Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 294 tematów w tym forum

• 16 odpowiedzi
    • 9,4k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 7,7k wyświetleń
  1. NAD T787

• 1 odpowiedź
    • 1k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 763 wyświetleń
  2. KD do +- 5000zł

• 4 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 770 wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,4k wyświetleń
  3. Kolumny głośnikowe do 3000

• 4 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
  4. Kino domowe

• 3 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 6,9k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 5,4k wyświetleń
  5. Skladanie KD

• 0 odpowiedzi
    • 843 wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Znam całą dyskografię (tak mi się przynajmniej wydaje), oprócz tego... Tak po Bonhamie, wiem, że materiał z wcześniejszych sesji, ale jednak.. Ale sprawdzę! 
    • Dzięki. Wiem że do tego są, bałem się, że może być jakiś haczyk. 
    • @BlaBla ciężkie pytanie, raptem dwie płyty udało mi się do tej pory posłuchać, reszta z Tidala via streamer. Tak to odczuwam, że ten wzmacniacz zmiękcza/ociepla/wygładza brzmienie niezależnie od tego czy źródłem jest odtwarzacz czy streamer. Na pewno jest inaczej, czy lepiej? Daję sobie czas na ocenę. Odnoszę wrażenie, że mam teraz do czynienia z dźwiękiem bardziej kompletnym, ale to jest moje subiektywne odczucie tylko, które może być też zabarwione lekturą opisu tego konkretnego modelu a także ogólnego nimbu ciepła i muzykalności roztaczającego się wokół sprzętów z tej epoki. To trzeba by usiąść przy piwie albo przy czymś innym i wtedy mógłbym swoje przemyślenia na temat tego co słyszałem w różnych utworach, albo nie słyszałem, werbalizować (źle napisałem? Podkreśla na czerwono. Nie pisze się "werbalizować"? 😃). Dam jeden przykład: nieodżałowana pani O'riordan, jeden z moich ulubionych wokali, na pewno niepowtarzalnych, wszyscy z pewnością znają, ale gdy wyciągała tę górę już tak na maksa, to gdy w torze była Yamaha, wwiercała się w mózg, poważnie 😃 Fisher też nie okiełzna tego głosu, ale jednak jest łagodniej 😉 Dla mnie super!  Ale... Żona powiedziała: "Masz w tym roku 40 urodziny, zostaw sobie jeszcze jakieś marzenia do spełnienia." Nie zabrzmiało jak "zakładaj konto na OLX i kupuj zanim zniknie"...
    • Ja tak mam - dac/amp na kablach xlr do wzmacniacza ma 7m. A usb z daca do serwera 0,5m. Nie przyszło mi do głowy sprawdzać odwrotnego ustawienia. Kable xlr do tego właśnie służą i taki jest ich sens.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...