Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 084 tematów w tym forum

• 7 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  1. System 5.1.2

• 9 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  2. subwoofer

• 21 odpowiedzi
    • 5,4k wyświetleń
    • 29 odpowiedzi
    • 5,8k wyświetleń
    • 147 odpowiedzi
    • 27,4k wyświetleń
  3. Kino Domowe

• 4 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  4. Kino domowe

• 9 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
    • 25 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  5. Subwofer

• 15 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  6. Kino domowe Philips

• 1 odpowiedź
    • 675 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 986 wyświetleń
  7. Zestaw Kina domowego

• 3 odpowiedzi
    • 981 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 26 odpowiedzi
    • 7,7k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Cześć wszystkim! Po przerwie, wracam do tematu... Nie miałem czasu na audio, ale czas wrócić   Jestem w 99% zdecydowany na kolumny Davis Acoustics (nie wiem czy ktoś je tutuaj zna) - celuję w model Mani MK2 lub Krypton 6 - ogólnie mniejsze podłogówki. Byłem blisko zakupu Traingle Borea BR08 ale te są większe, producent zaleca dużą przestrzeń od ściany i po bokach, której niestety nie mam, a wolę uniknąć problemu który miałem z Fyne Audio F501 na testach a mianowicie dudnienie basu i mułowatość - sklep vs. swoje mieszkanie. Szukam pomysłu na wzmacniacz dla tych Davisów. W sklepie słuchałem ich na Pier Audio MS480 czyli na wzmacniaczu hybrydowym, no ale jednak kosztuje w promocji 5500zł, a nie planuję tyle wydawać na sam wzmacniacz, bo jeszcze potrzebuję do tego streamera jakiegoś. Ogólnie to połączenie jest mega dobre w sensie kolumny są super zbalansowane na moje ucho, bas jest zwarty, szybki, dość obfity, wokale brzmią super naturalnie i do przodu a przy tym góra ma dużo detalu, bez zgaszenia jej na czym mi zależy.  Miałem w sklepie możliwość posłuchania w sklepie również z WIIM AMP PRO no ale jednak faktycznie dźwięk był bardziej chudy, basu brakowało trochę dociążenia, mocy, nie było "mięsiście" Jaki wzmacniacz polecacie ale jednak na mniej zasobną kieszeń ({chcę się zmieścić w opcji ze streamingiem w 3k). Podejrzewam, że coś cieplejszego bym musiał poszukać, ale nie chcę stracić góry, detaliczności. Lubię "powietrzne, otwarte" granie, bez zmęczenia uszu, chcę uniknąć zamulenia kolumn tym samym. Jest kilka opcji na które zerkam - Magnat MA700/MR780(jeśli się znajdzie), Denon PMA900/Marantz PM7000n (nie wiem czy nie będzie za ciepły?), Cambrdige Audio CXA61/81 (używane pewnie).  Coś macie jeszcze w głowie do polecenia? Dzięki! Mateusz
    • Przetestowałem z innym pilotem i z innym tunerem. Wszystko wskazywało na uszkodzenie pilota.  Odezwałem się do Cyrusa, odpowiedź rozwiązała problem. Okazało się, że pilot przestawił się z trybu Tuner w tryb DAB. Wystarczy dłużej przytrzymać klawisz TU/DAB. Zresztą, opisane jest to w instrukcji do AVRS7.2. Ale w niezbyt oczywistym miejscu, więc mi umknęło.
    • To ja dziękuję. Od blisko tygodnia mieszkam w drewnianym domku nad jeziorem. Jakieś płyty ze sobą wziąłem, ale raczej takie, które na domowym systemie brzmią gorzej. Za to tutaj, na miniwieży Panasonika, mogę się na całego cieszyć nimi, nie zwracając uwagi na dźwięk. (A w razie czego mam korektor.) Nie zaryzykuję jednak polecania ich audiofilom w barwach B&W.   
    • Niestety Dali opticon mk2 za wysoki jest, do 19cm max musi być a Oberon to raczej nic specjalnego nie będzie...może jeszcze Polk Audio Reserve, tyły mam z tej firmy i miło mnie zaskoczyły
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...