Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Czas na podsumowanie. Na początek trochę statystyki.

W spisie brało udział 49 forumowiczów. A teraz jak na tym tle wygląda ilość firm jakie posiadamy :

pre - 11

końcówka mocy - 10

wzmacniacz - 46

dac- 21

streamer - 18

CD-21

gramofon - 11

kolumny - 57

słuchawki - 31

Tabelka w załączniku obrazuje różnorodność gustów , a przede wszystkim , że nie ulegamy marketingowi. Szczerze to właśnie ten aspekt interesował mnie najbardziej. Nie płyniemy z prądem , a to znaczy , że audio traktujemy bardzo indywidualnie. To rzadka cecha obecnie. Ten spis to taka baza informacji czym dysponuje Forum , a jest się czym pochwalić. Mamy tu marki popularne i bardzo egzotyczne. 

SPIS SPRZĘTU 2025.ods

Napisano
4 minuty temu, Amarok napisał:

Wiim królem

Zapewne i jedno i drugie. A może to , że cyfrę traktujemy inaczej niż analog. Dla wielu przepłacanie za "0" i "1" jest nie koszerne. Spójrz na ilość marek wzmacniaczy , robi wrażenie. 

Napisano

Ilość marek kolumn jest troszkę więcej. Miejmy nadzieję, że każdy posiadacz jest zadowolony ze swego wyboru. 😉To pokazuje nie tylko naszą pasje sprzętem, ale również jak różnie odbieramy muzykę i czego od niej oczekujemy. Poza tym, czy posiadany przez nasz sprzęt coś ona mówi?

Napisano
2 godziny temu, Bogusław 66 napisał:

Składam pierwszy protest (wyborczo)- korekcyjny

Oczywiście Twój protest będzie wzięty pod uwagę i z całą starannością rozpatrzony. Choć przejrzałem właśnie wyciąg z konta i nie widzę wpłaty ......  :)

2 godziny temu, kaczadupa napisał:

Nawet Tomka ktoś podkupił, pewnie ci od Wiima

To potwarz i insynuacja ! Pozdrowienia z Karaibów :)

18 minut temu, Rafał S napisał:

, że stosunkowo niewielka liczba użytkowników (około setki) identyfikuje się z forum na tyle, by wziąć udział w spisie. 

Rafał to prawda. Z czego wynika ? Przyczyn pewnie jest wiele. Bardzo fajnie zbudowaliśmy społeczność poprzez Zloty. Nic nie zastąpi kontaktu osobistego.

Napisano (edytowany)

Karaiby to TYLKO plaże (oprócz Martyniki).  Dla lubiących opalanie. Dla pozostałych jest tam niewiele do obejrzenia. Większość pirackich, ukrytych skarbów już znaleziono. Może Tomek pojechał😉 szukać ukrytych skrzyń (paczek) umarlaka i wstawi w miejsce swoich QLN, bo nie uwierze, że uwielbia smażenie się na plaży. A może pojechał osobiście sprawdzić wpływy z kampanii wyborczej??? To tylko domysły. 

Edytowano przez Rega
Napisano
12 godzin temu, kaczadupa napisał:

Wiim to pewnie młodzi ludzie. :)
Najstarsi to pewnie lampy. 

Cześć. Poza konkusem. Wzmacniacz lampa, streamer Wiim. Uśredniając - wychodzi na to, że jestem w średnim wieku;-)

Napisano
2 godziny temu, tomek4446 napisał:

Z czego wynika ? Przyczyn pewnie jest wiele. Bardzo fajnie zbudowaliśmy społeczność poprzez Zloty. Nic nie zastąpi kontaktu osobistego.

Jasne. Zaznaczam, że nie wartościuję "frekwencji" spisu, chodzi mi tylko o to, że przy okazji jest on pewną miarą liczby zaangażowanych forumowiczów. Wiadomo, że wiele osób wpada tu po porady i znika, gdy już je dostanie, bądź gdy dokona zakupu. Niektórzy zaglądają tu potem sporadycznie w poszukiwaniu następnych informacji czy opinii. I wreszcie jest też trochę stałych / regularnych bywalców, którzy wyrobili sobie nawyk sprawdzenie nowości na forum i wymiany poglądów na wybrane tematy. I okazuje się, że jest ich - tzn. nas - około setki. :) 

Napisano
2 godziny temu, Jaerk P napisał:

wychodzi na to, że jestem w średnim wieku;-)

Wolę topowy staroć, niż najnowszą sztampę. Mozna mnie uważać za kustosza w muzeum, ale na jakość nie narzekam, w przciwieństwie do wielu używających nowego sprzętu. Myślę, ze być może jestem najstarszy (licząc sprzet) i jeden z najstarszych wiekowo. No, cóż - czasu się nie cofnie.

Napisano

Wygląda to ciekawie, @tomek4446 muszę też wnieść "reklamację" - w spisie nie ma gramofonu Audio Technica, tzn. jest ale w kolumnie ilość zostało puste 🙄 a takowy posiadam i deklarowałem. Mimo wszystko muszę podziękować za poświęcony czas, bo "trochę" czasu Cię to kosztowało.