Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 714 tematów w tym forum

• 26 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
  1. Streamer MQA Tidal 1 2

• 35 odpowiedzi
    • 17,3k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  2. Wzmacniacz do t+a T100

• 5 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,2k wyświetleń
  3. Onkyo a-9150

• 13 odpowiedzi
    • 7,9k wyświetleń
  4. Utwory do odsluchu

• 10 odpowiedzi
    • 8,3k wyświetleń
  5. IQ System 200T

• 12 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 10,9k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 8k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  6. Magnat 2002 vs Heco 702

• 4 odpowiedzi
    • 5,9k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  7. Odtwarzacz CD

• 0 odpowiedzi
    • 829 wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  8. Kolumny do Yamaha r‑n803d

• 9 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  9. Yamaha NX-E100 i Topping MX3

• 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 519 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 748 wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 29 odpowiedzi
    • 5,9k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Jakoś mnie to nie dziwi. Przecież wszystkie monitory testowane do tej pory przez Sz.P. Kacządupę przegrywały z genialnymi ATC. Bo wokale kobitek nie takie. Miałem przyjemność słuchać i harbethów i spendorów no i wg mnie są to dużo fajniejsze i - że tak powiem - rozwojowe kolumny. Miałem też przez ponad 3 lata ATC SCM7 i mimo całej sympatii do nich, uważam że mają tyle samo plusów co minusów, o których już wcześniej wspomniałem. I robienie z nich legendy jest, znowu moim zdaniem, lekko nieodpowiedzialne. Nie rozumiem też do końca zachwytu nad ich średnicą a w szczególności nad wokalami kobiet. Z tego co pamiętam - a pamięć może mnie mylić - opisywane tutaj spendory, na jednym ze zlotów w połączeniu z lampą (zresztą dość słabą) zagrały dużo przyjemniejszym środkiem pasma.Kolejna przewaga to "odrywanie się" dźwięku od monitorów. I niestety, ATC mistrzami w tym nie są. Niektórzy, jak mój dobry kolega Michał, twierdzą wręcz, że dźwięk jest przyklejony do tych paczek. Bas - tutaj też wg mnie spendor dominuje bo małe ATC są niestety wykastrowane z najniższych rejestrów. A to sprawia, że w niektórych rodzajach muzyki sprawdzają się słabo a czasem wręcz miernie.  Jako ciekawostkę dodam też, że pewien znajomy, który miał u siebie kilka różnych monitorów (w tym SCM7 i spendor 3/1) stwierdził po czasie, że to właśnie spendory były najlepszymi kolumnami jakie miał. A grał na nich z hybrydą. Może więc problem nie leży w samych spendorach a "nieodpowiednim" wzmacniaczu.  Pozdrawiam, acz nie wszystkich. 
    • Szkoda kasy na nowy wzmacniacz. Ustawienie jest kiepskie, a miejsce w którym słuchasz chyba najgorsze z możliwych. Twoje audio to fajny zestaw. Naprawdę nie masz możliwości przearanżować lekko wnętrza?
    • To jest jedyne miejsce gdzie mogą stać. Całość może być ewentualnie przesunięta delikatnie w lewą stronę, ale uzyskam max 20 cm. Idealnie nie jest. Bawiłem się ostatnio trochę Dirac i bas delikatnie się poprawił, ale po tygodniu siadłem znowu posłuchać i stwierdzam, że to chyba nie jest to co do końca chcę słyszeć. 
    • Napisz może drogi Kolego jak wygląda u Ciebie sytuacja z lokalem. Może masz możliwość wstawienia zdjęcia systemu i miejsca odsłuchowego, jak wygląda sytuacja z adaptacją akustyczną.  Fakt że Elac jest basowy i NAD też ma swój charakterek, ale można by poszukać rozwiązania tańszego niż odrazy zmieniać piec. Dziwne, a może i nie dziwne że sklep odrazy wywala propozycje sprzętową zamiast o podstawy zapytać...
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...