misiekx Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Były, były.... Starczy walizka podróżna na kasę, nie potrzeba furmanki 😁 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Jak dla mnie w kategorii dla Kowalskiego fajnie grały małe podłogowe Acoustic Energy wspomagane subem Rela. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 2 minuty temu, majkel74 napisał: małe podłogowe Acoustic Energy A pamiętasz może, co je napędzało? (Kowalscy na ogół nie chcą szaleć z elektroniką. ) Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Nie pamiętam niestety … za dużo tego wszystkiego Maleńkie Spendory też bardzo ładnie grały, z Arcamem chyba. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 33 minuty temu, Arek_Gd napisał: A były jakieś ciekawe "sety" dla Kowalskiego nie za furmankę kasy? Które wpadły w ucho i miały wysoki współczynnik cena / jakość ? Kolumny 4,5 i euro, wzmacniacz 16k PLN. 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 1 minutę temu, majkel74 napisał: Nie pamiętam niestety Organizator podaje, że z Moonem 371. Suma cena katalogowych tych AE, Rela i Moona to ponad 70 tys. Czyli nawet na rynku wtórnym ok. 30k. Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Tak! All in one Moona. No ale na tle innych systemów to uwierz, że było tanio Odpisz, cytując
misiekx Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Panowie, nasze hobby jest niszowe (specyficzne), przeciętny Kowalski nie przeznaczy na hi-fi więcej niż średnią krajową a przeważnie i tak będzie tylko soundbar. Z moich znajomych nikt nie ma niczego więcej oprócz mini wieży lub soundbara. Nie liczę kilku kolegów zakręconych jak my, ale to jest naprawdę promil znajomości. Kiedy ktoś przyjdzie i poogląda graty, zapyta czy słucham muzyki a odpowiem że tak.... siadam specjalnie w "sweet spot" i słucham bo lubię tak się relaksować i czasami spędzać wolny czas.... to patrzą na mnie (niektórzy) jak na ufoludka🤣 6 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 8 minut temu, misiekx napisał: siadam specjalnie w "sweet spot" i słucham bo lubię tak się relaksować i czasami spędzać wolny czas.... to Dziwak! 😁 1 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, Nowy75 napisał: Dziwak! 😁 To jeszcze tak delikatnie 🤣 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Dla mnie numer jeden AVS ! 5 Odpisz, cytując
ralfpolo89 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Szczęść Boże drodzy Parafianie Pozwoliłem sobie rozpocząć wywód od takiego przywitania - nie bez przyczyny Byłem na AVS 4 rok z rzędu (chyba ostatni) i mam wrażenie, że to hobby powoli przekształciło się w jakiś byt niemalże religijny Ale do rzeczy, tak między Bogiem a prawdą przez te 3 dni uświadczyłem dobrego grania w dosłownie kilkunastu pokojach. Gdybym miał wybrać kilka: - Franco Serblin/Jadis w Tulipie - Diapason/Ars Sonum w Sobieskim - Mastersound w Sobieskim Z monitorów oczywiście Harbeth na Narodowym oraz Falcon M10 w Sobieskim Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu @ralfpolo89 czy mamy rozumieć, że mało ducha tam było,a dużo blichtru?😁. Przypominam, że w nazwie jest show 😁. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, Nowy75 napisał: Przypominam, że w nazwie jest show I tak należy traktować wystawę. Pisanie o jakichkolwiek wrażeniach odnośnie co gra , a co nie, jest nieporozumieniem. 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, Nowy75 napisał: @ralfpolo89 czy mamy rozumieć, że mało ducha tam było,a dużo blichtru?😁. Przypominam, że w nazwie jest show 😁. Raczej że opinia jest jak d.pa. Kazdy ją ma. A patrząc na wpisy forumowiczów, okazuje się, że każdemu podobało się co innego 😁. 3 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu @tomek4446 zabrzmiał zdecydowanie ,ale ma sporo racji, @ralfpolo89, to co zagrało dobrze w wystawowych warunkach należy traktować w kategoriach cudu, że pozostanę przy Twojej stylistyce😁 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 41 minut temu, tomek4446 napisał: Pisanie o jakichkolwiek wrażeniach odnośnie co gra , a co nie, jest nieporozumieniem. Prawda. Tak czy inaczej pokuszę się o wybór największej wtopy targów na Narodowym. Daleko nie trzeba było szukać. To, co zaprezentował set od Q21 było totalnym nieporozumieniem. Wąskie, prostokątne pomieszczenie i wielkie paki Viena Acoustics - The Music w połączeniu z dzielonką Regi. Chaos i jedno wielkie dudnienie, które było słychać aż na korytarzu. Kto w ogóle wpadł na taki pomysł? Ktoś przed otwarciem sal dla zwiedzających posłuchał jak to gra w tym pokoju? Jeden z większych, jeśli nie największy salon audio w Polsce, doświadczeni pracownicy, tysiące porad na forum, a taka wtopa. Całkowicie zignorowaliście potencjalne problemy związane z akustyką. Jak Wam teraz zaufać w kwestii doboru sprzętu? @Q21 - co Wy żeście narobili? Edytowano 2 godziny temu przez lpomis 4 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 45 minut temu, tomek4446 napisał: I tak należy traktować wystawę. Pisanie o jakichkolwiek wrażeniach odnośnie co gra , a co nie, jest nieporozumieniem. Rozumiem, że chodziłeś z zatkanymi uszami, bo to co byś usłyszał to i tak bez znaczenia? Czy jednak posłuchałeś tu i tam i masz jakieś refleksje, gdzie Ci ładnie grało, a gdzie mniej ? Bo tu się dzielimy takimi właśnie „wrażeniami z wystawy” i jesteśmy już na tyle dorosłymi audiofilami, że wiemy że to tylko i aż wrażenia z wystawy, a nie wyrokowanie o jakości konkretnych setów. Alternatywnie można na każde pytanie co tam grało odpowiadać „to tylko wystawa więc nie mogę pisać o moich wrażeniach, bo to nieporozumienie Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 23 godziny temu, Rafał S napisał: Dnia 25.10.2025 o 13:22, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Tempo 6 również najnowsza wersja Z czym grały? Miałem okazję słuchać ich w sopockim salonie. To mnie Panowie okłamali na stoisku. Mówili, że to Tempo 35 😎 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) @majkel74 Tomkowi chyba chodziło o to, że wyrokowanie nt. samego sprzętu, ocenianie go i wydawanie osądów tylko na podstawie prezentacji na AVS mija się z celem. Zbyt dużo zmiennych, tłumy, brak odpowiednich warunków, zmęczenie i przede wszystkim przebodźcowanie słuchu/głowy całym tym przepychem… Edytowano 1 godzinę temu przez lpomis 1 Odpisz, cytując
PianoMan Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 38 minut temu, lpomis napisał: Prawda. Tak czy inaczej pokuszę się o wybór największej wtopy targów na Narodowym. Daleko nie trzeba było szukać. To, co zaprezentował set od Q21 było totalnym nieporozumieniem. Wąskie, prostokątne pomieszczenie i wielkie paki Viena Acoustics - The Music w połączeniu z dzielonką Regi. Chaos i jedno wielkie dudnienie, które było słychać aż na korytarzu. Kto w ogóle wpadł na taki pomysł? Ktoś przed otwarciem sal dla zwiedzających posłuchał jak to gra w tym pokoju? Jeden z większych, jeśli nie największy salon audio w Polsce, doświadczeni pracownicy, tysiące porad na forum, a taka wtopa. Całkowicie zignorowaliście potencjalne problemy związane z akustyką. Jak Wam teraz zaufać w kwestii doboru sprzętu? @Q21 - co Wy żeście narobili? Te porady na YT to traktowałbym raczej jako kabaret a nie PORADY... Q21 to taka audiofilska Biedronka - wszystko a zarazem nic... Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 21 minut temu, MariuszZ napisał: To mnie Panowie okłamali na stoisku. Mówili, że to Tempo 35 😎 Przepraszam, jeśli coś pomyliłem. Celem mojego odsłuchu nie były wtedy kolumny. Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 12 minut temu, PianoMan napisał: Q21 to taka audiofilska Biedronka - wszystko a zarazem nic... Bez przesady, da się tam coś ciekawego znaleźć. Niemniej porady, to w zdecydowanej większości marketing. Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 6 minut temu, Rafał S napisał: Przepraszam, jeśli coś pomyliłem Rafał nie Ty 😁 @Top Hi-Fi & Video Design poinformował mnie na stoisku, że gra Tempo 35, a tutaj napisali, że Tempo 6. Zatem ja nie wiem już co grało 🤣 Odpisz, cytując
Recommended Posts