Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 959 tematów w tym forum

• 3 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
  1. Podłogówki do 1500 zł

• 4 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
  2. Paradigm 7v5 czy 9v5

• 2 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  3. wybór stereo

• 2 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,3k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń
  4. Jaki subwoofer do 1000zł (m2)

• 1 odpowiedź
    • 2,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
  5. Głośniki do RX-797

• 13 odpowiedzi
    • 6,1k wyświetleń
  6. moj system stereo

• 2 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 6,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,2k wyświetleń
    • 62 odpowiedzi
    • 23,7k wyświetleń
  7. Monitory - help!

• 4 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  8. krell

• 4 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  9. pomoc w wyborze małej wieży

• 7 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  10. jaki amplituner??

• 5 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  11. Wzmacniacz do 500 zł

• 3 odpowiedzi
    • 6,5k wyświetleń
  12. TEAC DR-H300, jakie monitory

• 4 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
  13. Jaki wzmacniacz?

• 10 odpowiedzi
    • 9,2k wyświetleń
  14. wzmacniacz do 200 !

• 1 odpowiedź
    • 2,2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Sprawa wygląda następująco: głośnikami są B&W 606 S2, co w połączeniu z Yamahą zgodnie z powszechnymi opiniami powinno dawać brzmienie jasne i chłodne. Ja jestem zadowolony z brzmienia, jednak jest to mój pierwszy system dlatego nie mam żadnego punktu odniesienia, ciężko mi dlatego powiedzieć czy gra chłodno i jasno, czy może raczej neutralnie. Noszę się ze zmianą wzmacniacza na taki, który uchodzi za trochę cieplejszy, żeby poznać inne brzmienia i sprawdzić czy usłyszę różnicę (i jak wielką), i w przyszłości zdecydować co mi bardziej odpowiada. Więc kryje się w tym chęć zmiany 🙂 i tutaj pojawia się K13. Ciekaw jestem jaki efekt dałoby podpięcie go do systemu, czy uzyskało by się zmianę brzmienia, która mogłaby uchodzić za "ocieplenie"? Jeśli efekt byłby zadowalający wtedy kwestia wzmacniacza zostałaby odsunięta w czasie. Optymalnie byłoby, gdyby dało się ten sprzęt wypożyczyć i wypróbować. Tak to wygląda, jaka jest diagnoza? 😉
    • ale według Ciebie mając mozliwość wyboru,to lepiej wpiąc suby w wyjścia do nich dedykowane czy lepiej spiąc z kolumnami bezpośrednio?
    • Faktycznie - w tych pieniądzach to jest konstrukcja bez precedensu. Dlatego kupiłem. Zasilanie jest piękne i na pewno nie budżetowe. Do tego 4 drabinki na kanał.  Można lepiej ale to już tak ze 3000€. Poza tym firma z górą 20 lat na rynku, nie żaden chiński krzak założony pół roku temu. 
    • Przepraszam, ale będę brutalny. Nie chcę rozpętywać wojny kablowej, ale urealnijmy trochę sytuację. Rozmawiamy o przewodach do Denona Ceol n10. W mojej ocenie, nie ma najmniejszego sensu za bardzo zastanawiać się nad wypasionymi kablami do tego zestawu, bo wydanej kasy zwyczajnie się nie usłyszy. Natomiast rozumiem potrzebę zmiany tego standardowego druta z zestawu na jakiś inny. Wystarczy jakikolwiek miedziany po 20 PLN/m, a konkretyzując to już będzie wypas i na pewno niczego nie ograniczy: https://www.tophifi.pl/przewody/przewody-glosnikowe/audioquest-slip-db-16-2.html Rzecz najważniejsza: kable niczego nie skorygują, nie dodadzą wysokich ani niskich! Jeśli są niedobory powyższych to nawet jako placebo najlepszy kabel nie zadziała. To co teraz słyszysz to zapewne charakterystyka nowych kolumn vs. poprzednie.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...