tomek4446 Napisano wczoraj o 19:18 Napisano wczoraj o 19:18 (edytowany) 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: i co, zatkało kakao Fajny , a przetwornik dokupuje się oddzielnie ? No to teraz ja. Przyszedł !!! Pod względem wykonania mistrzostwo świata. Na zdjęciach wyglądał tak sobie , a w realu bajka. Odsunięta maskownica na toczonych METALOWYCH kołkach. Logo REL-a na membranie , błyszczące radiatory , lakier pięknie położony / choć fanem połysku nie jestem/ . Trochę przeszkadzają mi prostokątne stopki , ale do przeżycia. Podłączyłem pod Luxmana , bo było najprościej tym kabelkiem z zestawu po wysokopoziomowym. Jak podłączyłem suba i go odpaliłem to zaczął buczeć. Cholera , pomyślałem , znowu zacznie się walka. Ale o dziwo , po odpaleniu wzmacniacza przestał. Wyłączyłem , włączyłem i nie buczy , musiał się jakoś zaaklimatyzować , czy coś. O dźwięku na razie ciężko coś powiedzieć. Wstawiłem go najpierw w sam narożnik jak zaleca producent , ale nie podobało mi się to co słyszałem. Odsunąłem go o jakieś 20 cm. i jest o niebo lepiej. Słucham cicho z racji na porę i powiem nie jest źle , mogę z tym żyć Jutro z powalczę dłużej , będę relacjonował na bieżąco. P.S. Chciałbym podziękować Salonowi " Audio On " za profesjonalizm. Sam jestem handlowcem i potrafię rozróżnić , czy ktoś odwala pańszczyznę , czy też wkłada w coś serce. Od pierwszego kontaktu , po realizację zamówienia , a nawet , / lub przede wszystkim / już po niej ,fajny kontakt i życzliwość. Brawo i dziękuję. Edytowano wczoraj o 19:20 przez tomek4446 8 6 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano wczoraj o 19:56 Napisano wczoraj o 19:56 Właśnie ustawiam u odcięcie ok. 60 Hz sygnałem testowym https://tidal.com/playlist/dc36ca26-ca15-4c94-a7ab-13887316ff68 i kurna to działa. Dałem głośność na 1/2 .Puściłem 60 Hz i kręciłem gałką , aż zamilkł. Widzę , że ten test speakers już nie istnieje , sorry za link , mam go pobranego. Ale to samo można generatorem https://www.onlinemictest.com/pl/tone-generator/ https://onlinetonegenerator.com/ 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano wczoraj o 20:14 Napisano wczoraj o 20:14 Tulejki toczone, a podziałki przy pokrętle "crossover" nie dali. Dla jasnowidzów, czy co? Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano wczoraj o 21:40 Napisano wczoraj o 21:40 1 godzinę temu, Kraft napisał: Dla jasnowidzów, czy co? Hej, To nie apteka 😉 Wcześniej myślałem, że do hertza sobie ustawię, wyreguluje, zrobię pomiary i będzie cud, miód, malina. Myślałem, ale jak pomierzyłem to widzę, że marginesy szerokie są bardzo i można "na oko" i ucho poustawiać te pokrętła i będzie dobrze. Pozdrawiam. 2 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Podziałka się należy, jak psu micha. A jak masz kilka monitorów i dla każdego dobierasz optymalne ustawienia? Odtwórz to potem bez podziałki. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Dnia 17.10.2025 o 18:02, tomek4446 napisał: Tak naprawdę wszystko zależy od aranżacji wnętrza. To nie tak , że jakieś wykończenie jest lepsze czy gorsze. U mnie lakier fortepianowy niestety by nie pasował , mam wszystko w półmacie. Ten REL by się świecił .....no wiecie jak co No masz 😉 Dnia 22.10.2025 o 12:37, tomek4446 napisał: Bo kurna tak mnie dopadło , ze musiałem coś kupić. Usiadłem , pomyślałem , kurna wszystko co mam mi pasuje . A tu nagle spojrzałem w kat pokoju .....i eureka ! Sub do wymiany I tak to się już jakoś zadziało. Będę miał czym się bawić , a po drugie sam sprawdzę na żywym organizmie te opowieści o subie w stereo. W stereo, to jednak powinny być dwa Dnia 22.10.2025 o 14:15, tomek4446 napisał: Nie takie rzeczy już tu robiliśmy Każdy szanujący się audiofil zaraz po zakupie nowego klocka , rozkręca go i kombinuje co poprawić Sprzętofil. 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu 8 godzin temu, Kraft napisał: a podziałki przy pokrętle "crossover" nie dali. Z podziałką to każdy potrafi ! Rozumiem Jarek , że Ty takową u siebie posiadasz. A sprawdzałeś podając pasmo z generatora , czy podziałka odpowiada stanowi rzeczywistemu ? 7 godzin temu, MariuszZ napisał: i można "na oko" i ucho poustawiać te pokrętła i będzie dobrze. I tak właśnie na razie zrobiłem. Pomiary jeszcze przede mną . 5 godzin temu, pairtick napisał: No masz Spoko. Dostałem od córki szlifierkę oscylacyjną , papierek dwusetka i się jakoś dostosuje do reszty wystroju 5 godzin temu, Kraft napisał: A jak masz kilka monitorów i dla każdego dobierasz optymalne ustawienia? Pisałem już . Taśma malarska i mazak załatwia sprawę. Ale poruszyłeś ważny temat. Panowie , czy można wpiąć do suba jednocześnie kabel do gniazda LfE , wysokopoziomowego i niskopoziomowego ? Oczywiście nie korzystałbym ze wszystkich jednocześnie. - Luxman - speacon - Lampy - niiskopoziomowe - KD - LFE 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu A tak na marginesie to 90% Salonów ,albo ma złe zdjęcie T/9x na stronach , albo sprzedaje starszy model. Różnica polega w takiej dźwigience przełącznika " on" , " standby " . Na prezentowanym tyle suba na stronie go nie ma , a w rzeczywistości jest. Warto by klient wiedział co tak naprawdę kupuje. @Q21, @rms.pl, @S4Home, co Wy tam sprzedajecie ? Tak mam: A tak na stronach Salonów Odpisz, cytując
Kraft Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu A do czego jest gniazdo D-sub? Dali je przez skojarzenie? Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Gratulacje Tomaszu !!!👍👍👍 Ale , pod Choinkę zamów drugi. Warto Co , to za biały ustrój za ,, talerzem ,, ? Jakiś link , proszę Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu (edytowany) 21 minut temu, maciek72 napisał: Jakiś link , proszę Zamówiony surowy i stuningowałem https://www.mega-acoustic.pl/sklep/fiberexellentpro-120x60/?v=288404204e3d pomalowany na kolor ściany , wymieniona tkanina w szczelinach , wełna mineralna we wnętrzu zapakowana we włókninę. 30 minut temu, Kraft napisał: A do czego jest gniazdo D-sub? Dali je przez skojarzenie? Rozwiń , bo nie kumam. Edytowano 14 godzin temu przez tomek4446 Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 7 minut temu, tomek4446 napisał: Rozwiń , bo nie kumam. 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu @Chmarski , @Kraft a to ? To do systemu komunikacji bezprzewodowej REL-a Odpisz, cytując
Kraft Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu (edytowany) Wtyczka do komunikacji bezprzewodowej??? Ok. Już widzę o co chodzi;). Edytowano 14 godzin temu przez Kraft Odpisz, cytując
MMarek Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Kurde, sądziłem, że z klamotów audio nic do szczęścia mi nie trzeba, a tu Tomek robi dla mnie "złą robotę" Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 16 minut temu, MMarek napisał: że z klamotów audio nic do szczęścia mi nie trzeba, a tu Tomek robi dla mnie "złą robotę" Byłem , widziałem. Marek masz sporo miejsca ze cztery suby wejdą jak nic. Odpisz, cytując
MMarek Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 3 minuty temu, tomek4446 napisał: Byłem , widziałem. Marek masz sporo miejsca ze cztery suby wejdą jak nic. Poczekam aż kupisz drugiego RELa i zrobisz test, porównując z i bez Ja ewentualnie zadowoliłbym się tylko jednym. Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Jak tam Tomek brzmienie dzisiaj? W stereo oczywiście. Czytam, że koledzy namawiają na drugiego kubusa. Jeśli one bez dsp, to być może nieco pomogą w rozproszeniu upierdliwych modów. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 1 minutę temu, AudioTube napisał: Jak tam Tomek brzmienie dzisiaj? Za wcześnie na wnioski. Wczoraj słuchałem jakieś trzy godziny kombinując ' na ucho" z odcięciem i głośnością. Przy cichym odsłuchu naprawdę mi się podoba. Głośniej słuchałem jakieś sześć , czy siedem utworów i tutaj już tak pięknie nie było. Wszystko zależało od realizacji . Zobaczymy jak dalej pójdzie , czas na testy będę miał dopiero w przyszłym tygodniu. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu A ten tego no… a wygrzewanie kiedy ? Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Zapytaj proszę sąsiadów, czy słyszą/nie słyszą najniższe. Gdy mieszkałem w szeregowcu, to byłem ciekawy i w kuchni sąsiadów minimalnie było słychać. W sypialni już zanikało. Fajnie, że u Ciebie masz przyjemność. Być może trzeba będzie pojeździć po pokoju. Ale to już tak jak piszesz, kiedy przyjdzie odpowiednia chwila. No i mikrofon z jakimś tam programem. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu @tomek4446 przy tej klasy sprzęcie jak u Ciebie warto już rozważyć taki uzdatniacz dźwięku. Wczoraj Kolega mi pisał, że rewelacja. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu (edytowany) 18 minut temu, kaczadupa napisał: A ten tego no… a wygrzewanie kiedy ? Dzisiaj miałem zbierać chrust , ale leje od rana 17 minut temu, AudioTube napisał: No i mikrofon z jakimś tam programem. Mikrofon posiadam, a i program się znajdzie. Pomierzę wszyściutko. 10 minut temu, kaczadupa napisał: Wczoraj Kolega mi pisał, że rewelacja. Ja bym się na miejscu kolegi tak się nie cieszył , bo widzę , że jakieś części wypadają mu z gniazdka Technologia wojskowa , bo tak jest w opisie, trafiła pod strzechy https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/akcesoria-rtv/filtry-zasilania/filtr-zasilania-ifi-audio-ac-ipurifier?gad_source=1&gad_campaignid=21311506687&gclid=CjwKCAjwx-zHBhBhEiwA7Kjq68Nz69w7uNb-prbYE0fUiGBtYabuWCkStPIcrIcsiuKfujkZ4yaiWBoCjTMQAvD_BwE Edytowano 12 godzin temu przez tomek4446 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 44 minuty temu, AudioTube napisał: W sypialni już zanikało. Jak miałem Dynavoice df-8 to najprzyjemniej słuchało się w kiblu. Bas miodzio 2 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu (edytowany) W oczekiwaniu na kolejne relacje od Tomka, napiszę tylko, że zaciekawił mnie świeży wypust od Velodyne. Model MiniVee X. Subwoofer wyposażony jest w DSP kontrolowane przez aplikację. Ma też wbudowaną funkcję automatycznej korekcji akustyki. W zestawie dołączony jest mikrofon pomiarowy. W przeszłości miałem okazję testować u siebie Rela T5x i Tzero. Nigdy nie byłem do końca zadowolony z rezultatów, mimo dość uporczywej walki z ich ustawianiem. Wiele też zależało od samych nagrań. Przykładowo, nawet jeśli w chudo nagranym, starym rocku, wydawało się być wszystko w porządku, to po przejściu ma świeżą, dobrze zrealizowaną muzykę bas po prostu irytował. A tu kilka zrzutów z aplikacji od Velodyne: Edytowano 11 godzin temu przez lpomis 3 Odpisz, cytując
Recommended Posts