Wito76 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Mnóstwo lampowców, ale strasznie mało na EL34. Triody jakby rządziły. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) @Maciej H Właśnie zapytałem żony ile kosztują te paczki. Mówi, że 200 tysięcy. Była blisko. Edytowano 4 godziny temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
misiekx Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 10 minut temu, Maciej H napisał: 4 mln złotych Oneiros Audio Dokładają do nich dom, może przynajmniej małe mieszkanie 🤔🤣 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Są znane z tego, że są najdroższe. Zawsze to jakieś „ naj”. Odpisz, cytując
Maciej H Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Mnie zastanawia jaką mieli obstawę jak je przewozili 🤣 1 Odpisz, cytując
michaudio Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 12 minut temu, Wito76 napisał: Mnóstwo lampowców, ale strasznie mało na EL34. Triody jakby rządziły. Ano właśnie, dało się gdzieś posłuchać nowych Fezzów? Mini Luny, seta na EL34? Czy też nowej wersji push-pulla Luny Evo z trzema lampkami sterującymi? Odpisz, cytując
Wito76 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, michaudio napisał: Ano właśnie, dało się gdzieś posłuchać nowych Fezzów? Mini Luny, seta na EL34? W sobieskim na II piętrze mieli osobną salkę. Na parterze grały te wypasione Gamma czy jakoś tak, z monoblockami Fezza i Lampizatorem, a na II piętrze były obie Luny z Diamond18. Różnica cen kolosalna, ale w graniu również. Ta Luna i D18 grały koszmarnie słabiutko. Tak zza koca jakby, bez holografii, przestrzeni, zgaszone takie granie. To chyba D18 tak "bruździły". Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 2 godziny temu, MariuszZ napisał: Rafał nie Ty 😁 @Top Hi-Fi & Video Design poinformował mnie na stoisku, że gra Tempo 35, a tutaj napisali, że Tempo 6. Zatem ja nie wiem już co grało 🤣 Kurka, chyba ja się jednak pomyliłem robiąc live 26 minut temu, MariuszZ napisał: Gryphon, ale chyba cały system 3mln. Oneiros Audio 3mln Karma Enigma Veyron 2D 1.8mln B&W Nautilius ? Goebel Divin Noblesse >1mln Kroma Maribel 1.8mln Rockport Technologies Lyra 1.2mln Było tego trochę 😎 Nautilusy same kosztowały 440 tysięcy para. Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 6 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Kurka, chyba ja się jednak pomyliłem robiąc live 34 tys. zł. Tyle info było na stoisku 😎 Odpisz, cytując
michaudio Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 12 minut temu, Wito76 napisał: W sobieskim na II piętrze mieli osobną salkę. Na parterze grały te wypasione Gamma czy jakoś tak, z monoblockami Fezza i Lampizatorem, a na II piętrze były obie Luny z Diamond18. Różnica cen kolosalna, ale w graniu również. Ta Luna i D18 grały koszmarnie słabiutko. Tak zza koca jakby, bez holografii, przestrzeni, zgaszone takie granie. To chyba D18 tak "bruździły". Do ośmio watowego seta dobrałbym jakieś łatwiejsze obciążeniowo kolumny. Ale współpraca Fezza z Pylonem powoduje pewne ograniczenia. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 5 minut temu, MariuszZ napisał: 34 tys. zł. Tyle info było na stoisku 😎 Tempo tempem , "szóstki" wspominam sentymentalnie. Odpisz, cytując
Wito76 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Pamiętam jak rok temu komentując AVS 2024 temat zboczył na hostessy. Ktoś tam wspomniał, że między innymi na stoisku Skala Audio była fajna hostessa. I wtedy nastąpiła trochę konsternacja, bo owa "hostessa" wkroczyła do wątku jako @Klaudia Skala Audio informując, że jest siostrą szefa firmy . W sobotę miałem przyjemność chwilę porozmawiać z p. Klaudią. Tradycyjnie już kolumny napędzane były zestawem dla Kowalskiego, w tym roku jako źródło robił Wiim Mini za mniej niż 5 stówek, Chord Mojo i równie budżetowe Aiyima A70. I co? Broniło się nieźle. 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 8 minut temu, Wito76 napisał: Broniło się nieźle. A nie przeszkadzały Ci nieco jaskrawe wysokie tony? Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 8 minut temu, Wito76 napisał: Pamiętam jak rok temu komentując AVS 2024 temat zboczył na hostessy. Ktoś tam wspomniał, że między innymi na stoisku Skala Audio była fajna hostessa. I wtedy nastąpiła trochę konsternacja, bo owa "hostessa" wkroczyła do wątku jako @Klaudia Skala Audio informując, że jest siostrą szefa firmy . W sobotę miałem przyjemność chwilę porozmawiać z p. Klaudią. Tradycyjnie już kolumny napędzane były zestawem dla Kowalskiego, w tym roku jako źródło robił Wiim Mini za mniej niż 5 stówek, Chord Mojo i równie budżetowe Aiyima A70. I co? Broniło się nieźle. Cenna uwaga. Przeglądając wątek nikt z forumowiczów nie wspomniał o hostessach. Na naszych terenach mieliśmy aż trzy takie piękne Panie Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: nikt z forumowiczów nie wspomniał o hostessach. Nie do końca prawda. Fotki już się pojawiały. 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Przed chwilą, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Cenna uwaga. Przeglądając wątek nikt z forumowiczów nie wspomniał o hostessach. Na naszych terenach mieliśmy aż trzy takie piękne Panie W zeszłym roku ktoś wspomniał,drugi coś dodał i zrobiła się mała forumowa afera z wąsatym Januszem w tle😁 Nie tylko temat kabli bywa trudny 😁 1 Odpisz, cytując
Wito76 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 7 minut temu, KrólKiczu napisał: A nie przeszkadzały Ci nieco jaskrawe wysokie tony? Wiesz, jak stoisz i gawędzisz z piękną kobietą, to nawet jaskrawa muzyka nie przeszkadza. A tak serio, wiele chyba zależy od repertuaru, bywa taki, który obnaża tę przypadłość. Jak byłem te 3 minuty, to nie zauważyłem ostrości, grało coś łagodnego, wręcz chciałoby się bardziej wyraziście. Edytowano 3 godziny temu przez Wito76 2 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 24 minuty temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Przeglądając wątek nikt z forumowiczów nie wspomniał o hostessach. Dobrzy jesteście Mistrzowska zmiana tematu Ale głowa do góry , byli lepsi. Pytam głównego dystrybutora REL-a , jak mam podłączyć swój subwoofer. Konsternacja , i słyszę abym napisał do niego maila , to on napisze do REL-a , a potem prześle mi odpowiedź. Aby była jasność , nie pytałem o przekrój drutu na trafie , czy jakiej pojemności są kondensatory ,tylko w jakie gniazdo mam wetknąć z tyłu kabel. Są tylko trzy możliwości. Dał mi wizytówkę , spojrzałem z kim rozmawiam , patrzę i nie wierzę " Sprzedawca ". 3 Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 9 minut temu, tomek4446 napisał: Dobrzy jesteście Mistrzowska zmiana tematu Ale głowa do góry , byli lepsi. Pytam głównego dystrybutora REL-a , jak mam podłączyć swój subwoofer. Konsternacja , i słyszę abym napisał do niego maila , to on napisze do REL-a , a potem prześle mi odpowiedź. Aby była jasność , nie pytałem o przekrój drutu na trafie , czy jakiej pojemności są kondensatory ,tylko w jakie gniazdo mam wetknąć z tyłu kabel. Są tylko trzy możliwości. Dał mi wizytówkę , spojrzałem z kim rozmawiam , patrzę i nie wierzę " Sprzedawca ". Czego oczekujesz od sprzedawcy skoro już kupiłeś? Teraz to już problem dla wsparcia technicznego 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Właśnie, specjalista od wszystkiego to specjalista od … Odpisz, cytując
Wito76 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Będąc na Audio Show, oprócz możliwości posłuchania tego i owego, jest też okazja by spotkać się z "kolegami z internetu". W tym roku również spotkałem kilku znajomych, a przede wszystkim po raz pierwszy @tomek4446 oraz towarzyszący mu (albo odwrotnie) kolega @lpomis. Chłopaki, dziękuję jeszcze raz za spotkanie i możliwość przybicia piątki z forumowymi celebrytami :). 3 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Dobra, a ktoś porozmawiał z Alanem (Harbeth) jak to jest z tymi wzmacniaczami? Grajo różnie czy nie grajo? Odpisz, cytując
lpomis Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 16 minut temu, Wito76 napisał: Chłopaki, dziękuję jeszcze raz za spotkanie Dzięki! Bardzo miło było Cię poznać w prawdziwym świecie! 17 minut temu, Wito76 napisał: z forumowymi celebrytami Czekaj, czekaj. Niech no tylko zerknę, który z nas nastukał na forum więcej postów 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 10 minut temu, lpomis napisał: Czekaj, czekaj. Niech no tylko zerknę, który z nas nastukał na forum więcej postów Nooo , trochę nie fer , ale spoko @Wito76 było mi niezmiernie miło poznać , w tej pasji to ludzie się liczą , sprzęt jest dodatkiem. 2 Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Aby była jasność , nie pytałem o przekrój drutu na trafie , czy jakiej pojemności są kondensatory ,tylko w jakie gniazdo mam wetknąć z tyłu kabel. Są tylko trzy możliwości. Dał mi wizytówkę , spojrzałem z kim rozmawiam , patrzę i nie wierzę " Sprzedawca ". Te same odczucia po wizycie w salce Eversolo. Pani sprzedawczyni wiedziała mniej ode mnie, mimo ,że ja tego sprzętu nie posiadam, a ponadto opowiadała głupoty straszne.... żal... Ale tak jest wszędzie.., kiedyś w Leroy Merlin na dziale hydraulicznym zapytałem sprzedawcę gdzie znajdę pakuły. Oczy zrobił jak 5 zł, pierwszy raz słyszał taki termin "pakuły"....na dzaile hydraulicznym...sprzedawca....nie wiedział co to pakuły.... Teraz tak samo było, ludzie z łapanki...nic nie wiedzący....Jedyny, który coś wiedział i wywarł na mnie pozytywne wrażenie, to był Anglik z Cambridge Audio. Odpowiadał precyzyjnie, szybko i na temat. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts