Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 085 tematów w tym forum

• 12 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  1. Polk S30e czy S35e

• 8 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 720 wyświetleń
    • 18 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
  2. marantz 5014 -kolumny

• 6 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  3. Kolumny do yamahy rx-485

• 13 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  4. Głośniki dla KD Onkyo 686 1 2

• 29 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 7k wyświetleń
  5. Kino roth audio

• 4 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 30 odpowiedzi
    • 9,1k wyświetleń
  6. Głośniki efektowe

• 13 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  7. Soundbar do salonu 14m2

• 12 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  8. Pierwsze kino do 5000

• 22 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Czy ktoś tu polecił płytę Barre Phillipsa? To może być tylko @Adi777  Barre to muzyk wszech czasów! Mój niekwestionowany #1 wśród basistów. Wszystko czego się tknął, zamieniało się w złoto najwyższej próby. Odszedł od nas niezauważony w grudniu zeszłego roku. Ale w uszach niektórych melomanów trwać będzie po wsze czasy. Polecam jego odważne i pionierskie płyty autorskie. Nie lubił chodzić po wydeptanych ścieżkach. I chwała mu za to! Oraz te, w których uczestniczył jako sideman, wszystkie zniewalająco genialne. Zgadzam się!
    • Czyli jak to mówią na dwoje babka wróżyła 😉
    • To jeszcze dwa pytania Z czym łączylibyście Sonetto 2 g2 (nowa wersja) by uzyskać brzmienie naturalne, szczegółowe na górze ale bez ostrości - wygładzone, bas sprężysty ale nie dominujący nad całością i średnica lekko ocieplona, ze sznytem analogu. Marantz Model 30, Caspian M2, jakieś vintage Accuphase/Luxmany, coś innego? I drugie: jak wygląda sprawa z Bowersami 705 s3 (tak, słuchałem ich w Topie swego czasu ale z Rotelem 1572 mkII mimo świetnej przestrzeni i wglądu w nagrania to nie jest optymalny set przy dłuższych odsłuchach niż 1h dziennie; nie było wtedy Coplanda CSA 100 na stanie a chętnie bym posłuchał tego zestawu). Czy łącząc je (ew. wersję s2) z Model 30 uzyskam więcej ciepełka zostawiając atuty Bowersów i przytnę jazgotliwość góry (dając im do tego np. Ares 2 jako DAC)? Ew. sprawa jak wyżej, np. coś z Acuuphase vintage itp? W grze zostają dwa powyższe, Kefy r3 Meta i Chario (Delphinusy ale tu nawet kusi Aviator Ghibli)/Opera Prima. Tak, budżet jak zwykle mimo zarysu ulega przesunięciu  Ehh, to audio.. 😍 P.S. znam całkiem dobrze R3 Meta i Sonusy (ale Luminy 2 - posiadałem przez ponad rok) choć wiem, że Sonetto to troszkę inne granie (teoretycznie właśnie bliżej chyba mojego stylu).
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...