Kraft Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 11 minut temu, lpomis napisał: W przeszłości miałem okazję testować u siebie Rela T5x i Tzero. Nigdy nie byłem do końca zadowolony z rezultatów, mimo dość uporczywej walki z ich ustawianiem. Wiele też zależało od samych nagrań. Przykładowo, nawet jeśli w chudo nagranym, starym rocku, wydawało się być wszystko w porządku, to po przejściu ma świeżą, dobrze zrealozowaną muzykę bas po prostu irytował. I to jest zaleta posiadania suba. Starszych i współczesnych normalnych utworów słuchasz na ON, nowych przefajnionych na OFF. I zawsze jest OK. 1 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Gorzej jak leci jakaś playlista - składanka - mix. I każdy utwór jest z innej parafii. Wstawać, podchodzić do suba i ręcznie go wyłączać/włączać co chwilę? Wariactwo. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Przed chwilą, lpomis napisał: Gorzej jak leci jakaś playlista - składanka - mix. I każdy utwór jest z innej parafii. Wstawać, podchodzić do suba i ręcznie go wyłączać/włączać co chwilę? Wariactwo. Bo słucha się całych płyt. I od początku do końca. 4 1 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu No tak. Jeszcze mi tu będzie mówił jak i co mam słuchać 2 1 Odpisz, cytując
Q21 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 27 minut temu, lpomis napisał: W oczekiwaniu na kolejne relacje od Tomka, napiszę tylko, że zaciekawił mnie świeży wypust od Velodyne. Model MiniVee X. Subwoofer wyposażony jest w DSP kontrolowane przez aplikację. Ma też wbudowaną funkcję automatycznej korekcji akustyki. W zestawie dołączony jest mikrofon pomiarowy. W przeszłości miałem okazję testować u siebie Rela T5x i Tzero. Nigdy nie byłem do końca zadowolony z rezultatów, mimo dość uporczywej walki z ich ustawianiem. Wiele też zależało od samych nagrań. Przykładowo, nawet jeśli w chudo nagranym, starym rocku, wydawało się być wszystko w porządku, to po przejściu ma świeżą, dobrze zrealizowaną muzykę bas po prostu irytował. A tu kilka zrzutów z aplikacji od Velodyne: Mamy u siebie. Jak byś chciał przetestować to zapraszam Jest także do obejrzenia na AVS na stadionie Sky Box 125 2 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 19 minut temu, lpomis napisał: Model MiniVee X. Subwoofer wyposażony jest w DSP kontrolowane przez aplikację. Teraz ? !!! Powiem tak , jakoś nie ufam / być może jest to irracjonalne/ algorytmom , które robią coś za mnie. Zaraz mam przed oczami Indianina i białego z paciorkami w rękach ,lub EQ typu "jazz" , "pop" , "rock". w wieżach z tektury z Aldiego. Mam Diraca , który jest o wiele bardziej rozbudowanym narzędziem niż EQ w RME, czy Eversolo . Wiele razy próbowałem różnych samodzielnych ustawień , a i tak w końcu wracałem do automatu. Na tym trzeba się po prostu znać. A sam automat / z Diraca korzystam od jakiś 5 lat/ idealny nie jest. Wyłączam DL bardzo często , bo bez jest przyjemniej. Choć ostatnio przekonałem się , że ten system faktycznie działa. Chodzi o utwór " Psychosis" - Peshay. Bez DL dudni jak cholera , z jest uderzenie , energia , nie ma nieprzyjaznych dźwięków. Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Masz licencję także na Bass Control ? Czy golasa ? Mikrofon Umik 1 , czy Umik- 2 ? Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 6 minut temu, maciek72 napisał: Masz licencję także na Bass Control Zaraz zobaczę. Umik-2 Sprawdziłem , nie ma MiniDSP w urządzeniach które obejmuje Bass Control. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Psychosis" - Peshay Zaskakujesz mnie. Wspominałeś coś o country a tu proszę. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 8 minut temu, kaczadupa napisał: Wspominałeś coś o country a tu proszę. Ten utwór wyskoczył mi na Tidalu jako jedna z moich ulubionych piosenek W życiu nie słyszałem nawet o zespole 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu (edytowany) Najwidoczniej Tidal wie, kiedy w systemie gra konkretny sub a kiedy nie. U mnie w Tidalu wyskakuje Kasia Kowalska. Edytowano 10 godzin temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 2 minuty temu, kaczadupa napisał: Najwidoczniej Tidal wie, kiedy w systemie gra konkretny sub a kiedy nie. Za 4 dychy m-cznie powinien 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu A już serio zapytam. Tomek, można zdecydowanie stwierdzić, że muzyka, którą często słuchasz zyskała na bogactwie faktur w dole pasma? Jeżeli tak, to jesteś w stanie zlokalizować granie suba czy całkowicie znika w pokoju? Odpisz, cytując
pairtick Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 3 godziny temu, AudioTube napisał: mieszkałem w szeregowcu Główną zaletą mieszkania w szeregowcu (pośrodku) są największe ściany zasłonięte od wiatru. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 3 godziny temu, lpomis napisał: Wiele też zależało od samych nagrań. Przykładowo, nawet jeśli w chudo nagranym, starym rocku, wydawało się być wszystko w porządku, to po przejściu ma świeżą, dobrze zrealizowaną muzykę bas po prostu irytował. Z tym że wtedy, nie dość że korzystało się z konturu/loudness, to jeszcze potencjometry regulacji niskich i wysokich były na maksa. 3 godziny temu, Kraft napisał: I to jest zaleta posiadania suba. Starszych i współczesnych normalnych utworów słuchasz na ON, nowych przefajnionych na OFF. I zawsze jest OK. A powinno być odwrotnie, czyli jako punkt wyjścia, normalne duże kolumny a nie '2+1' 😉 2 godziny temu, maciek72 napisał: Masz licencję także na Bass Control ? Czy golasa ? O, w mordę 🤦 Dirac Live Bass Control - no faktycznie, jest coś takiego... Niedługo, trzeba będzie mieć licencję na 'niepowiemnaco'. Odpisz, cytując
MMarek Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 6 godzin temu, kaczadupa napisał: A ten tego no… a wygrzewanie kiedy ? 6 godzin temu, tomek4446 napisał: Dzisiaj miałem zbierać chrust , ale leje Bardzo skuteczne, sprawdzone wygrzewanie w piecu martenowskim. Polecam 😀 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 56 minut temu, MMarek napisał: Bardzo skuteczne, sprawdzone wygrzewanie w piecu martenowskim. Polecam Było nagranie jak gość wpadł do pieca, ale chyba zniknęli. Odpisz, cytując
Recommended Posts