Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 061 tematów w tym forum

• 9 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 25 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 507 wyświetleń
  1. Kino domowe z przyzwoitym stereo 1 2

• 26 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
  2. Kino domowe z PS3

• 6 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  3. Kino domowe z rzutnikiem

• 0 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 969 wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 128 odpowiedzi
    • 9,8k wyświetleń
  4. kino domowe za +/- 2500zl

• 0 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  5. Kino domowe za 2-2,5k 1 2

• 34 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
  6. Kino domowe za 2500

• 10 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  7. kino domowe za 3000

• 7 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  8. Kino domowe za niką kwotę

• 4 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 692 wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 8,6k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 6,2k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń

• Ostatnie posty

• https://x.com/e_wrzosek/status/1937222727032615173     
    • Niestety widać że wygrali - Niemcy nie nadażają niewygodnych imigrantów wozić
    • @fp74 Pełna zgoda co do płyty z fortepianem i smyczkami. Jedna z gorzej, może nawet najgorzej nagrana z całego zestawu. Cieszę się, że u Ciebie też wypadła tak biednie.   Pobłocka realizacyjnie lepiej, a muzycznie to już bardzo mnie ujęła. Słyszałem ją ćwierć wieku temu na żywo i teraz znów duże wrażenie. Ta lekkość i bezpośredniość interpretacji. Jeden z moich ulubionych krążków w ramach tego cyklu. Przesłuchałem praktycznie całość. Pominąłem płytkę archiwalną i tę z pieśniami. Ogólnie te późniejsze już mniej mnie raziły dźwiękiem, może poza trzecim albumem Shebanovej, który miał u mnie za dużo basu. Obie płyty z orkiestrą, nagrane w warszawskiej filharmonii, zaskakująco się obroniły. Niezła dynamika, choć znów wszystko trochę odchudzone. Repertuarowo, dla mnie odkryciem były walce i mazurki, z których większości nie znałem, a które pokazywały inną stronę Chopina - lżejszą,  często rozrywkową.
    • No tak, tylko że akurat tam gdzie ręka najmocniej trzyma, znajduje się ta część ruchoma. Jeżdżąc rekreacyjnie, że tak to ujmę, nie ma to oczywiście znaczenia i wtedy można się kierować subiektywnie postrzeganą ergonomią /  przyzwyczajeniem. Gorzej, gdy ktoś lubi szybko z góry - takiej w górach  .  Strome zjazdy, korzenie, kamienie i ruchome chwyty. Nie bardzo mi się to komponuje.  Po zastanowieniu, nawet jeżdżąc po mieście zdarza się szarpnąć kierownicę, np przy wskakiwaniu na krawężniki. Posiadanie pompki przy amortyzatorze powietrznym jest koniecznością. Inaczej trudno to zrobić precyzyjnie. Poza tym tylne zwykle wymagają sporego ciśnienia - u mnie ok 220 psi (ok 15 bar). Wyregulowanie bardziej zaawansowanych amortyzatorów to cała nauka  Np. takie z negatywnymi komorami powietrznymi są nieco upierdliwe przy ustawianiu SAG'u. Do tego jeszcze regulacja tłumienia kompresji, powrotu. No i co jakiś czas (wg zaleceń producentów względnie często) trzeba to jednak rozkręcić, wymienić uszczelki, olej. Ogólnie jest co robić przy współczesnym rowerze  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...