Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 549 tematów w tym forum

• 3 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  1. Marantz

• 6 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 18 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,2k wyświetleń
  2. Sprzęt audio 1000zł

• 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  3. hegel h 95

• 8 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  4. odtwarzacz cd-jaki?

• 5 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,2k wyświetleń
  5. NAD 200 i Wharfedale E50

• 2 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  6. Zestaw do gramofonu

• 5 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 31 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 23 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Szafka ma wymiary180x40x64 cm. Obecnie jest na niej telewizor ale będzie wieszany na ścianie to trochę miejsca się zrobi. Skłaniam się do tego by stały na tej szafce bo mam w domu temperamentnego kota i boję się, że te stojaki z  głośnikami mogą przy nim długo nie postać...  W teorii te Polk es20 się mieszczą ale są na tyle wysokie i głebokie że telewizor  po zawieszeniu byłby minimalnie zasłaniany i stąd pytanie o mniejsze Polki es15, tylko czy dadzą radę przy tym metrażu. Tak jak patrzyłem po portalach aukcyjnych to kilka ofert na ES20 w bdb cenach znalazłem i nie wiem czy jednak nie zaryzykować i pokombinować z rozstawem.   @tomasz1w /Q21: Dzięki za propozycje. Jak najbardziej używki wchodzą w grę. Mam w Bielsku-Biała sklep audio to może udałoby się zorganizować jakichś odsłuch wymienionych kolumn.    
    • https://muzyczny.pl/133080_Porfles-TNT-plyta-dzwiekochlonna-niepalna-1m-x-05m.html  
    • Konkretnie to ciężko powiedzieć co to jest, ale znam bardzo podobne rozwiązania. To jest tzw. filc poroso, termoformowany w takie kształtki. Samo poroso jest spoko materiałem tylko cienkim, mamy tego w laboratorium bardzo dużo, a formując i z jednej strony nanosząc jakąś ozdobną warstwę można nadać temu jako taki wygląd. Problemem jest to, że nawet po formowaniu przestrzennym to jest dość cienki materiał, ile to ma, z 5 cm grubości? więc bezpieczniej to przykleić na jakąś warstwę pianki albo wełny mineralnej żeby całość miała chociaż z 8 cm i działała na w miarę niskie częstotliwości, no i koniecznie wypełnić ten środek np. filcem poliestrowym albo znowu pianką/wełną bo oryginalnie tak to zapewne wyglądało a no i na pewno ten panel nic nie rozproszy, bo to będzie panel pochłaniający podobne produkty ma w tym momencie polska firma Marbet, a z zagranicznych np. SoundTec ale to cholernie drogie jest https://marbetfelt.com/pl/ https://soundtect.com/products/3d/wave/
    • Zamiast wymieniac lampy w takim Magnacie lepiej go samego wymiencie na wzmacniacz lampowy.Bedzie to duzo lepsze rozwiazanie.Ja do tranzystorów juz nie wracam.A hybrydy to tez tylko nieudane udawanie lampy...Mojego Magnata dawno sie pozbylem.A pamietam jak na poczatku mnie podniecał...😂Ale dzieki niemu tak naprawde poszedlem w pelną lampe.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...