PoJohnDny Napisano 24 czerwca Napisano 24 czerwca 18 godzin temu, KrólKiczu napisał: Jaki model, jeśli można wiedzieć? Podstawowe Lili, jeśli ktoś szuka kolumn w takim budżecie to polecam chociaż posłuchać. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Wtorek o 09:11 Autor Napisano Wtorek o 09:11 Oznajmiam , że koniec spisu. Wieczorkiem postaram się podać wyniki oraz wnioski. 8 2 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Wtorek o 20:20 Autor Napisano Wtorek o 20:20 Czas na podsumowanie. Na początek trochę statystyki. W spisie brało udział 49 forumowiczów. A teraz jak na tym tle wygląda ilość firm jakie posiadamy : pre - 11 końcówka mocy - 10 wzmacniacz - 46 dac- 21 streamer - 18 CD-21 gramofon - 11 kolumny - 57 słuchawki - 31 Tabelka w załączniku obrazuje różnorodność gustów , a przede wszystkim , że nie ulegamy marketingowi. Szczerze to właśnie ten aspekt interesował mnie najbardziej. Nie płyniemy z prądem , a to znaczy , że audio traktujemy bardzo indywidualnie. To rzadka cecha obecnie. Ten spis to taka baza informacji czym dysponuje Forum , a jest się czym pochwalić. Mamy tu marki popularne i bardzo egzotyczne. SPIS SPRZĘTU 2025.ods 9 3 Odpisz, cytując
Amarok Napisano Wtorek o 20:35 Napisano Wtorek o 20:35 Wiim królem, pomogła cena czy marketing. 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Wtorek o 20:46 Autor Napisano Wtorek o 20:46 4 minuty temu, Amarok napisał: Wiim królem Zapewne i jedno i drugie. A może to , że cyfrę traktujemy inaczej niż analog. Dla wielu przepłacanie za "0" i "1" jest nie koszerne. Spójrz na ilość marek wzmacniaczy , robi wrażenie. Odpisz, cytując
Amarok Napisano Wtorek o 21:23 Napisano Wtorek o 21:23 Ilość marek kolumn jest troszkę więcej. Miejmy nadzieję, że każdy posiadacz jest zadowolony ze swego wyboru. 😉To pokazuje nie tylko naszą pasje sprzętem, ale również jak różnie odbieramy muzykę i czego od niej oczekujemy. Poza tym, czy posiadany przez nasz sprzęt coś ona mówi? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Wtorek o 21:25 Napisano Wtorek o 21:25 (edytowany) Wiim to pewnie młodzi ludzie. Najstarsi to pewnie lampy. Edytowano Wtorek o 21:25 przez kaczadupa Odpisz, cytując
Kraft Napisano Wtorek o 23:30 Napisano Wtorek o 23:30 46 różnych wzmacniaczy, 57 kolumn. Czyli obojętnie na czym się słucha. I to jest bardzo dobra wiadomość. 1 Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano Środa o 05:13 Napisano Środa o 05:13 Składam pierwszy protest (wyborczo)- korekcyjny W rubryce DAC przy pozycji "Moon" brakuje "1" Mój głos oddany na streamer Silent Angel też nie został uwzględniony. 😊 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Środa o 05:26 Napisano Środa o 05:26 To tylko pokazuje jak skorumpowana jest działka audio. Nawet Tomka ktoś podkupił, pewnie ci od Wiima 2 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano Środa o 07:14 Napisano Środa o 07:14 (edytowany) Osobny wniosek jest taki, że stosunkowo niewielka liczba użytkowników (około setki) identyfikuje się z forum na tyle, by wziąć udział w spisie. Edytowano Środa o 07:15 przez Rafał S 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Środa o 07:39 Autor Napisano Środa o 07:39 2 godziny temu, Bogusław 66 napisał: Składam pierwszy protest (wyborczo)- korekcyjny Oczywiście Twój protest będzie wzięty pod uwagę i z całą starannością rozpatrzony. Choć przejrzałem właśnie wyciąg z konta i nie widzę wpłaty ...... 2 godziny temu, kaczadupa napisał: Nawet Tomka ktoś podkupił, pewnie ci od Wiima To potwarz i insynuacja ! Pozdrowienia z Karaibów 18 minut temu, Rafał S napisał: , że stosunkowo niewielka liczba użytkowników (około setki) identyfikuje się z forum na tyle, by wziąć udział w spisie. Rafał to prawda. Z czego wynika ? Przyczyn pewnie jest wiele. Bardzo fajnie zbudowaliśmy społeczność poprzez Zloty. Nic nie zastąpi kontaktu osobistego. 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Środa o 07:42 Napisano Środa o 07:42 2 minuty temu, tomek4446 napisał: Pozdrowienia z Karaibów To Ty grubsza ryba, stawiałem na wycieczkę po Chinach. 1 Odpisz, cytując
Amarok Napisano Środa o 07:57 Napisano Środa o 07:57 15 minut temu, tomek4446 napisał: Pozdrowienia z Karaibów Uważaj na rekiny, wielka byłaby to strata dla forum. 😉😀 2 Odpisz, cytując
Rega Napisano Środa o 08:10 Napisano Środa o 08:10 (edytowany) Karaiby to TYLKO plaże (oprócz Martyniki). Dla lubiących opalanie. Dla pozostałych jest tam niewiele do obejrzenia. Większość pirackich, ukrytych skarbów już znaleziono. Może Tomek pojechał😉 szukać ukrytych skrzyń (paczek) umarlaka i wstawi w miejsce swoich QLN, bo nie uwierze, że uwielbia smażenie się na plaży. A może pojechał osobiście sprawdzić wpływy z kampanii wyborczej??? To tylko domysły. Edytowano Środa o 08:21 przez Rega Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Środa o 08:54 Autor Napisano Środa o 08:54 38 minut temu, Rega napisał: Może Tomek pojechał😉 szukać ukrytych skrzyń (paczek) umarlaka Już myślałem , że jest potencjał do zarobku , ale raczej im nie podskoczymy https://caribbean-electronics.com/home-cinema-in-the-caribbean/hi-end-audio/ Odpisz, cytując
Jaerk P Napisano Środa o 10:14 Napisano Środa o 10:14 12 godzin temu, kaczadupa napisał: Wiim to pewnie młodzi ludzie. Najstarsi to pewnie lampy. Cześć. Poza konkusem. Wzmacniacz lampa, streamer Wiim. Uśredniając - wychodzi na to, że jestem w średnim wieku;-) 3 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano Środa o 10:15 Napisano Środa o 10:15 2 godziny temu, tomek4446 napisał: Z czego wynika ? Przyczyn pewnie jest wiele. Bardzo fajnie zbudowaliśmy społeczność poprzez Zloty. Nic nie zastąpi kontaktu osobistego. Jasne. Zaznaczam, że nie wartościuję "frekwencji" spisu, chodzi mi tylko o to, że przy okazji jest on pewną miarą liczby zaangażowanych forumowiczów. Wiadomo, że wiele osób wpada tu po porady i znika, gdy już je dostanie, bądź gdy dokona zakupu. Niektórzy zaglądają tu potem sporadycznie w poszukiwaniu następnych informacji czy opinii. I wreszcie jest też trochę stałych / regularnych bywalców, którzy wyrobili sobie nawyk sprawdzenie nowości na forum i wymiany poglądów na wybrane tematy. I okazuje się, że jest ich - tzn. nas - około setki. 3 Odpisz, cytując
Rega Napisano Środa o 12:19 Napisano Środa o 12:19 2 godziny temu, Jaerk P napisał: wychodzi na to, że jestem w średnim wieku;-) Wolę topowy staroć, niż najnowszą sztampę. Mozna mnie uważać za kustosza w muzeum, ale na jakość nie narzekam, w przciwieństwie do wielu używających nowego sprzętu. Myślę, ze być może jestem najstarszy (licząc sprzet) i jeden z najstarszych wiekowo. No, cóż - czasu się nie cofnie. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Środa o 13:06 Napisano Środa o 13:06 39 minut temu, Rega napisał: Wolę topowy staroć, niż najnowszą sztampę Przy założeniu, że topowy staroć ma jeszcze coś wspólnego z tym czym był będąc topowym młodzieniaszkiem to możesz mieć rację. Odpisz, cytując
Rega Napisano Środa o 13:26 Napisano Środa o 13:26 Staram się wybierać perełki . Nie interesuje mnie wszystko, tylko dlatego że stare. Odpisz, cytując
tomek72 Napisano Środa o 14:04 Napisano Środa o 14:04 Wygląda to ciekawie, @tomek4446 muszę też wnieść "reklamację" - w spisie nie ma gramofonu Audio Technica, tzn. jest ale w kolumnie ilość zostało puste 🙄 a takowy posiadam i deklarowałem. Mimo wszystko muszę podziękować za poświęcony czas, bo "trochę" czasu Cię to kosztowało. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano Środa o 15:24 Napisano Środa o 15:24 1 godzinę temu, tomek72 napisał: w kolumnie ilość zostało puste Puste oznacza jedną sztukę. Wartości liczbowe Tomek wpisał tylko od 2 wzwyż. 4 Odpisz, cytując
tomek72 Napisano Środa o 15:38 Napisano Środa o 15:38 A to przepraszam coś nie doczytałem ☺️ Odpisz, cytując
Recommended Posts