o 1/1000 sekundy, echo trzepoczące, dudnienie, dziury w poszczególnych częściach pasma, itp, itp. 

Edytowano przez Rega
Napisano
19 minut temu, Rega napisał:

Już się spakowałem i czekam na przyjazd sanitariuszy z kaftanem. 

A zdecydowałeś już, który zestaw zabierzesz ze sobą do ośrodka? Może dałoby się ponegocjować z sanitariuszami, żeby pozwolili wziąć trochę więcej? Bo nawet jeśli to tylko 2-tygodniowy turnus, to jakoś tak smutno będzie z jedną parą paczek. Czas może się wtedy dłużyć...

Napisano (edytowany)

21 minut temu, Rega napisał:

Jak żyć? No, nie da się:( 

Da się. Kiedyś uprawiałem zbieractwo fotograficzne. Aktualnie nic nie zostało. Do foto został jedynie kompakt Canon G5X Mark II i smartfon.
Minimalizm jest o.k. :) 

IMG_3630a.jpg

Edytowano przez MMarek
Napisano (edytowany)

One mi się nie podobają. Są wręcz ohydne. Podoba mi się ich brzmienie. Najchętniej zostawiłbym sobie te, ale jakoś mi nie odpowiadało ich granie.

IMG_20230716_115404 (2).jpg

Edytowano przez Rega
Napisano

Ja was mogę uleczyć koledzy, chętnie przyjmę jakiś nowy wzmacniacz, ale tylko w kolorze srebrnym i z dobrym preampem gramofonowym…ewentualnie mogą być te menuety od @Rega, choć ostatnio im człowiek więcej wiosen zaliczył to i bardziej detaliczne granie wchodzi w grę to lepiej jakieś b&w bym przygarnął, może @Kraft coś pomoże…

Napisano
3 minuty temu, MarcKrawczyk napisał:

choć ostatnio im człowiek więcej wiosen zaliczył to i bardziej detaliczne granie wchodzi w grę

Marcin , załatw sobie Cantony Ergo. Wysokie będziesz słyszał nawet grubo po setce :) 

Napisano (edytowany)

@MarcKrawczykNo, bardzo mi przykro, Menuety już dawno znalazły innego włąściciela. A ze wzmacniaczy z dobrym preampem gramofonowym w podobnym kolorze, mam tylko Sansui Alpha. I to nie srebrny, tylko szampański. No, niestety, nie mam zbyt dużego wyboru. Jakże tego żałuję:)

Edytowano przez Rega