misiekx Napisano 27 października Napisano 27 października Były, były.... Starczy walizka podróżna na kasę, nie potrzeba furmanki 😁 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 27 października Napisano 27 października Jak dla mnie w kategorii dla Kowalskiego fajnie grały małe podłogowe Acoustic Energy wspomagane subem Rela. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 27 października Napisano 27 października 2 minuty temu, majkel74 napisał: małe podłogowe Acoustic Energy A pamiętasz może, co je napędzało? (Kowalscy na ogół nie chcą szaleć z elektroniką. ) Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 27 października Napisano 27 października Nie pamiętam niestety … za dużo tego wszystkiego Maleńkie Spendory też bardzo ładnie grały, z Arcamem chyba. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 27 października Napisano 27 października 33 minuty temu, Arek_Gd napisał: A były jakieś ciekawe "sety" dla Kowalskiego nie za furmankę kasy? Które wpadły w ucho i miały wysoki współczynnik cena / jakość ? Kolumny 4,5 i euro, wzmacniacz 16k PLN. 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 27 października Napisano 27 października 1 minutę temu, majkel74 napisał: Nie pamiętam niestety Organizator podaje, że z Moonem 371. Suma cena katalogowych tych AE, Rela i Moona to ponad 70 tys. Czyli nawet na rynku wtórnym ok. 30k. Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 27 października Napisano 27 października Tak! All in one Moona. No ale na tle innych systemów to uwierz, że było tanio Odpisz, cytując
misiekx Napisano 27 października Napisano 27 października Panowie, nasze hobby jest niszowe (specyficzne), przeciętny Kowalski nie przeznaczy na hi-fi więcej niż średnią krajową a przeważnie i tak będzie tylko soundbar. Z moich znajomych nikt nie ma niczego więcej oprócz mini wieży lub soundbara. Nie liczę kilku kolegów zakręconych jak my, ale to jest naprawdę promil znajomości. Kiedy ktoś przyjdzie i poogląda graty, zapyta czy słucham muzyki a odpowiem że tak.... siadam specjalnie w "sweet spot" i słucham bo lubię tak się relaksować i czasami spędzać wolny czas.... to patrzą na mnie (niektórzy) jak na ufoludka🤣 8 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 27 października Napisano 27 października 8 minut temu, misiekx napisał: siadam specjalnie w "sweet spot" i słucham bo lubię tak się relaksować i czasami spędzać wolny czas.... to Dziwak! 😁 1 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 27 października Napisano 27 października 2 minuty temu, Nowy75 napisał: Dziwak! 😁 To jeszcze tak delikatnie 🤣 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 27 października Napisano 27 października Dla mnie numer jeden AVS ! 6 Odpisz, cytując
ralfpolo89 Napisano 27 października Napisano 27 października Szczęść Boże drodzy Parafianie Pozwoliłem sobie rozpocząć wywód od takiego przywitania - nie bez przyczyny Byłem na AVS 4 rok z rzędu (chyba ostatni) i mam wrażenie, że to hobby powoli przekształciło się w jakiś byt niemalże religijny Ale do rzeczy, tak między Bogiem a prawdą przez te 3 dni uświadczyłem dobrego grania w dosłownie kilkunastu pokojach. Gdybym miał wybrać kilka: - Franco Serblin/Jadis w Tulipie - Diapason/Ars Sonum w Sobieskim - Mastersound w Sobieskim Z monitorów oczywiście Harbeth na Narodowym oraz Falcon M10 w Sobieskim Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 27 października Napisano 27 października @ralfpolo89 czy mamy rozumieć, że mało ducha tam było,a dużo blichtru?😁. Przypominam, że w nazwie jest show 😁. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 27 października Napisano 27 października 4 minuty temu, Nowy75 napisał: Przypominam, że w nazwie jest show I tak należy traktować wystawę. Pisanie o jakichkolwiek wrażeniach odnośnie co gra , a co nie, jest nieporozumieniem. 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 27 października Napisano 27 października 4 minuty temu, Nowy75 napisał: @ralfpolo89 czy mamy rozumieć, że mało ducha tam było,a dużo blichtru?😁. Przypominam, że w nazwie jest show 😁. Raczej że opinia jest jak d.pa. Kazdy ją ma. A patrząc na wpisy forumowiczów, okazuje się, że każdemu podobało się co innego 😁. 5 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 27 października Napisano 27 października @tomek4446 zabrzmiał zdecydowanie ,ale ma sporo racji, @ralfpolo89, to co zagrało dobrze w wystawowych warunkach należy traktować w kategoriach cudu, że pozostanę przy Twojej stylistyce😁 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 27 października Napisano 27 października (edytowany) 41 minut temu, tomek4446 napisał: Pisanie o jakichkolwiek wrażeniach odnośnie co gra , a co nie, jest nieporozumieniem. Prawda. Tak czy inaczej pokuszę się o wybór największej wtopy targów na Narodowym. Daleko nie trzeba było szukać. To, co zaprezentował set od Q21 było totalnym nieporozumieniem. Wąskie, prostokątne pomieszczenie i wielkie paki Viena Acoustics - The Music w połączeniu z dzielonką Regi. Chaos i jedno wielkie dudnienie, które było słychać aż na korytarzu. Kto w ogóle wpadł na taki pomysł? Ktoś przed otwarciem sal dla zwiedzających posłuchał jak to gra w tym pokoju? Jeden z większych, jeśli nie największy salon audio w Polsce, doświadczeni pracownicy, tysiące porad na forum, a taka wtopa. Całkowicie zignorowaliście potencjalne problemy związane z akustyką. Jak Wam teraz zaufać w kwestii doboru sprzętu? @Q21 - co Wy żeście narobili? Edytowano 27 października przez lpomis 5 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 27 października Napisano 27 października 45 minut temu, tomek4446 napisał: I tak należy traktować wystawę. Pisanie o jakichkolwiek wrażeniach odnośnie co gra , a co nie, jest nieporozumieniem. Rozumiem, że chodziłeś z zatkanymi uszami, bo to co byś usłyszał to i tak bez znaczenia? Czy jednak posłuchałeś tu i tam i masz jakieś refleksje, gdzie Ci ładnie grało, a gdzie mniej ? Bo tu się dzielimy takimi właśnie „wrażeniami z wystawy” i jesteśmy już na tyle dorosłymi audiofilami, że wiemy że to tylko i aż wrażenia z wystawy, a nie wyrokowanie o jakości konkretnych setów. Alternatywnie można na każde pytanie co tam grało odpowiadać „to tylko wystawa więc nie mogę pisać o moich wrażeniach, bo to nieporozumienie Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 27 października Napisano 27 października 23 godziny temu, Rafał S napisał: Dnia 25.10.2025 o 13:22, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Tempo 6 również najnowsza wersja Z czym grały? Miałem okazję słuchać ich w sopockim salonie. To mnie Panowie okłamali na stoisku. Mówili, że to Tempo 35 😎 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 27 października Napisano 27 października (edytowany) @majkel74 Tomkowi chyba chodziło o to, że wyrokowanie nt. samego sprzętu, ocenianie go i wydawanie osądów tylko na podstawie prezentacji na AVS mija się z celem. Zbyt dużo zmiennych, tłumy, brak odpowiednich warunków, zmęczenie i przede wszystkim przebodźcowanie słuchu/głowy całym tym przepychem… Edytowano 27 października przez lpomis 1 Odpisz, cytując
PianoMan Napisano 27 października Napisano 27 października 38 minut temu, lpomis napisał: Prawda. Tak czy inaczej pokuszę się o wybór największej wtopy targów na Narodowym. Daleko nie trzeba było szukać. To, co zaprezentował set od Q21 było totalnym nieporozumieniem. Wąskie, prostokątne pomieszczenie i wielkie paki Viena Acoustics - The Music w połączeniu z dzielonką Regi. Chaos i jedno wielkie dudnienie, które było słychać aż na korytarzu. Kto w ogóle wpadł na taki pomysł? Ktoś przed otwarciem sal dla zwiedzających posłuchał jak to gra w tym pokoju? Jeden z większych, jeśli nie największy salon audio w Polsce, doświadczeni pracownicy, tysiące porad na forum, a taka wtopa. Całkowicie zignorowaliście potencjalne problemy związane z akustyką. Jak Wam teraz zaufać w kwestii doboru sprzętu? @Q21 - co Wy żeście narobili? Te porady na YT to traktowałbym raczej jako kabaret a nie PORADY... Q21 to taka audiofilska Biedronka - wszystko a zarazem nic... 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 27 października Napisano 27 października 21 minut temu, MariuszZ napisał: To mnie Panowie okłamali na stoisku. Mówili, że to Tempo 35 😎 Przepraszam, jeśli coś pomyliłem. Celem mojego odsłuchu nie były wtedy kolumny. Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 27 października Napisano 27 października 12 minut temu, PianoMan napisał: Q21 to taka audiofilska Biedronka - wszystko a zarazem nic... Bez przesady, da się tam coś ciekawego znaleźć. Niemniej porady, to w zdecydowanej większości marketing. Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 27 października Napisano 27 października 6 minut temu, Rafał S napisał: Przepraszam, jeśli coś pomyliłem Rafał nie Ty 😁 @Top Hi-Fi & Video Design poinformował mnie na stoisku, że gra Tempo 35, a tutaj napisali, że Tempo 6. Zatem ja nie wiem już co grało 🤣 Odpisz, cytując
Recommended Posts