Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 220 tematów w tym forum

• 5 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  1. Jaki mini system

• 3 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 921 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 810 wyświetleń
  2. Pierwsze stereo.Pomoc w wyborze. 1 2

• 28 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  3. Dylemat...

• 8 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
  4. Głośniki do 2000zł

• 1 odpowiedź
    • 895 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 842 wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 788 wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  5. Zestaw stereo do 10000zl 1 2 3 4

• 98 odpowiedzi
    • 25,3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Dokladnie.  Ja decyzje o zmi
    • Krótko jak się da, ale nie krócej, jak sugeruje Einstein. Ten gość był znakomitym dziesięcioboistą. Znaczy się topowym atletą. „Dzisiaj” wymądrza się i podobno ma papiery na topowego lekarza, doradcę, coacha.  To co mówi, to to, czego w tv/gazetki running/atleta itp nie usłyszymy. „Dzisiaj” Ufam, że po kilku, może jednym jego wykładzie każdy zrozumie co to insulina, leptyna, grelina i hormony stresu.  Po naszemu cukrzyca, sytość, głód, bóle, depresje, burnouty itp i korzystne/niekorzystne „denerwowanie się, przejmowanie”. Do tego odchudzanie, brak efektu jojo, dobra jakość życia.  Krócej już nie mogę🤪 I tam pada termin - post.  Dziękuję, że o tym piszesz, fajnie, że coś tam zaiskrzyło.  Dziś wstałem o 8, bo chciałem. Zjadłem pierwszy posiłek o 15tej, bo do tej godziny byłem nasycony. I choćbym zobaczył michę lodów, mamusi torcik czy świeżutkie pączki, to nic mnie nie ruszy. Ślina nie skapnie. A wczoraj ostatnia micha o 18tej.  Dzisiaj interwały na zwykłym vader fiets/NL miałem interwały. No tak wiesz. Na 180-190 tętno. Kilkanaście sekund i 5 razy. Potem 1200mtr powolutku na basenie freestylem. Do sklepów/rower. Stretchingu nie liczę, taśm oporowych i kilkunastu podciągam także.    Namawiam Was wszystkich, a niech choć jeden z Was obejrzy, potem spróbuje co ten gość z filmiku na więcej do powiedzenia  jest dubbing. Tylko 20, czasem 30 minut. Zamiast trzymania w łapach telefonu i otwartego forum Audio.    A zaczną się dziać cuda.  Ps. Tomek, z tym postem i treningiem w tym konkretnym filmie, nie ujął tego o czym ja tu najkrócej jak się dało naskrobałem.           Artur, by wydarzyły się dobre rzeczy, potrzebna Twoja odwaga, a na samym początku podjęcie decyzji. U mnie trwało to sekundę. Podjąłem decyzję, by stać się szczęśliwym. I każdego dnia powtarzałem, tak z 10 razy. Resztę z pomocą intuicji, doświadczenia, wiedzy, dyscypliny dorwałem w swoje łapy. I każdego dnia klepię się po ramieniu z dumy.  Artur, gdy podejmiesz decyzję, reszta potoczy się praktycznie sama. I znajdziesz ćwiczenia i będziesz wiedział co robić, by życie stało się proste jak drut.
    • Potraktowałem.  - zdjęcie 1 - dołek 120 Hz bez DL - zdjęcie 2 - dołek 120 Hz potraktowany DL   @AudioTube DL tak jak już wielokrotnie pisaliśmy w wątku o tym ustrojstwie to nie panaceum na wszelkie akustyczne dolegliwości. Ma sporo pomocnych funkcji , faktycznie potrafi złagodzić uciążliwość dudnienia basu , możemy kształtować dowolne krzywe lub wgrywać gotowce. Możemy dowolnie ograniczać działanie filtrów w poszczególnych pasmach. Mamy pokazaną odpowiedź impulsową w danej konfiguracji. Jednak im bardziej temu narzędziu pomożemy ,choćby pozycjonowaniem kolumn czy adaptacją akustyczną tym bardziej się odwdzięczy. Mam przed sobą jeszcze trzy testy.  - Dirac live vs filtry wygenerowane z REW i wpakowane do RME - Dirac live vs filtry wygenerowane z REW i wpakowane do Eversolo - RME vs Eversolo z załadowanymi filtrami z REW.
    • Dla mnie , nawet jak byś miał wytłoczki od jajek , to i tak masz większą wiedzę niż 3/4 wyjadaczy łącznie ze mną. Dzięki za interpretacje , będę się starał w miarę możliwości iść do przodu z akustyką. Jak to mówią "nie ważne kto głosuje , ważne kto liczy głosy"  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...