Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 037 tematów w tym forum

• 13 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  1. Małe kino domowe

• 21 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
  2. Pokażcie swoje stoliki

• 1 odpowiedź
    • 849 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  3. Denon X540BT

• 1 odpowiedź
    • 620 wyświetleń
  4. Telewizor ampituner

• 4 odpowiedzi
    • 867 wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 971 wyświetleń
  5. Kino domowe pomoc

• 1 odpowiedź
    • 673 wyświetleń
  6. Dodajemy subwoofer

• 10 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 20 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 909 wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
  7. Poszukiwany serwis onkyo

• 6 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 750 wyświetleń
  8. KOLUMNY GŁOŚNIKOWE

• 7 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 38 odpowiedzi
    • 8,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 929 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 775 wyświetleń
  9. Ważne

• 1 odpowiedź
    • 660 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 826 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• A jeśli chodzi dół i tego czego oczekuję, to również NAD będzie lepszy?
    • Trochę mi się zeszło ale odkopuje temat 😁 po 1,5 roku.  Między czasie trochę słuchałem, z nowych: Yamaha rn800a, Rotel A14 mk2, NAD C368, wszystkie z Elac Reference F5, wspólny mianownik to bardzo mało basu, ogólnie chyba najprzyjemniej zagrał Rotel, Yamaha bardziej góra a NAD średnicą. Reszta używane: Słuchałem również Magnat mr780 i ma 900 z melodika bl 40. Ma 900 dźwiękowo bardziej mi podszedł, duży zapas mocy  (tylko te pokrętła nie w pionie jak z tyn żyć jakby przyszło na nie patrzeć co dzień 😉😁) aczkolwiek te kolumny to nie mój klimat, wg mnie za ostre.  Kolejny odsłuch pylon diamond 25 z pioneer nc 50, dźwięk taki mało dociążony, szczupły, basu jak dla mnie mało, ten ampli-strimeroodtwarzacz w klasie D pracuje i już wiem że raczej to nie dla mnie bo miałem niedawno fosi za3 i mój nad jednak przyjemniej gra.  Ostatni odsluch to diamond 28 z rotel Ra-06 i to połączenie mi się najbardziej podobało, dźwięk był taki dociążony, żadne pasmo nie wybijało się przed szereg, nie trzeba było mocno gałą kręcić aby było przyjemnie można by cały dzień słychać. Z tym rotel em jeszcze klipsch rp600 słuchałem i nie wiem jakby było przy długim słuchaniu, ale w pierwszej chwili to basik się bardziej odezwał i cykaczy więcej było, całkiem fajnie.  Do brzegu do brzegu.... 😜  Wiem już co mnie tak denerwuje w moim zestawie @stereo-typtrafił idealnie z diagnozą. Nie jest to góra tylko bardzo mocno podgrzana średnica, (wokal dosłownie atakuje swoją mocą i robi się  nie przyjemnie , przy roku gitary strasznie jazgoczą) która zagłusza resztę pasma. Od niedawna Mam WiiM Ultra i jest dużo dużo lepiej, pobawiłem się equalizerem, ustawiłem dźwięk w V i jest całkiem miło. Może jednak udało by się ocalić przed sprzedażą bx5. Wiem na pewno że Nad ma słaba kontrolę na basie, bo raz że nie ma zbyt wiele niskiego basu to potrafi też zabuczeć jak już się pojawi.  Jestem zdecydowany na wypożyczenie wzmacniacza który nie będzie wypychał tak średnicy a będzie miał dużo dobrze kontrolowanego basu i ładną detaliczną nie ostrą górę. Proszę o konkretne propozycje, jaki wzmacniacz waszym zdaniem jako pierwszy wziąść na testy?  Kwota do 5 K, nowy lub używany. 
    • No fizyczny fajnie sie prezentuje i ogólnie lubie sie tym bawić. Co do DSP pewnie są drogie, nic narazię zostane przy Apo 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...