Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 516 tematów w tym forum

• 0 odpowiedzi
    • 801 wyświetleń
  1. DAC USB do 2tys. zł

• 13 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 610 wyświetleń
    • 20 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 732 wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,3k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
  2. Mało basu Kef R5 1 2 3 4 6

• 145 odpowiedzi
    • 21,5k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  3. PYTANIE O AKUSTYKĘ POKOJU

• 5 odpowiedzi
    • 982 wyświetleń
  4. Streamer do CXA61 + Aurora 700 1 2

• 27 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 95 odpowiedzi
    • 11,3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 96 odpowiedzi
    • 14,8k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 755 wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 714 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 696 wyświetleń
  5. Bluesound 2 vs 2i

• 9 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  6. B&W AM-1 jaki wzmacniacz?

• 5 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Scena. Tu  szerokość podobna do Kudosa, natomiast jest mniejsza głębokość. Nalezy pochwalić to, ze nie ma efekciarskiego marszu przed bazę. Brawo.  Jest pożądek, niezłe aczkolwiek troche gorsze focusowanie niz w Kudosach.   Patryk, proszę Cię, a co mnie interesuje ciecie. Znam je. Liczy się co slyszę z wszystkimi niedoskonalosciami mojego slyszenia. Powiem Wam co najbardziej podoba mi się w tych niewielkich monitorach. Nieslychana sugestywność oddania realizmu dźwieku. Po kilku spedzonych z nimi dniach, kiedy zapomnialem już o Kudosach ujeło mnie to, że tu wszystko jest wyważone i na miejscu. Gdyby nie odstraszał Was slogan "dźwiek studyjny" to powiedzialbym, ze taki wlasnie jest. Balans, rownowaga, doskonale zszycie, bez efekciarstwa, a efektownie na basie. Oczywiscie, ze można lepiej. Ale po 20kzl z calym asortymentem, za gotowy zestaw do sluchania muzyki.... darmoszka. Naprawdę spodziewalem sie mniej. Dobra, zeby nie bylo tak slodko. Przypominam, ze gram z niezlego pre po xlr.  Z drugiej strony kudosy grają z tym samym ale z o niebo lepszym wzmacniaczem.
    • Witek, sam pokazałeś zachowanie membrany tych kolumienek przy 75 dB. I nie pytam Cię o wrażenia z odsłuchu, ani nawet o znajomość moich kolumn, ponieważ jak sam wiesz, to się nie da. Ale oczywiście zapraszam, gdybyś był w okolicy.  Tak patrzę, to u mnie, za wysokie odpowiada 2", przy cięciu na 1,1 kHz.    
    • 20 edycja. Skład jest rewelacyjny. Dla fanów szeroko rozumianej muzyki elektronicznej pkt. obowiązkowy. 
    • Patrick, rozumiem, ze doskonale znasz Purifi. Opisz jakieś odczucie z jego odsluchow. Tlumaczę, ze ten przetwornik wymyka sie spod tych stereotypow. Za wysokie tony odpowiada 1.9cm kopulka aluminiowa w duzym aluminiowym fallowodzie. I tu zaczynaja sie schody. Wysokie tony w porownaniu do Kudosa są... zachowawcze. Mam wrazenie, ze zostaly zestrojone pod publiczkę. Zeby czasem nie ukluć. Trochę mamy za małą rozpietosć tonalnosć i za krotkie wybrzmienia. Tak się zastanawiam czy producentem nie kierowała chęć lepszego zestrojenia dołu z gorą. Mam wrazenie, ze Buchardy są rowne jak stół. Wynikaja z tego same kozysci.... no prawie. Chcialoby sie trochę wiecej blasku. Dlaczego? Talerze wybrzmiewaja zwykle dluzej , maja bryłę. I swoją dynamikę. Zbyt male cieniowanie i zbytnia zachowawczość pozbawia brzmienia tej iskierki. Jednocześnie muszę pochwalić atmosferę jaką wytwarzają. Fajnie czuć powietrze i aurę nagrań. Byc może takie połączenie powoduje, ze srednicy w sumie nic nie mozna zarzucić. Napewno nie jest to "audiofilska" przeslodzona i pogrubiona masa. Wokale sa sugestywne i dobrze artykulowane. W porownaniu do Kudosow, hmmm no jednak tu juz wchodzi w grę rozdzielczosć i różnicowanie i trzeba powiedzieć, ze tu plus dla Kudosa. Wokale nie są schowane za zasłoną elektroniki. Tylko muszę tu wspomnieć, ze jak na zestawy 2 drozne caly czas rozmawiamy o bardzo dobrych srednich tonach.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...