Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 360 tematów w tym forum

1. Kino do 4,5kPLN

• 17 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
  2. Denon AVR-X2100 Front B

• 3 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3,1k wyświetleń
  3. Zestaw 5.1

• 8 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  4. Kino domowe do 30m2

• 9 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  5. Amplituner KD do 7 500 zł

• 3 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  6. Kino domowe czy stereo?

• 20 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
  7. Kino domowe do 2500 zł

• 11 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  8. Kino domowe

• 5 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
  9. standy pod surroundy

• 2 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
  10. DENON AVR-X2300W czy ONKYO NR TX-656

• 8 odpowiedzi
    • 6,6k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
  11. Pomoc w wyborze

• 4 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 5,4k wyświetleń
    • 28 odpowiedzi
    • 8,3k wyświetleń
  12. Pomocy:

• 5 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  13. Głośniki samochodowe jako kolumna

• 3 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 13,5k wyświetleń
    • 20 odpowiedzi
    • 8,8k wyświetleń
  14. Ceny kina domowego od do

• 2 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń

• Ostatnie posty

• @MariuszZ Jestem ciekawy tego projektu OB, to trudny temat, żeby było pikobelo. Pamiętam jak śp.Sylwek zlecił bezkompromisowe OB, 3 firmy się wyłożyły, ale tam była jazda konstrukcyjnie na całego i bez ograniczeń finansowych jak to u Sylwka. No i najlepiej do tego typu konstrukcji otwartych nadają się drivery dipolowe, ale komu ja będę tłumaczyć  😉    
    • Eeeee tam: burzę...Dzień jak co dzień na forum audio🙂. To tak jakbyś na forum motoryzacyjnym zapytał czy zakup Subaru Imprezy był lepszym wyborem niż Evo 8 albo czy majonez Kielecki lepiej nadaje się do Królowej Sałatek bardziej niż Winiary. Jak powszechnie wiadomo, Evo 8 ssie Imprezie, a do sałatki Winiary rulez, bo Kielecki wali octem😁.   A tak serio, temat fajny, choć ze sporym potencjałem na typową goownoburzę. Masz fajny sprzęt i zdrowe podejście do tego hobby. Nie kieruj się zbytnio tym co tutaj przeczytasz, bo zaczniesz rozkminiać czy dobrze zrobiłeś. Dopóki Twój system się TOBIE podoba, to ciesz się tym, bo o to tu chodzi. Kompletnie nie zwracaj uwagi na to, czy będziesz większym "audiofilem", jeżeli nie będziesz kręcił gałami w piecu. Masz gały, chcesz je wypróbować, po tym zabiegu Twój system w Twojej ocenie sprawuje się lepiej? Zayebiście! Zazdraszczam... Noooo, chyba że chcesz zmian, coś Ci nie pasuje, oczekujesz porady. Jasne. Pytaj, grzej popcorn, otwieraj Holbę Seraka i "pa na to"...😁 Ty to "umisz" w smutek...Ja pierdziu...A takie plany na zmiany klocków u siebie miałem...Jak to mówił Siara: I w p.zdu wylądował. I cały misterny plan też w p.zdu...🙂 No nic. Dzięki. Zostaję z tymi suchymi wysokimi i bez poczucia stopy perkusji na klacie... Mówiłem Ci Mariusz, że  w purzundku jesteś?😁  
    • Bo oczekiwania to marzenia są za którymi gonimy. Kosztowny, czasochłonny temat, generujący mnóstwo problemów, które jak przez soczewkę widać na forum w wielu burzliwych dyskusjach Przez wizjer moderatora postrzegam ten temat w kategoriach smutku. Dylematy, rozterki, wiedza, wiara i pobożne życzenia często znajdują ujście w słowach, po których nierzadko musimy się jako obsługa uaktywniać.  Oczywiście patrząc przez pryzmat hobby to wspaniała sprawa. Gonimy zajączka. Jest zabawa. Właśnie przed kilkoma godzinami zamówiłem sobie drugiego subika 🤣 Smutne bo zamiast kolejnej zachcianki mogłem przelać na coś pożytecznego.  Smutne bo często czytam, że nawet żony (mężowie rzadziej) są oszukiwane, gdy pojawi się nowa zabawka w domu. Smutne bo muzyka w idealnej formie istnieje tylko w naszej wyobraźni.  Smutne, że czasami więcej gonimy niż słuchamy. Smutne, że trzeba to tłumaczyć Teraz o tym jak to jest u mnie. Gonię. Kolejny krok to zapewne OB będzie, cyfrowa zwrotnica, pomiary, strojenie na ucho, ale przy wsparciu mikrofonem. D klasa na basie, SE lampa na reszcie.  Jak słucham dzisiaj? 50-60 dB SPL. Kolumny ok. 2m w trójkącie. Pochylając się na kanapie zbliżam się do kolumn ok.70 cm. Przechodzę w takiej geometrii w bliskiej pole (1.3m), nazywam to trybem słuchawkowym. Podkręcając volume ok. 5 dB SPL jest już wszystko, detal, przestrzeń i to co kto tam chce. Ja mam SETa z wysokim THD niskich rzędów. Jest nasycenie harmonicznymi i dodatkowo lekko podbita średnica. SET bez USZ trochę podbija tam gdzie moduł impedancji kolumn jest wyższy, w Heresy 3 od 1kHz  do 5 kHz impedancja jest powyżej 16 Ohm. W tym zakresie upraszczając mój wznak gra trochę głośniej.  Jest super, ale oczekuję więcej. Sprawdzę czy drugi sub coś wniesie do jakości. Jak nie to idę w OB z czystym sumieniem. Mimo wszystko to jest smutne. Dlaczego nie odpuszczam i... tylko słucham  Pozdrawiam. M  
    • Lepiej nie , bo będzie jak z tymi pokrętłami 😂😂😂  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...