Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 304 tematów w tym forum

1. Problem

• 7 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3,6k wyświetleń
  2. Projektor czy duży TV?

• 2 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 7,6k wyświetleń
  3. Jaki ampli do Blu-Ray?

• 8 odpowiedzi
    • 5,4k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  4. Zestaw głośnikowy do kina domowego

• 3 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  5. Zestawy do zabawy, dużo czadu

• 8 odpowiedzi
    • 5,4k wyświetleń
  6. Najlepszy amplituner?

• 14 odpowiedzi
    • 14,8k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 8,6k wyświetleń
  7. YAMAHA czy DENON

• 4 odpowiedzi
    • 7,3k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 11k wyświetleń
  8. Jak dobrze ustawić suba?

• 2 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
  9. Jaki TV do pokoju 20m

• 9 odpowiedzi
    • 9,6k wyświetleń
  10. Problem.. eh

• 6 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń
  11. Ile mocy w amplitunerze? 1 2

• 26 odpowiedzi
    • 23,6k wyświetleń
  12. Na co zwracać uwagę przy kupnie amplitunera?

• 6 odpowiedzi
    • 5,8k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
  13. koaks czy opt

• 15 odpowiedzi
    • 7,6k wyświetleń
  14. Tv LG do kina domowego?

• 4 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
  15. Blu-Ray czy HD-DVD

• 13 odpowiedzi
    • 8,6k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
  16. Dźwięk z HDMI

• 3 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń

• Ostatnie posty

• @soberowynie wiem od kiedy masz te ATC, ale dopiero dziś zauważyłem je w twojej stopce. Fotką już tu się pochwaliłeś😁, chyba że była i nie zauważyłem. @soberowynie wiem od kiedy masz te ATC, ale dopiero dziś zauważyłem je w twojej stopce. Fotką już tu się pochwaliłeś😁, chyba że była i nie zauważyłem.
    • Jeśli nic się nie zmieniło w międzyczasie, to najdokładniejszy na świecie mechanizm z dokładnością +/- 10 sekund w skali roku. 262kHz swoje robi. Po raz pierwszy te mechanizmy pojawiły się w modelach Precisionist. Tylko tu dla chronografu był dość spory mechanizm i koperta była większa więc można było zastosować większą baterię. Mój Precisonist Wilton miał 47mm a bateria starczała na ciut ponad 2 lata. Dzięki temu miałem płynąca sekundę o jakiej w mechanicznym zegarku można sobie tylko pomarzyć, chronograf z dokładnością do 1/1000 sekundy, z czego wskazówki dla 1/10 i 1/100s okrążały swoją tarczę w czasie rzeczywistym. 1/1000 była już tylko wskazywana po zatrzymaniu. W Lunar Pilot jest zastosowany mniejszy mechanizm i mniejsza bateria, bo koperty były mniejsze (43.5mm i 45mm). Tu już trzeba było zmniejszyć mechanizm by zmieścić mniejszą baterię. Nie ma tej płynącej sekundy czy tak dokładnego co do wskazań chronomierza. Płynącej sekundy żal jak cholera, ale to ona głównie ciągnęła prąd. Chronomierz nie musi mieć tak dokładnych wskazań. Jak ktoś takich codziennie potrzebuje, to kupuje wygodniejszy stoper.  
    • To które to są te zbędne bajery sieciowe dostępne u Yamahy, a niedostępne u Rotela?
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...