PoJohnDny Napisano 24 czerwca Napisano 24 czerwca 18 godzin temu, KrólKiczu napisał: Jaki model, jeśli można wiedzieć? Podstawowe Lili, jeśli ktoś szuka kolumn w takim budżecie to polecam chociaż posłuchać. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano wczoraj o 09:11 Autor Napisano wczoraj o 09:11 Oznajmiam , że koniec spisu. Wieczorkiem postaram się podać wyniki oraz wnioski. 8 2 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano wczoraj o 20:20 Autor Napisano wczoraj o 20:20 Czas na podsumowanie. Na początek trochę statystyki. W spisie brało udział 49 forumowiczów. A teraz jak na tym tle wygląda ilość firm jakie posiadamy : pre - 11 końcówka mocy - 10 wzmacniacz - 46 dac- 21 streamer - 18 CD-21 gramofon - 11 kolumny - 57 słuchawki - 31 Tabelka w załączniku obrazuje różnorodność gustów , a przede wszystkim , że nie ulegamy marketingowi. Szczerze to właśnie ten aspekt interesował mnie najbardziej. Nie płyniemy z prądem , a to znaczy , że audio traktujemy bardzo indywidualnie. To rzadka cecha obecnie. Ten spis to taka baza informacji czym dysponuje Forum , a jest się czym pochwalić. Mamy tu marki popularne i bardzo egzotyczne. SPIS SPRZĘTU 2025.ods 7 3 Odpisz, cytując
Amarok Napisano wczoraj o 20:35 Napisano wczoraj o 20:35 Wiim królem, pomogła cena czy marketing. 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano wczoraj o 20:46 Autor Napisano wczoraj o 20:46 4 minuty temu, Amarok napisał: Wiim królem Zapewne i jedno i drugie. A może to , że cyfrę traktujemy inaczej niż analog. Dla wielu przepłacanie za "0" i "1" jest nie koszerne. Spójrz na ilość marek wzmacniaczy , robi wrażenie. Odpisz, cytując
Amarok Napisano wczoraj o 21:23 Napisano wczoraj o 21:23 Ilość marek kolumn jest troszkę więcej. Miejmy nadzieję, że każdy posiadacz jest zadowolony ze swego wyboru. 😉To pokazuje nie tylko naszą pasje sprzętem, ale również jak różnie odbieramy muzykę i czego od niej oczekujemy. Poza tym, czy posiadany przez nasz sprzęt coś ona mówi? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano wczoraj o 21:25 Napisano wczoraj o 21:25 (edytowany) Wiim to pewnie młodzi ludzie. Najstarsi to pewnie lampy. Edytowano wczoraj o 21:25 przez kaczadupa Odpisz, cytując
Kraft Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 46 różnych wzmacniaczy, 57 kolumn. Czyli obojętnie na czym się słucha. I to jest bardzo dobra wiadomość. 1 Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Składam pierwszy protest (wyborczo)- korekcyjny W rubryce DAC przy pozycji "Moon" brakuje "1" Mój głos oddany na streamer Silent Angel też nie został uwzględniony. 😊 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu To tylko pokazuje jak skorumpowana jest działka audio. Nawet Tomka ktoś podkupił, pewnie ci od Wiima 2 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu (edytowany) Osobny wniosek jest taki, że stosunkowo niewielka liczba użytkowników (około setki) identyfikuje się z forum na tyle, by wziąć udział w spisie. Edytowano 14 godzin temu przez Rafał S 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 14 godzin temu Autor Napisano 14 godzin temu 2 godziny temu, Bogusław 66 napisał: Składam pierwszy protest (wyborczo)- korekcyjny Oczywiście Twój protest będzie wzięty pod uwagę i z całą starannością rozpatrzony. Choć przejrzałem właśnie wyciąg z konta i nie widzę wpłaty ...... 2 godziny temu, kaczadupa napisał: Nawet Tomka ktoś podkupił, pewnie ci od Wiima To potwarz i insynuacja ! Pozdrowienia z Karaibów 18 minut temu, Rafał S napisał: , że stosunkowo niewielka liczba użytkowników (około setki) identyfikuje się z forum na tyle, by wziąć udział w spisie. Rafał to prawda. Z czego wynika ? Przyczyn pewnie jest wiele. Bardzo fajnie zbudowaliśmy społeczność poprzez Zloty. Nic nie zastąpi kontaktu osobistego. 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 2 minuty temu, tomek4446 napisał: Pozdrowienia z Karaibów To Ty grubsza ryba, stawiałem na wycieczkę po Chinach. 1 Odpisz, cytując
Amarok Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 15 minut temu, tomek4446 napisał: Pozdrowienia z Karaibów Uważaj na rekiny, wielka byłaby to strata dla forum. 😉😀 2 Odpisz, cytując
Rega Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowany) Karaiby to TYLKO plaże (oprócz Martyniki). Dla lubiących opalanie. Dla pozostałych jest tam niewiele do obejrzenia. Większość pirackich, ukrytych skarbów już znaleziono. Może Tomek pojechał😉 szukać ukrytych skrzyń (paczek) umarlaka i wstawi w miejsce swoich QLN, bo nie uwierze, że uwielbia smażenie się na plaży. A może pojechał osobiście sprawdzić wpływy z kampanii wyborczej??? To tylko domysły. Edytowano 13 godzin temu przez Rega Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 12 godzin temu Autor Napisano 12 godzin temu 38 minut temu, Rega napisał: Może Tomek pojechał😉 szukać ukrytych skrzyń (paczek) umarlaka Już myślałem , że jest potencjał do zarobku , ale raczej im nie podskoczymy https://caribbean-electronics.com/home-cinema-in-the-caribbean/hi-end-audio/ Odpisz, cytując
Jaerk P Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 12 godzin temu, kaczadupa napisał: Wiim to pewnie młodzi ludzie. Najstarsi to pewnie lampy. Cześć. Poza konkusem. Wzmacniacz lampa, streamer Wiim. Uśredniając - wychodzi na to, że jestem w średnim wieku;-) 3 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 2 godziny temu, tomek4446 napisał: Z czego wynika ? Przyczyn pewnie jest wiele. Bardzo fajnie zbudowaliśmy społeczność poprzez Zloty. Nic nie zastąpi kontaktu osobistego. Jasne. Zaznaczam, że nie wartościuję "frekwencji" spisu, chodzi mi tylko o to, że przy okazji jest on pewną miarą liczby zaangażowanych forumowiczów. Wiadomo, że wiele osób wpada tu po porady i znika, gdy już je dostanie, bądź gdy dokona zakupu. Niektórzy zaglądają tu potem sporadycznie w poszukiwaniu następnych informacji czy opinii. I wreszcie jest też trochę stałych / regularnych bywalców, którzy wyrobili sobie nawyk sprawdzenie nowości na forum i wymiany poglądów na wybrane tematy. I okazuje się, że jest ich - tzn. nas - około setki. 3 Odpisz, cytując
Rega Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 2 godziny temu, Jaerk P napisał: wychodzi na to, że jestem w średnim wieku;-) Wolę topowy staroć, niż najnowszą sztampę. Mozna mnie uważać za kustosza w muzeum, ale na jakość nie narzekam, w przciwieństwie do wielu używających nowego sprzętu. Myślę, ze być może jestem najstarszy (licząc sprzet) i jeden z najstarszych wiekowo. No, cóż - czasu się nie cofnie. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 39 minut temu, Rega napisał: Wolę topowy staroć, niż najnowszą sztampę Przy założeniu, że topowy staroć ma jeszcze coś wspólnego z tym czym był będąc topowym młodzieniaszkiem to możesz mieć rację. Odpisz, cytując
Rega Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Staram się wybierać perełki . Nie interesuje mnie wszystko, tylko dlatego że stare. Odpisz, cytując
tomek72 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Wygląda to ciekawie, @tomek4446 muszę też wnieść "reklamację" - w spisie nie ma gramofonu Audio Technica, tzn. jest ale w kolumnie ilość zostało puste 🙄 a takowy posiadam i deklarowałem. Mimo wszystko muszę podziękować za poświęcony czas, bo "trochę" czasu Cię to kosztowało. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 1 godzinę temu, tomek72 napisał: w kolumnie ilość zostało puste Puste oznacza jedną sztukę. Wartości liczbowe Tomek wpisał tylko od 2 wzwyż. 4 Odpisz, cytując
tomek72 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu A to przepraszam coś nie doczytałem ☺️ Odpisz, cytując
Recommended Posts