Skocz do zawartości

Nowości i premiery sprzętowe, pierwsze recenzje

Recommended Posts

Napisano
10 godzin temu, terracan1929 napisał:

@Top Hi-Fi & Video Design Czy już coś wiadomo na temat tych wspominanych przez Was, tajemniczych nowości od Yamahy?

pewnie nie mogą powiedzieć przed Audio Show. 

10 godzin temu, il Dottore napisał:

Nie jesteś na czasie. W ramach tegorocznych "paragonów grozy" pokazywali już osobno wyszczególnione... przyprawy na rachunku z jakiejś cebulackiej "restauracji". 

https://www.money.pl/gospodarka/zaplacili-1200-zl-za-obiad-w-sarbinowie-lokal-nie-wygladal-na-luksusowy-7195147238304672a.html?utm_term=post&utm_campaign=fbmoney&utm_medium=Social&utm_content=moneyEBX&utm_source=Facebook#Echobox=1756629174

W przyszłym roku już na bank, gdy będziesz zamawiać schabowego, to panierka będzie osobną pozycją. Plus VAT. 

No to było przegięcie, czytałem o tym. Ale , ale poczekajmy , do elektorniki też to dojdzie. Już ładowarek nie dodają. Zaraz kabla zasilajacego, bo na pewno masz. A może i nóżki do sprzetu, przecież plastik przełożysz ze starego.

• 2 weeks later...
Napisano

Ceny naprawdę ciekawe 😉, sprzęty do słuchania muzyki, fajnego hobby, miłego spędzania czasu w cenach auta czy np. rocznych zarobków przeciętnego Kowalskiego. Nie napisałem konkretnie o Simaudio tylko ogólnie. Wiem, wiem, nie zaglądam nikomu do portfela i jak kogoś stać to niech kupuje. Ogólnie chodzi o koszt tych zabawek (przedmiotów użytkowych). Nie wspominam o cenach klocków porównywalnych do cen mieszkań czy domów. Jak ktoś napisał tu na forum, nie można w nieskończoność tego udoskonalać, nasz słuch tego nie wyłapie..... może być inaczej, ale czy lepiej? I to za niewyobrażalną kasę dla niektórych. 

Napisano

Zgoda w 100%. Wydaje mi się, że na pewnym poziomie cenowym (bardzo wysokim) to zazwyczaj jest zaspokajanie czyichś kaprysów, a nie realny progres. Tak, jak napisałeś, przeskok z klocka o wartości mieszkania 100m2 na Mokotowie na taki o wartości domu 300m2 w Konstancinie, z pewnością nasyci próżność właściciela. Będzie inaczej, ale czy całościowo lepiej? Nie wiem, bo mam, co w sygnaturce poniżej;) Ale nie wydałbym miliona na system. Nawet gdybym trafił 6-kę w totka, circa 100K na system stereo to jest dla mnie granica "rozsądku". Są jeszcze inne przyjemności na świecie.