Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 037 tematów w tym forum

1. LG Super Multi Blue

• 3 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 31 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  2. nowe kolumny

• 1 odpowiedź
    • 3,5k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  3. KD Jamo

• 2 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  4. H/K CP 15 (6.1) USA

• 4 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  5. Wybór sprzetu

• 6 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  6. Projektor czy duży TV?

• 2 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  7. Amplituner, kolumny i sub ?

• 5 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  8. pomocy

• 3 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  9. rozjeżdżający się dzwięk

• 4 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  10. Pierwsze kino domowe - do 7 tys

• 19 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  11. Klipsch R-620F

• 12 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  12. Rozbudowa do Dolby Atmos 1 2

• 45 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  13. problem

• 3 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• No właśnie skromnie stawiałem na Pylony - jak Ushery nie spasują się z moim torem, to sprawdzę je. 
    • Witam ponownie, nie udało mi się wszystkiego zrobić/zamienić ale sprzedałem wzmacniacz i kupiłem inny. Napęd i kolumny nie znalazły nowego właściciela. Zakupiłem Roksan K3 i podzielę się moimi spostrzeżeniami. Roksan zmienił sporo w dźwięku: jest to "mięso" o które mi chodziło. Nie umcy, umcy bo tego bym nie zniósł ! Jest lepszy bas i scena. Na niektórych utworach nie mogę zlokalizować skąd dochodzi dźwięk gitary a przy wokalu jakbym miał trzeci głośniki i z niego"wyrasta" nagle przede mną dźwięk. Jest dynamika i moc ale kontrolowana, kulturalna. Grają bardziej z rozmachem, szeroko i mocno, bardziej koncertowo. Teraz doceniłem wartość AP i już chyba nie chcę ich sprzedawać ?! Jest zdecydowana poprawa w kierunku, o który mi chodziło. Niemniej, żeby nie było tak cudownie, po dłuższym odsłuchiwaniu znanych mi doskonale płyt zauważyłem jedną kwestię, mianowicie Roksan jakby obcinał część pasma. Tą, przy której odbierałem dźwięk jako subtelny, magiczny. To coś z żeńskich wokali, delikatnych dźwięków talerzy, pianina, smyczków. Nie umiem tego do końca nazwać ale utrata tego pasma powoduje, że utwór jakby wolniej leciał. Rotel był słabszy i gorszy na basie ale tych subtelności dawał więcej i całość była lepiej wypełniona. Słucham dalej... z przyjemnością.  
    • Wzmacniacz musi mieć wejście oznaczone jako 'Phono' na wtykach RCA, zazwyczaj umiejscowione na tylnej ściance wzmacniacza, obok wejść: CD, Tuner, Tape, Aux. Musisz tez wiedzieć ze gramofon wymaga uziemienia, bo inaczej może brumiec, ma do tego wyprowadzony osobny przewód. Podłączasz go do wzmacniacza, takie uziemienie jest zwykle opisane jako Phono Ground. Jeśli ciągle masz jakieś wątpliwości lepiej zapytać przed zakupem. Później dojdzie jeszcze temat wkładek, przewodów rca, przewodów głośnikowych. Ale to już mniej ważne detale.
    • Chyba tak ja mam yamaha ca 1000 mk2 więc nie dużo się różni chyba jedynka od dwójki?
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...