Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 077 tematów w tym forum

• 9 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 36 odpowiedzi
    • 7,5k wyświetleń
  1. Dobór przewodów do KD

• 9 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  2. Amplitunery Pioneer - moc

• 12 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 871 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 12,2k wyświetleń
  3. Amplituner do MA Mr6

• 2 odpowiedzi
    • 856 wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 23 odpowiedzi
    • 6,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  4. Kino do 8000 tys

• 4 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 20 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  5. Subwoofer do 1300zł

• 6 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  6. Dobor amplitunera

• 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 867 wyświetleń
  7. Zakup kina domowego 30m2

• 13 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Cześć.  Prawdopodobnie (kupię, wypożycze inny to będę miał 100% pewność) mój ponad 2 letni Wiim Pro spartolił się lub aktualizacja go uwaliła (ma grube problemy po podłączeniu Coaxial czyli utwory przeskakują, szumy, urywanie dźwięków - przy próbkowaniu 44 jest OK, przy próbkowaniu 48 raz na jakiś czas przeskoczy/urwie dźwięk lub zaszumi coś w utworze, ale powyżej próbkowania 48 to może kilka sekund utworu da się usłyszeć (test w Wiim przy takich próbkowaniach też przerywa/urywa/trzeszczy /masakrycznie przeskakuje) i szukam streamera (transportu) z równie fajną/dobrą aplikacją... Tak, sprawdzałem drugi przewód Coaxial - co prawda taki sam przewód jak pierwszy (Neotech na wtykach Neotech) i to samo się dzieje.  I nie, to nie problem z internetem - w miejscu gdzie stoi WiiM spokojnie leci 900/700+ Mbps.  Po optyku WiiM działa dobrze, tylko na Coaxialu dzieją się dziwne rzeczy..   Zraziłem się do WiiM'a - z tego co widziałem na reddicie, FB i na forum producenta to sporo osób miało podobne problemy jak ja z nim (większość w latach 2023/2024r).   Z wymogów musi mieć : * gniazdo Coaxial GŁĘBOKIE - to płytkie coś w WiiM to jakiś żart, przy podłączeniu Neotech wtyku osłonka tylna od WiiM wpadła do środka bo nie mogłem docisnąć wtyczki / złapać gniazda inaczej..  * gniazdo optyczne  * RCA do podłączenia półkowych małych głośników * WiFi 5GHz, bo kabla nie chce mi się podłączać oraz nie widzę sensu najmniejszego przy takim internecie i zasiegu...  * fajna przyjemna aplikacja co obsłuży Tidal, Spotify, Deezer i Qobuz z obowiązkowych, jeśli i inne serwisy będą to super. Apka co działać będzie na Androidzie oraz mile widziane wsparcie na iOS * próbkowanie jak na WiiM lub lepiej  * budżet załóżmy od 500 zł do +-2000 zł, ale nadal przypominam im mniej tym lepiej.    Widziałem, że jest jakaś Taga tania, ale czy to nie będzie takie samo jak WiiM lub gorzej? Widziałem tu na forum, że też sporo osób miało z nią problemy  więc jestem sceptyczny..  IFI ZEN niestety nie ma RCA ani optyka więc też odpada w boju. EverSolo niestety to grube 3k zł więc poza moim budżetem..   Tym więcej propozycji podrzucicie tym lepiej - ze względu na to że będę chciał wpierw wypożyczyć streamer na testy, porównanie to używane modele odpadają z Olx, Allegro itp.  PS: Jak zły dział to proszę o przeniesienie. 
    • Gorąca  i wilgotna noc afrykańska za oknem a do tego urlop to i kapitalny kawałek House ale całość wyborna  dla miłośników takiej muzy. 10/10. Tu Bowers się sprawdza.  
    • Możliwe że się przerzucę na tidal ale chodzi mi po prostu żebym mógł to zrobić a nie dodatkowo kupować streamer  Dziękuję
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...