Top Hi-Fi & Video Design Napisano 23 września Napisano 23 września 2 godziny temu, terracan1929 napisał: @Top Hi-Fi & Video Design Czy już coś wiadomo na temat tych wspominanych przez Was, tajemniczych nowości od Yamahy? Dajcie jeszcze kilka dni, to coś będziemy wiedzieć więcej :] 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 23 września Napisano 23 września (edytowany) Nowa, flagowa integra od Exposure czyli jak rozstawić flagowe integry Naima, Cyrusa i Regi po kątach. Model 5510, cena około 22kzł. @rms.pl proszę o kontakt. Edytowano 23 września przez kaczadupa Odpisz, cytując
tomasz1w Napisano 24 września Napisano 24 września 4 godziny temu, kaczadupa napisał: Model 5510, cena około 22kzł. Oho, widzę że chcą dorównać Naimowi😉 22 koła to przegięcie. Z opcjonalnym DAC wyjdzie pewnie ok. 25K cennikowo. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 24 września Napisano 24 września 10 godzin temu, terracan1929 napisał: @Top Hi-Fi & Video Design Czy już coś wiadomo na temat tych wspominanych przez Was, tajemniczych nowości od Yamahy? pewnie nie mogą powiedzieć przed Audio Show. 10 godzin temu, il Dottore napisał: Nie jesteś na czasie. W ramach tegorocznych "paragonów grozy" pokazywali już osobno wyszczególnione... przyprawy na rachunku z jakiejś cebulackiej "restauracji". https://www.money.pl/gospodarka/zaplacili-1200-zl-za-obiad-w-sarbinowie-lokal-nie-wygladal-na-luksusowy-7195147238304672a.html?utm_term=post&utm_campaign=fbmoney&utm_medium=Social&utm_content=moneyEBX&utm_source=Facebook#Echobox=1756629174 W przyszłym roku już na bank, gdy będziesz zamawiać schabowego, to panierka będzie osobną pozycją. Plus VAT. No to było przegięcie, czytałem o tym. Ale , ale poczekajmy , do elektorniki też to dojdzie. Już ładowarek nie dodają. Zaraz kabla zasilajacego, bo na pewno masz. A może i nóżki do sprzetu, przecież plastik przełożysz ze starego. 1 Odpisz, cytując
DaftPunk Napisano wczoraj o 09:03 Napisano wczoraj o 09:03 Nowy all in one od Moona https://simaudio.com/en/product/371-network-player-amplifier/ Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano wczoraj o 09:45 Napisano wczoraj o 09:45 30tys zł, nie w kij dmuchał. 2 Odpisz, cytując
Kraft Napisano wczoraj o 10:20 Napisano wczoraj o 10:20 Jak za redefiniujący kamień węgielny przełomowej kolekcji o niezrównanej jakości dźwięku, to tanio;) 3 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano wczoraj o 10:40 Napisano wczoraj o 10:40 (edytowany) Nowy Moon w środku i nowy Chińczyk w środku. Nie przesądzam co lepsze ale fajne dwa podejścia do zasilacza. Edytowano wczoraj o 10:41 przez kaczadupa 2 Odpisz, cytując
misiekx Napisano wczoraj o 14:37 Napisano wczoraj o 14:37 Ceny naprawdę ciekawe 😉, sprzęty do słuchania muzyki, fajnego hobby, miłego spędzania czasu w cenach auta czy np. rocznych zarobków przeciętnego Kowalskiego. Nie napisałem konkretnie o Simaudio tylko ogólnie. Wiem, wiem, nie zaglądam nikomu do portfela i jak kogoś stać to niech kupuje. Ogólnie chodzi o koszt tych zabawek (przedmiotów użytkowych). Nie wspominam o cenach klocków porównywalnych do cen mieszkań czy domów. Jak ktoś napisał tu na forum, nie można w nieskończoność tego udoskonalać, nasz słuch tego nie wyłapie..... może być inaczej, ale czy lepiej? I to za niewyobrażalną kasę dla niektórych. 1 Odpisz, cytując
tomasz1w Napisano wczoraj o 15:13 Napisano wczoraj o 15:13 Zgoda w 100%. Wydaje mi się, że na pewnym poziomie cenowym (bardzo wysokim) to zazwyczaj jest zaspokajanie czyichś kaprysów, a nie realny progres. Tak, jak napisałeś, przeskok z klocka o wartości mieszkania 100m2 na Mokotowie na taki o wartości domu 300m2 w Konstancinie, z pewnością nasyci próżność właściciela. Będzie inaczej, ale czy całościowo lepiej? Nie wiem, bo mam, co w sygnaturce poniżej;) Ale nie wydałbym miliona na system. Nawet gdybym trafił 6-kę w totka, circa 100K na system stereo to jest dla mnie granica "rozsądku". Są jeszcze inne przyjemności na świecie. 2 Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 16:29 Napisano wczoraj o 16:29 1 godzinę temu, tomasz1w napisał: circa 100K na system stereo W PLN? Odpisz, cytując
soberowy Napisano wczoraj o 17:12 Napisano wczoraj o 17:12 Tak, tyle ile kosztują Twoje Tannoye i mesiek tego z Irlandii. 1 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu @misiekx, @tomasz1w dziś miałem przygodę audio w domu, która dała mi do myślenia w temacie ,o którym piszecie. Ale najpierw krótki wstępniak wprowadzający. Jestem zwykłym gościem,nie żadnym wyrobionym audiofilem,gram na budżetowym sprzęcie, który stoi w salonie w którym żyję,a nie tylko słucham muzyki. Z uwagi na pracę słucham muzyki głównie w weekendy i to tylko wtedy ,gdy ogarnę domowe obowiązki i pozbędę się domowników...😁. Poza tymi krótkimi momentami ,czasem gram coś w tle,ale to nie to samo co odsłuch,wiadomo. W związku z funkcjonalnością salonu nie mam możliwości adaptacji akustycznej, mogę co najwyżej ją przypudrować,tj. zaatakować miejsca najważniejsze,np. sufit,czy pierwsze odbicia. Podobnie z uwagi na to, że słucham w średnim polu,na monitorach ,nie ma sensu instalowanie jakiegoś pieca elektrowni. Przygoda. Miałem dziś ok. 2 godzin na spokojny odsłuch w godzinach wieczornych. Światła wygaszone, świecą tylko diody elektroniki i lampy przedwzmaka. Taga rozgrzana,bo wcześniej pograła w tle. Na pierwszy ogień poszła składanka Moby'ego kupiona dwa tygodnie temu . Muzyka gra ,jest różnorodnie, są smaczki stereofonii. Potem wrzuciłem płytę nieżyjącego już niestety Gurrumula, żadnych wielkich efektów,ale nie jest gęsto, więc fajnie się tego wieczorem słucha. I na koniec wskoczyła składanka Tiny Turner. Jak to walnęło! Szeroko,czysto,separacja instrumentów! Wszystko słuchane przy tej samej pozycji potka. Oczywiście zdaję sobie sprawę z istnienia różnych realizacji i poziomu głośności nagrania płyt. Wszystko szło z CD i to zwykłych empikowych wydań,a nie żadnych ekstrasów . Pomyślałem wtedy sobie: czy ja potrzebuję czegoś więcej? Czy jeśli budżetowe graty potrafią wyciągnąć tyle dźwięku ze zwykłej płyty,ma sens dalsze inwestowanie? Pewnie i tak zainwestuję,ale mając w pamięci tę małą przygodę dopiero po serii krytycznych odsłuchów, które odpowiedzą na postawione wyżej pytania. Żadnego inwestowania dla idei lub widzimisię. 3 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu 8 godzin temu, misiekx napisał: Nie napisałem konkretnie o Simaudio tylko ogólnie. Bardzo nie lubię Moona. I sam nie wiem za co, bo nigdy nie słyszałem Moona grającego źle. A kiedyś miałem okazję posłuchać full stack Moona plus głośniki Acapella i było naprawdę bardzo dobrze. Nie wiedziałem, do czego się przyczepić. A uwielbiam się czepiać, szczególnie gdy drogi produkt gra słabo. Dla tanich mogę być litościwy. A i tak Moona bym nie kupił. Jakieś głupie uprzedzenie i tyle. 6 godzin temu, soberowy napisał: mesiek tego z Irlandii. Mój Miecio był tańszy niż Tannoye kolegi. Nawet 80 tys cebulionów nie kosztował w przeliczeniu. Pięcioletni, 80kkm przebiegu wtedy miał. To było tuż przed kowidiozą i używane auta były w IRL tanie. A mi akurat poszły wtryski w C-klasie i mechanik doradził sprzedaż bo nowe wtryskiwacze to by była prawie połowa wartości auta. Inwestycja bez sensu. Więc pojechałem do salonu Mietka i znalazłem sobie ładne coupe a C-klasę oddałem w rozliczeniu. Po paru latach sprawdziłem z ciekawości cenę za mój rocznik i nawet nie drgnęła! 8 godzin temu, tomasz1w napisał: Nawet gdybym trafił 6-kę w totka, circa 100K na system stereo to jest dla mnie granica "rozsądku" Gdybym poszedł do sklepu i płacił za swój system sklepowe ceny to by mnie kosztowało ok. 60 tys zł. To więcej niż samochód mojego ojca. Ale mamy przecież rynek second hand i opękałem się połową tej kwoty. A gra świetnie. Mój kolega maniak audio bywały w salonach, na wystawach, sam posiadający zabawki za ok. 100 tys € zawsze mi powtarza, że ludzie bez pojęcia, żeby mieć takie granie, jak ja mam w domu, musieliby wydać w przeliczeniu na złotówki ok. 200 tysiaków. Ale ja doskonaliłem ten system prawie 30 lat. Oczywiście z jego pierwotnych elementów nic nie zostało. Zmierzam do tego, że nie trzeba wydawać 100 tys żeby dobrze grało. Nie jest trudno oczywiście wydać takie pieniądze na sprzęt, ale jeśli ktoś nie umie dobierać elementów, nie rozumie, co to synergia i nie wie, czego chce od swojego systemu, to wyda nawet więcej a i tak mu nie zagra. Odpisz, cytując
tomasz1w Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Nie kojarzę, żeby ktoś wrzucał. Limitowana seria Monitor Audio Silver, dla miłośników czerni https://www.monitoraudio.com/en/silver-series-7g-limited-editon/ Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Dnia 23.09.2025 o 22:19, kaczadupa napisał: Nowa, flagowa integra od Exposure czyli jak rozstawić flagowe integry Naima, Cyrusa i Regi po kątach. Model 5510, cena około 22kzł. @rms.pl proszę o kontakt. @Rafał S, myślisz, że jest jakikolwiek wzmacniacz, który ma szansę pokonać Regę Elex 🙂? 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 14 minut temu, KrólKiczu napisał: myślisz, że jest jakikolwiek wzmacniacz, który ma szansę pokonać Regę Elex 🙂? Zupełnie serio: wygląda na to, że Elex świetnie się dogaduje z scm7, a przynajmniej Adamowi właśnie to połączenie wybitnie odpowiada. Nie da się więc zwyciężyć Regi, dopóki grają ATC, ani ATC, dopóki gra z nimi Rega. Jeśli w pakiecie z Exposure Adam nie wypożyczy jakichś paczek, to marnie widzę szanse tego pieca. 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Można też zadać sobie pytanie, po co cokolwiek zmieniać jeśli jest tak zajebiscie. Odpowiedź oczywiście wszyscy znamy: bo w naszym hobby chodzi o zmiany, poszukiwania, rozkminianie itd. Ktoś powie: nie, tu chodzi o MUZYKĘ , ale i tak wiadomo że to ściema 4 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Nasze forum to w 99,9 % mężczyźni. Obrazowo postaram się wyjaśnić fenomen Regi Elex mk4. Załóżmy, że mamy trzy rodzaje kobiet do wyboru, wysuszoną na zawodach kulturystkę, super proporcjonalną ale z krągłościami, naturalnie piękną kobietę i nadmuchaną na maksa silikonem, gdzie tylko się da sztuczną kobitkę. I teraz odpowiednio mamy - super precyzyjne i wysuszone wysokie modele Rotela czy Hegle, mamy super proporcjonalną, z odpowiednim wypełnieniem dla nadania seksapilu Rege Elex mk4 i nadmuchanego Supernaita czy Aethosa oraz całą resztę audiofilsko spuchniętych wzmacniaczy pod tzw. barwę. Fotografia obrazująca (w przenośni) wzmacniacz Rega Elex mk4. Jest ktoś komu się Rega nie podoba ? No właśnie, idealne proporcje i naturalność… Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Wklej jeszcze parę zdjęć Regi 5 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) 9 minut temu, kaczadupa napisał: Sorry, ale siedząc przed kompem raczej takiego tyłka żadna kobieta mieć nie będzie. To tak poza tematem 🙂. Edytowano 6 godzin temu przez KrólKiczu Odpisz, cytując
pairtick Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 20 godzin temu, soberowy napisał: Tak, tyle ile kosztują Twoje Tannoye i mesiek tego z Irlandii. Mieśka możesz sobie darować, bo jako wielbiciel Corolli, wyżej niż RAV4 i Avensis nie wyszedłem. Samochód, to jest średnio, pół godziny/godzina dziennie i przez resztę czasu rdzewieje i traci na wartości. A za Kensington GR zapłaciłem, w 2013, £6.9k - nówki, jeszcze czekałem aż wyprodukują 😀 18 godzin temu, terracan1929 napisał: 😁 Się śmiej, za A-S3200, £6k sobie winszują. Jak kupowałem kolumny, to mi zaproponowano A-S3000 za £3k (cena na półce, £4k). Podziękowałem za ofertę, mówiąc że nie zmieniam więcej niż jednego elementu jednocześnie i muszę posłuchać. Finalnie, kupiłem w tym samym sklepie A-S1100 i jestem zajebiście zadowolony 😇 Odpisz, cytując
Recommended Posts