Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 650 tematów w tym forum

• 17 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 9k wyświetleń
  1. Dali mentor 1

• 13 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  2. zestaw stereo 30m2 ~5000zł

• 3 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
  3. Małe stereo do salonu 40m2 1 2

• 48 odpowiedzi
    • 6,7k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 87 odpowiedzi
    • 21,3k wyświetleń
  4. Wzmacniacz do Fyne Audio F303

• 4 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
  5. Budżetowy DAC

• 3 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 5,9k wyświetleń
  6. Jaki soundbar 1000-1500 zł

• 4 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 921 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 32 odpowiedzi
    • 8,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  7. Audioquest Go-4

• 12 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 38 odpowiedzi
    • 8,8k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  8. Zestaw stereo do 15k zł 1 2

• 34 odpowiedzi
    • 12,2k wyświetleń
    • 32 odpowiedzi
    • 9,8k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Różnica pomiędzy 602, a 701 będzie. Szczególnie w dynamice i nasyceniu.  Ale, że 701 ma coś wspólnego z 1200?? Poza zbliżoną mocą ? Może miałeś na myśli 803 ? Miałem wszystkie wymienione modele, ale abstrahując od marki, wyglądu i specyfiki, to o takie stwierdzenie bym się nie pokusił. 1200 gra dużo bardziej miękko, łagodnie i dostojnie, jeśli tak mogę to określić.  
    • Bardzo możliwe, że ktoś nie słyszy różnicy w brzmieniu lamp. Jeśli np wymienia lampy średnie na średnie, lub lampy montowane fabrycznie na lampy podobnej klasy, tyle, ze innej, niekoniecznie renomowanej, firmy. Nawet lampy wysokiej klasy mają podobne brzmienia w zależności od producenta. I tak np Mullardy (oryginalne) zagrają bardzo podobnie do Philipsów, bo to ta sama firma i zdarzało się , ze Philips produkował Mullardy i odwrotnie. Natomiast obecnie produkowane Mullardy (made in Russia) zagrają bardzo zblizonym brzmieniem do np EH czy też Gold Lion. ALe np proszę posłuchac brzmienia np Mullarda w porównaniu z Siemensem. Różnica diametralna. Poza tym lampy stopnia końcowego JEDYNIE wzmocnią to co otrzymają z przedwzmacniacza i raczej niewiele zmienią. Tak, więc porównywanie brzmienia KT, EL 34, czy też 6CA7 moze być sensowne przy naprawdę dużąym osłuchaniu wzmacniaczy lampowych. Porównując to na podstawie jednego wzmacniacza może być bardzo złudne. 
    • Ja od siebie dodam Philips z ambilight miałem naście lat w zawsze najwyższych modelach. Wtedy mega popularne. Mi się znudziło. Tym bardziej jak kupowałem nowy tv do kina domowego. Podświetlenie mi przeszkadzało. Od pięciu lat mam oled od LG 65". Dla mnie tv na lata. Teraz też bym celował w 83 Lg. Tylko w G5. Serwis, reklamacje dobre. System nigdy mi się nie zawiesił. W Philips notorycznie pod koniec. Brak było aktualizacji. Serwis Philipsa słaby lub rzadny. Sony obróbka obrazu zawsze na najwyższym poziomie. Ale znowu ten Google system. Jednemu pasuje drugiemu nie. Samsung też ma bardzo dobry system. Ale wkurzają mnie te ich biedne piloty. Zawsze problem , żeby coś znaleźć i te ściemy z qled. Itd. Na szczęście jeden woli blondynki drugi brunetki, a inny rude. I to jest w tym piękne. 
    • I po co ta zgryźliwość...? Ktoś pyta, ktoś odpowiada, na tym polega idea forum. A jak ktoś zjadł wszystkie rozumy, to po cholerę tu wchodzi, czyta, a najgorsze, że pisze takie bzdety. Nie masz nic do powiedzenia ciekawego w temacie, to się nie wypowiadaj kolego. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...