Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

18 163 tematów w tym forum

• 3 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,2k wyświetleń
  1. USHER X-718

• 2 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  2. Marantz i Heco - dwa pytania

• 5 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,2k wyświetleń
  3. Zestaw stereo 2.0

• 8 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  4. Kolumny do tv 1 2

• 35 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  5. Wymiana kolumn

• 4 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  6. wybór zestawu stereo

• 2 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  7. Problem z wzmacniaczem.

• 12 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  8. DAC BT - komputer, TV

• 5 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  9. Upgrade kolumn

• 10 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  10. Jvc pc y555

• 5 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  11. Soundbar za około 4000

• 4 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  12. 디 ... krzaczki .... dong

• 6 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Cześć, ostatnio spotkałem się z takim problemem, że w transporcie połamał mi się holder (uchwyt) głównych kondensatorów zasilacza w kultowym wzmacniaczu Sony TA-FA7ES, który trzyma także płytkę zasilacza znajdującą się pod nimi i użytkowanie wzmacniacza bez tego elementu grozi zwarciem na płytce zasilacza (pomijając już samo to, że luźno latające kondensatory wielkości szklanki o wadze ponad 700g też mogą narobić szkody). Problem okazał się poważny, bo ten dość wiotki element w oryginale jest już nie do dostania, mimo, że szukałem także po numerach katalogowych uchwytów do modeli wzmacniaczy posiadających podobne uchwyty (TA-FA5ES, TA-FA50ES, TA-FA70ES, TA-FA777ES, TA-N90ES). Postanowiłem więc zaprojektować i wydrukować na drukarce 3D wzmocnioną wersję takiego holdera z filamentu ABS - ścianki obejm zostały pogrubione z niespełna 3mm do 3,5mm, a "nóżki" modowań otrzymały po dwa trójkąty wzmacniające go bokach zamiast jednego po środku jak w oryginale. Oczywiście wszystko przy zachowaniu oryginalnych rozmiarów wewnętrznych, rozstawu mocować i wysokości montażu kondensatorów względem podłoża, więc element ten pasuje idealnie we wzmacniaczu. Jeśli ktoś z tu zgromadzonych byłby zainteresowany zakupem takiego holdera do jednego z powyższych modeli wzmacniacza (wzmocnionego lub identycznego jak w oryginale), to proszę o kontakt na priv lub na mail mol01@interia.pl . W załączeniu zdjęcia pierwszego nieudanego wydruku oraz projektu 3D - docelowy element posiada idealne kanty i gładkie powierzchnie, ale mój już jest zamontowany we wzmacniaczu, więc nie mam jak wykonać zdjęć ładnej sztuki.
    • @pairtick Zniknięte widzę ja i Moderatorzy i tak niech będzie. @waldi1965 nadal nie widzisz powiadomień? Czy ktoś jeszcze ich nie widzi? Mówimy o globusiku w menu, tak dla jasności?
    • Możecie już porównywać, otrzepałam się z popiołu i ustawiłam fiszkę o mnie jako widoczną dla wszystkich    
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...