Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

18 166 tematów w tym forum

1. Yamaha R-N803D godny następca 1 2

• 41 odpowiedzi
    • 17,7k wyświetleń
  2. Kolce czy stopki pod kolumny

• 2 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  3. Jaki wzmacniacz do AA Phoebe 3?

• 8 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  4. Onkyo ns 6170

• 0 odpowiedzi
    • 826 wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 33 odpowiedzi
    • 9,3k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 5,5k wyświetleń
  5. Koncepcja nagłośnienia salonu.

• 8 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  6. Audio do pokoju

• 10 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  7. Kolumny do NAD C368 1 2

• 31 odpowiedzi
    • 7,4k wyświetleń
  8. Amplituner do kolumn - KEF R5

• 15 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 863 wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  9. Dylemat kupującego 1 2

• 35 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
  10. Kolumny zmiana

• 3 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
  11. Kolumny używane stereo

• 5 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 904 wyświetleń

• Ostatnie posty

• Piotrek napisałem do polskiego supportu dystrybutora audiocenter.pl, i tam Pan Grzegorz odpowiedział mi że powinienem zainstalować aplikacje Musiclife z której najlepiej sterować źródłami. I tu pojawiły się problemy bo to stara aplikacja i nie mogłem jej zainstalować na nowym telefonie, ale na starym się udało. Mimo to dalej mam ten sam problem, wybieram z aplikacji źródło i po powrocie na display brak dźwięku ani info na ekranie arcama. Widze tylko display/dolby surround i tyle,cisza, wymagany power off. Paradoksalnie w web gui zmiana źródeł działa jak najlepiej. Napisałem właśnie kolejnego maila i czekam na odpowiedz. Jeżeli to nic nie da to napisze do UK. 
    • A możesz zafundować sobie nowe głośniki, czy nie bardzo? Jeśli tak, to coś niedrogiego znajdziesz tutaj: https://www.thomann.pl/aktywne_monitory_bliskiego_pola.html    
    • Hej, a jakiego brzmienia poszukujesz? Z nówek jest kilka opcji, ale większość raczej ciut powyżej budżetu   Tak wstępnie, z różnym stylem grania, ale na taki metraż sprawdziłby Monitor Audio Silver 100. Granie dokładne, rozdzielcze, z dobrym basem, choć dość krótki. Dali Opticon 2 Mk2 to też bardzo fajna opcja, bardziej nasycona i lżejsza brzmieniowo. Szukając czegoś cieplejszego sprawdziłbym Dynaudio Emit 20 lub KEF Q Concerto Meta W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy  
    • Proszę o doradzenie w wyborze kolumn.   Najpierw lista sprzętu: - wzmacniacz Cyrus 8XPd - subwoofer Sumiko S.9 - kolumny ESA Continuum   Problem polega na tym, że sprzęt jest słuchany w salonie 25 m2 po krótkiej ścianie (odległość od kolumn 2-2,5 m). Moje kolumny są raczej niezłe, oczywiście w moim odczuciu, ale nie rozwijają skrzydeł w tym układzie, zwłaszcza przy malej i średniej głośności. Planuję zostawić je na lepsze czasy, a aktualnie buduję solidny i ciężki, drewniany mebel pod tv, na którym planuję umieścić kolumny podstawkowe, i o radę w ich doborze właśnie proszę. Budżet: około 4000, mogą być używane.   Z góry dziękuję za wsparcie!
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...