Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 844 tematów w tym forum

• 11 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 25 odpowiedzi
    • 5,8k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  1. yamaha cd-s700 lub cd-n301 1 2

• 34 odpowiedzi
    • 11,7k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
    • 26 odpowiedzi
    • 17,1k wyświetleń
  2. Wieża Fisher 7700

• 2 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  3. Subwoofer

• 8 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  4. Problem z Magnat Quantum 673

• 13 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
  5. mission QX-5 1 2

• 29 odpowiedzi
    • 9,2k wyświetleń
  6. JVC TD-R452

• 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  7. Gramofon

• 0 odpowiedzi
    • 678 wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  8. Soundbar dla PS4 i XO

• 23 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 914 wyświetleń
  9. Zestaw 800zł

• 3 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 23 odpowiedzi
    • 7,9k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  10. Dac aliexpress

• 16 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Sztuczny upscaling z powiedzny FHD do 4K razi sztucznością i artefaktami. Jeszcze gorzej jest, gdy próbujemy tak potraktować obraz SD.  NIby wszystko OK ale nienaturalnie.  Tutaj chyba skanowano oryginalną taśmę filmową klatka po klatce, do tego cyfrowa poprawa kontrastu i kolorów i efekt jest całkiem spoko. Gdyby robić to z kopii cyfrowej po prostu zwiększając rozdzielczość to by tak fajnie nie wyszło.   
    • Czegoś Ci brakuje? Jak nie to zbieraj dutki na jakiś model z Dirac Live. Inaczej zmiana nie ma moim zdaniem wiekszego sensu. Najtańsze będą Pioneer LX305 i Onkyo 7100.
    • Rozumiem, że podpięcie Elaców pod mocniejszy, lepszy jakościowo i wydajnościowo wzmacniacz, nie wniesie żadnych zmian ku lepszym? Skłaniałem się głównie na nowy zestaw Onkyo Icon z uwagi że jest tam też streaming, ponadto design mi się podoba. Obecną konfigurację mam już prawie 4 lata stąd może też chęć zmiany. Nie jestem wybitnym specjalistą w tych tematach. Powyższe przykłady podałem jako punkty odniesienia które mogą pomóc.
    • Witam Odgrzewam ten temat, minęło trochę czaau i dochodzimy do momentu gdzie Denon AVR X1800H kosztuje ok. 2200zł a porównywalny AVR X2800H ok. 2800zł, wychodzi na to że model 1800 jest chyba "lipny" stąd taki spory spadek, ktoś się podzieli spostrzeżeniami? Może ktoś już tam zaglądał i może coś więcej napisać odnośnie "nowej płyty głównej" i ogólnie jakości. Natrafiłem na ten temat gdyż posiadam już dość leciwy i stary technologicznie AVR X1100W + Dali lektor 5.1,  chciałbym wymienić amplituner na coś nowszego i pojawił się pomysł żeby kupić avr x2800 ale "ludzie" twierdzą że nie warto i lepiej kupić tańszy avr x1800h Ktoś pomoże? Może warto iść w coś innego, nowego, budżetowo max 3k, jestem zadowolony z obecnego sprzętu więc jak widzicie nie mam jakoś wygórowanych wymagań.  Dzięki i pozdrawiam. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...