Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
9 godzin temu, MMarek napisał:

Nie, ponieważ zamiast oświetlać Naima, strumień świetlny "dawałby po oczach",

Szkoda , bo już Ci chciałem wysłać całkiem nowy frez. Wywierciło by się otworki , wpakowało lampki i miałbyś spersonalizowany sprzęcik :) 

Napisano (edytowany)
44 minuty temu, terracan1929 napisał:

Noooo proszę, kto wrócił do żywych....

A co do deski, to prima sort :) 

W szafie skończył DAC czy deska ? :)

Deska :)

p.s. nadeszła zima więc trzeba wrócić na forum. 

Edytowano przez mateolo2
  • 5 weeks later...
Napisano

Podpinam się pod temat. 

Nie widzę podobnego tematu, ale pomyślałem, czy nie podświetlić taśmami led głośników podłogowych  na obudowie z tyłu. Zamysł jest taki, aby były podświetlone w czasie grania i nie tylko, wtedy kiedy będę chciał.

Pomysł na TAK czy NIE? Nie mogę znaleźć zdjęć z czymś takim, więc jak sądzę nie stosowane jest to raczej, ale skoro TV się okleja ledami więc może fajnie by wyglądały kolumny z takim dodatkiem?

• 11 months later...
Napisano

Troszeczkę odświeżę temat. Nabyłem reflektorki imitujące te studyjne. Wykonanie pierwsza klasa, regulacja wysokości oraz obrót we wszystkich płaszczyznach. Eksperymentuje z żarówkami , zdjęcia tego w pełni nie oddają , ale jest klimat :) 

IMG_4175.JPG

IMG_4177.JPG

IMG_4180.JPG

IMG_4183.JPG

IMG_4184.JPG

IMG_4188.JPG

Napisano
Dnia 8.11.2024 o 22:16, tomek4446 napisał:

Eksperymentuje z żarówkami , zdjęcia tego w pełni nie oddają , ale jest klimat

Super. 

Co to znaczy, że eksperymentujesz z żarówkami? Chodzi o moc, barwę? Co to za żarówki?

Możesz podać namiary na sklep?

Też coś takiego chciałem kupić.

Napisano
Dnia 8.11.2024 o 22:16, tomek4446 napisał:

Troszeczkę odświeżę temat. Nabyłem reflektorki imitujące te studyjne. Wykonanie pierwsza klasa, regulacja wysokości oraz obrót we wszystkich płaszczyznach. Eksperymentuje z żarówkami , zdjęcia tego w pełni nie oddają , ale jest klimat :) 

IMG_4175.JPG

IMG_4177.JPG

IMG_4180.JPG

IMG_4183.JPG

IMG_4184.JPG

IMG_4188.JPG

Mi by w zupełności to "oświetlenie" stojące na komodzie wystarczyło 😀 . Możemy prosić o fotkę jak to niewystarczająco świeci w ciemnościach ?😀

Napisano
16 godzin temu, terracan1929 napisał:

Możesz podać namiary na sklep?

Kupiłem w 

https://www.kaufland.pl/product/377376879/?kwd&source=pla&sid=36937919&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_id=21393699117&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI9o_p9s6diQMVFlqRBR1OIziqEAQYASABEgI4xvD_BwE

ale są również

https://www.cncest.com/pol/products/Vintage-regulowana-lampa-stołowa-kino-w-stylu-Retro-statyw-reflektor-lampa-podłogowa-E27?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI5avEoKLUiQMVZ0CRBR05vytEEAQYByABEgL1LvD

https://allegro.pl/oferta/barcelona-led-lv238-lampa-stojaca-w-stylu-kinowym-w-stylu-vintage-15853077275?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dio_oswietlenie_pla_pmax_sc&ev_campaign_id=17960359639&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIleno5aLUiQMVXVSRBR0nCzj4EAQYCiABEgIcKvD_BwE

i na Amazon.

Co do żarówek, to kupiłem ledowe 35 W 4000 K / światło neutralne/ oraz 2200 K / światło ciepłe /. Lampa przyjmuje gwint E27 / duży/. Co do rodzaju światła to już sprawa czysto indywidualna. Mnie bardziej chodziło o nastrój niż doświetlenie.

1 godzinę temu, Nowy75 napisał:

Możemy prosić o fotkę jak to niewystarczająco świeci w ciemnościach ?

Zrobię wieczorkiem :) 

Napisano (edytowany)

@tomek4446 - klimat już masz. A co z osłabiaczem wrażeń sonicznych, czyli barkiem podręcznym z lodówką? A nóż, przyjdzie ktoś z wyostrzonymi zmysłami i zaistnieje potrzeba przytępienia😋. Proponuję również czujnik dymu, na wypadek gdyby któras lampa (lub dioda😉) zaczęła dymić. U mnie zadziałał , kiedy fachowiec montujący grzejniki zapalił papierosa😂. Wyobraź sobie jego zdziwienie.

PS. Ja też w najbliższym czasie mam zamiar pokombinować z oświetleniem kierunkowym. 

Edytowano przez Rega
Napisano
46 minut temu, Rega napisał:

A co z osłabiaczem wrażeń sonicznych, czyli barkiem podręcznym z lodówką?

Pracuje nad tym :) 

3 godziny temu, Nowy75 napisał:

Z góry dziękuję

Jak obiecałem. Wolę jednak nastrój jaki dają reflektorki.

IMG_4208.JPG

IMG_4203.JPG

IMG_4201.JPG

IMG_4202.JPG

Napisano
1 godzinę temu, tomek4446 napisał:

Pracuje nad tym :) 

Jak obiecałem. Wolę jednak nastrój jaki dają reflektorki.

IMG_4208.JPG

IMG_4203.JPG

IMG_4201.JPG

IMG_4202.JPG

Podtrzymuję to ,co wcześniej pisałem , "niewystarczające" oświetlenie wydaje mi się wystarczające/odnoszę się do całej kolekcji fotek/ 😀 . Popieram zdanie kolegi @Rega, barek z lodóweczką pasowałby do wystroju,no i te funkcje praktyczne...😀

Napisano
1 godzinę temu, Rega napisał:

A podpisałeś umowe z zakładem energetycznym na taryfę nocną?

Nie i na razie nie ma tragedii. Źle to będzie dopiero, jak sąsiad odkryje ten przewód przy jego liczniku :) 

11 minut temu, Nowy75 napisał:

Podtrzymuję to ,co wcześniej pisałem , "niewystarczające" oświetlenie wydaje mi się wystarczające

Nie zaprzeczam i nie potwierdzam :) 

12 minut temu, Nowy75 napisał:

barek z lodóweczką pasowałby do wystroju,no i te funkcje praktyczne...😀

Właśnie kombinuje jak wywalić biblioteczkę , a wstawić barek. I to tak , aby żona się nie zorientowała :)