Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 528 tematów w tym forum

1. Nowe Kolumny do 16 tys 1 2

• 37 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  2. Zmacniacz do 3000tys

• 19 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  3. Klipsch f-28 i dylemat

• 13 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  4. 2 głośniki

• 4 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  5. Zakupy na Amazon DE

• 3 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  6. Wymiana głośnika

• 4 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  7. Proszę o poradę

• 15 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  8. Cerwin vega ve-12f

• 0 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  9. Yamaha R-N602 - Pytania

• 4 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  10. Pomoc w wyborze audio

• 2 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Nie doradzę nic konkretnego z tymi pułapkami, ale napiszę tylko, że fajnie działasz. Testujesz ustroje, jeździsz z miejscem odsłuchowym i kolumnami. Wnioskuję oczywiście po opisach w drugim pliku pomiarowym. Brawo
    • W debacie przed debatą Adam Bielan bez drgnienia powieki na zalanej tłuszczem twarzy opowiada,że  kandydat Nawrocki nie ma nic wspólnego z PiS,natomiast jeśli chodzi o poglądy to prawie konfederata 😁. Ewa Zajączkowska na niego patrzy i to spojrzenie mówi więcej niż słowa...😁. 
    • Jedyne co chcę zmienić to obniżyć na ok 52-59 peak bass Załączam plik 47-FORUM  2 pomiarami  REW - to już 47 -ma paczka pomiarów, po wielu zmianach i ustawieniach, sprzętu i obecnych ABS-orberów. Ze zmodyfikowanych  przez mnie od producenta (słabo pierwotnie więc poprawiałem) bardzo starannie i  dokładnie jako rezonatory  Helmholza   na 57 Hz za dużego okazało się pozytku przy 57 Hz nie uzyskałem   Przerobiłem 4 sztuki  walcowe 30cm  - średnicy,  100 cm wysokości na właściwą ilość otworów średnice i rozmieszczenia - poprawioną z pomocą AI , z porządnym wypełnieniem wnętrza ,  nie kawałkami ale paskami dobrze przylegającymi wełny mineralnej 80 kg/m2, całość zgodnie ze sztuką uszczelniłem aby rezonator był dobrze zrobiony  i niestety słabiutki rezultat w paśmie... Domyślam,  że potrzeba sporo większej objętości  a tego w salonie nie zrobię już więcej.... .     Na pewno bardzo ładne rozproszenie uzyskałem przez te 4 walce ale niestety  nie zejście na basie ok 57 Hz Załączę jeszcze drugi plik  REW-43 z WALCAMI 14 różnych ustawien pomiarów - edukacyjnie może się przyda komuś....  wewnątrz widać opisy - ten z walcami 4 rozsstawianymi w różnych konfiguracjach, narożnikach  na sobie,. Pozdrawiam REW 47-FORUM.mdat REW-K43-WALCE-Forum.mdat ------- Kubatura pokoju ok 6,2 m x  5 metrów x 2,65 m =  82,1 m3 Kubatura 4 walców absorberów  = 0,283 m3  proporcja walec/pokój = 0,00345  czyli   0,345 %  , a więc mało.. niestety A więc odpuszczam raczej o ile czegoś innego kiedyś nie wymyslę bo to pokój do życia nie tylko do muzyki a już i tak jest pomodyfikowany. Gdyby nie pomiary to bardzo dobrze brzmi na ucho ! , szczególnie dużo, powiem Wam daje SUFIT !  / 10 cm panel z odstępem co ważne. -------
    • Nie ma takiej reguły.  Dobrze utrzymana stara płyta zagra lepiej od nowej,  dodatkowo z niecentrycznie wyciętym otworem.  Przyklad: Moby "Reprice". Wyd. Gmbh
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...