Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 037 tematów w tym forum

• 27 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  1. caly zestaw kina do 2500zl

• 11 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 29 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  2. Opinia - które głośniki ???

• 7 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 20 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  3. Kino domowe 5.1

• 21 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  4. jak połączyć........

• 8 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  5. Kino domowe

• 23 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  6. Denon AVR - X2100W

• 5 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 32 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 55 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  7. YAMAHA RX-V361

• 4 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 31 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  8. Kino domowe - kupno

• 4 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Duże mówisz, hmm bx5 to chyba jedne z najmniejszych podłogówek, właśnie bas nie dudni tylko potrafi zabuczeć, z akustyką raczej nie ma problemu, spory dywan, kwiaty, zasłony, komoda, witryna. Kolumny odsunięte ok 32cm od ściany.    Chyba że to jest taki styl grania MA bx5 wypchnietą średnicą do przodu? Jeśli tak to czy odpowiednim wzmacniaczem można to skorygować, jednocześnie dodać masy, aby dźwięk stał się bardziej mięsisty?
    • Kolego @zmarek a może brak kontroli na basie nie wiąże się ze wzmacniaczem a z niedostosowanie kolumn do akustyki Twojego pokoju. Masz w sumie niewielki pokój a kolumny dość spore. U mnie w 15 metrach nawet spore monitory potrafiły zadudnić, na duże podłogówki nawet się nie porywałem.
    • Dziękuję za propozycję, na pewno rozważę, czy któryś z proponowanych przez branżę i kolegów z forum wzmacniacz wpisuje się w oczekiwany przeze mnie charakter brzmienia x MA bx5? @Piotr Sonido wspomniałeś o wzmacniaczu grającym Vką, obecnie mam tak ustawiony korektor w WiiM. Niestety kontroli na basie i jego mocy on nie zapewnia, mógłbyś dać jakieś konkretne propozycje na testy wziąść od twoim zdaniem najlepszego, chyba że uważasz że powinienem krzyżyk postawić na te kolumny, chodź wydaje mi się że z odpowiednim wzmacniaczem można odkryć ukryty w nich potencjał 😁
    • Polowanie na "jeleni".   Spokojnie... Zaraz będą i testy podstawek pod te kable....i wkrętów do mocowania koszy głośników w skrzynkach...  Jelenie są najlepszymi marketingowcami branży audio. Zresztą podobnie jest w innych hobbystycznych fyrtlach
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...