tomek4446 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: i co, zatkało kakao Fajny , a przetwornik dokupuje się oddzielnie ? No to teraz ja. Przyszedł !!! Pod względem wykonania mistrzostwo świata. Na zdjęciach wyglądał tak sobie , a w realu bajka. Odsunięta maskownica na toczonych METALOWYCH kołkach. Logo REL-a na membranie , błyszczące radiatory , lakier pięknie położony / choć fanem połysku nie jestem/ . Trochę przeszkadzają mi prostokątne stopki , ale do przeżycia. Podłączyłem pod Luxmana , bo było najprościej tym kabelkiem z zestawu po wysokopoziomowym. Jak podłączyłem suba i go odpaliłem to zaczął buczeć. Cholera , pomyślałem , znowu zacznie się walka. Ale o dziwo , po odpaleniu wzmacniacza przestał. Wyłączyłem , włączyłem i nie buczy , musiał się jakoś zaaklimatyzować , czy coś. O dźwięku na razie ciężko coś powiedzieć. Wstawiłem go najpierw w sam narożnik jak zaleca producent , ale nie podobało mi się to co słyszałem. Odsunąłem go o jakieś 20 cm. i jest o niebo lepiej. Słucham cicho z racji na porę i powiem nie jest źle , mogę z tym żyć Jutro z powalczę dłużej , będę relacjonował na bieżąco. P.S. Chciałbym podziękować Salonowi " Audio On " za profesjonalizm. Sam jestem handlowcem i potrafię rozróżnić , czy ktoś odwala pańszczyznę , czy też wkłada w coś serce. Od pierwszego kontaktu , po realizację zamówienia , a nawet , / lub przede wszystkim / już po niej ,fajny kontakt i życzliwość. Brawo i dziękuję. Edytowano 8 godzin temu przez tomek4446 6 4 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Właśnie ustawiam u odcięcie ok. 60 Hz sygnałem testowym https://tidal.com/playlist/dc36ca26-ca15-4c94-a7ab-13887316ff68 i kurna to działa. Dałem głośność na 1/2 .Puściłem 60 Hz i kręciłem gałką , aż zamilkł. Widzę , że ten test speakers już nie istnieje , sorry za link , mam go pobranego. Ale to samo można generatorem https://www.onlinemictest.com/pl/tone-generator/ https://onlinetonegenerator.com/ Odpisz, cytując
Kraft Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Tulejki toczone, a podziałki przy pokrętle "crossover" nie dali. Dla jasnowidzów, czy co? Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 1 godzinę temu, Kraft napisał: Dla jasnowidzów, czy co? Hej, To nie apteka 😉 Wcześniej myślałem, że do hertza sobie ustawię, wyreguluje, zrobię pomiary i będzie cud, miód, malina. Myślałem, ale jak pomierzyłem to widzę, że marginesy szerokie są bardzo i można "na oko" i ucho poustawiać te pokrętła i będzie dobrze. Pozdrawiam. 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Podziałka się należy, jak psu micha. A jak masz kilka monitorów i dla każdego dobierasz optymalne ustawienia? Odtwórz to potem bez podziałki. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Dnia 17.10.2025 o 18:02, tomek4446 napisał: Tak naprawdę wszystko zależy od aranżacji wnętrza. To nie tak , że jakieś wykończenie jest lepsze czy gorsze. U mnie lakier fortepianowy niestety by nie pasował , mam wszystko w półmacie. Ten REL by się świecił .....no wiecie jak co No masz 😉 Dnia 22.10.2025 o 12:37, tomek4446 napisał: Bo kurna tak mnie dopadło , ze musiałem coś kupić. Usiadłem , pomyślałem , kurna wszystko co mam mi pasuje . A tu nagle spojrzałem w kat pokoju .....i eureka ! Sub do wymiany I tak to się już jakoś zadziało. Będę miał czym się bawić , a po drugie sam sprawdzę na żywym organizmie te opowieści o subie w stereo. W stereo, to jednak powinny być dwa Dnia 22.10.2025 o 14:15, tomek4446 napisał: Nie takie rzeczy już tu robiliśmy Każdy szanujący się audiofil zaraz po zakupie nowego klocka , rozkręca go i kombinuje co poprawić Sprzętofil. Odpisz, cytując
Recommended Posts