Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 211 tematów w tym forum

1. Pokój a zestaw stereo

• 16 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 758 wyświetleń
  2. Porada w doborze CANTON-a

• 0 odpowiedzi
    • 757 wyświetleń
  3. Porada w doborze CANON-a

• 0 odpowiedzi
    • 448 wyświetleń
    • 32 odpowiedzi
    • 10,6k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 906 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 593 wyświetleń
  4. Jaki system do Raspberry Pi4

• 3 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  5. yamaha dsp a 780 vs jamo 7.6

• 2 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  6. Odbiornik radia internetowego

• 2 odpowiedzi
    • 811 wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 474 wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
  7. NAD 388+Pylon saphire31 1 2

• 48 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 460 wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 710 wyświetleń
  8. Elac DEBUT B5.2

• 1 odpowiedź
    • 597 wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 941 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
  9. Kolumny do Accuphase E-530

• 3 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 775 wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń

• Ostatnie posty

• @Repugnant słuszna podpowiedź. Nie zastanawiałem się jeszcze nad tym bo na razie chodzi o przewidzenie miejsca w szafce RTV, a akurat oba mają te same wymiary. Od wielu miesięcy byłem przekonany że zrobię przestrzeń dla RC 64, po założeniu wątku odpuściłem,  a teraz znów wracam bo bym sobie bardzo pluł w brodę ze zabrakło 1 cm na wysokość czy kilku na szerokość jak kiedyś pojawi się okazja na zakup.  Z moich obliczeń na dziś,  jeśli podnieść front centralnego o 3cm gdy jest ok 40 cm nad ziemią to mniej więcej w lini prostej wyjdzie ok 90 cm wysokości  na 5 metrach. Oczywiście dźwięk nie rozchodzi się liniowo, ale myślę że lepiej tak niż pozostawić centralny płasko. Wiec wnęka w szafce musi mieć ok 23 cm wysokości na moje potrzeby . 
    • Dostałem kiedyś w prezencie książkę Roberta Makłowicza, która opisywała początki jego kulinarnych wojaży ,gdy był jeszcze nieznanym i biednym dziennikarzem ,obstawiał kulinarny dodatek krakowskiej GW . Jest tam wątek,gdzie opisywał jak organizował fundusze na wyjazd do Austrii . Konsul tego kraju dość jednoznacznie sugerował mu,że "ten wyjazd ma się przekładać" . Chodziło oczywiście o takie przedstawienie Austrii ,by zwiększyć np.ruch turystyczny z Polski itd. . Wszyscy tu rozumiemy,że część branży wydawniczej trochę musi podkolorowywać ,by otrzymać choćby kolejne sprzęty do testów . Pytanie ,jak to ma się przekładać, kiedy sprzęt ewidentnie słaby ,lub przeciętny przedstawia się niemalże jak hi end ? Zwłaszcza ,że gros biznesu audio opiera się na wyjadaczach,którzy modernizują albo ulepszają zestawy. Jakoś nie słychać tu na forum,by nowi klienci pchali się do salonów jak lemingi. Pytanie więc,dla kogo ten kit?😀
    • Youtube Music z PC do Dx7 pro po USB, który robi za DACa i za Pre (z całkowitym pominięciem Wiima)  VS Spotify z Wiima do Dx7 pro, też po USB   No właśnie chyba prawie tak samo. Wychodzi mi tutaj na to, że to nie DAC robi różnicę.   I nie powiedziałbym że brzmi źle, tylko że streaming poprzez Wiima brzmi mi gorzej, niż muza przepuszczona przez PC i windowsowy mikser głośności
    • No wiesz może po Powernode i B&W DM 602 to i bez sensu jechac. Ale po dobre kolumny za które można zapłacić połowę ceny to czasem warto poświęcić trochę czasu i pieniędzy za benzynę. Kolega zapłacił już dokładnie nie pamiętam 1600 lub 1700 euro za te Heco NEW Statement, podróż nie kosztowała go więcej niż 700zl, to chyba warto pojechać i kupić kolumny w świetnym stanie. Gdzie indziej musiał by dać za nie około 14tys zł.  Po wzmąki lub cdeki to nie trzeba jeździć, przeważnie można się umówić na wysyłkę. Fakt trzeba zwrócić uwagę od kogo się kupuje by nie naciąć się na minę. Ale każdy sprzedający ma swoje oceny i to jak długo jest na portalu. Czasami opłaca się poświęcić trochę czasu i pieniędzy na benzynę by kupić fajny sprzęt, ale raczej chodzi o te z wyższej półki jakościowej.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...