Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
47 minut temu, MariuszZ napisał:

Gigera

Ja wczoraj starając się je „usłyszeć z obrazka” przeniosłem się na plażę w Jastrzębiej Górze. Bardzo wietrzny ale ładny zachód słońca. :) 

Niby my prawie rówieśnicy a skojarzenia odmienne.

Chyba białe albo te „fest niebieskie” bym dla siebie wybrał. Podobają się. 

Napisano
5 godzin temu, MariuszZ napisał:

Hej,

Też byłem i mogę jedynie potwierdzić słowa Wojtka. Nie grało to przyzwoicie w momencie gdy byłem przy odtwarzaniu muzyki.

Nie chcę się znęcać opisując wrażenia jakie odniosłem, ale słabo było.

Proszę nie brać tego jako złośliwość z mojej strony, a jedynie chęć zaznaczenia problemu, który w kolejnej edycji AVS można i trzeba poprawić.

Zawiodła prawdopodobnie akustyka, może jakość nagrań. Trudno oceniać bez głębszej analizy. 

Pozdrawiam. M

20251024_152315.jpg

Najpewniej akustyka, jak pisałem, liczyliśmy na lepszy pokój, ale wyszło jak wyszło :(

Napisano
1 godzinę temu, Q21 napisał:

Najpewniej akustyka, jak pisałem, liczyliśmy na lepszy pokój, ale wyszło jak wyszło :(

Dobrze, że jest kilku użytkowników na forum, posiadaczy wzmacniaczy Regi, którzy robią dobrą prasę tej marce :) 

Wzmacniacze są ponadprzeciętne i chyba nie ma innych danych w naszych zasobach.

Kolumn Vienna Acoustics The Music (Sapele?) nie trzeba reklamować. 

Pozdrawiam. M

Napisano (edytowany)
16 minut temu, MariuszZ napisał:

Wzmacniacze są ponadprzeciętne

Brzmieniem mogą nawet zachwycić ale to nie są wzmacniacze dla Ciebie Mariusz. I nie chodzi o charakter brzmienia, Ty byś na drugi dzień wydał list gończy za ich konstruktorem - poszukiwany żywy lub martwy. :) 

10 minut temu, pairtick napisał:

tak to mówili

Patrick, ciesz się że nie wiesz co mówię o piętnastej w piątek.  :) 

Edytowano przez kaczadupa
Napisano
3 minuty temu, MarcKrawczyk napisał:

Tak się podniecacie bowersami, a to już ponad 30 lat minęło, a ich konstruktor był na AVS i zachwalał swoje nowsze vivid…

No to o nich właśnie pisałem, że nie dałem rady tego słuchać. Bas się lał grubo i bez kontroli jak dla mnie. 

Napisano (edytowany)

Moje 3 dniowe subiektywne obserwacje.

1. Mniej zwiedzających niż w ostatnich latach.

2. Dużo mniej udostępnianych gadzetów reklamowych. Widać, iż firmy wdrożyły oszczędnosći.

3. Część wystawców wzieła sobie do serca uwagi, iż grają za głośno. W tym roku w wielu pokojach było przyzwoicie średnio głośno - jako tako dało się coś posłuchać. Plus za progres w tym temacie.

4. Wzmacniacze - 2 kierunki- potężne trany monobloki lub wzmacniacze lampowe (tych było całkiem sporo). Mało zintegrowanych wzmacniaczy. Gdzieś tam klasa D ale bez przepychu.

5. Źródła - streaming przoduje ale było również całkiem sporo czarnej płyty.

CD - okazjonalnie, szpula - bardzo, bardzo okazjonalnie ( 2 Revox ? średnie modele)

6. Kolumny - jak zawsze cały przekrój kto co lubi; klasyczne konstrukcje, open baffle, horn i inne wynalazki. Producenci mocno idą w design i to jest driver cen.

7. Muza - dobrana aby zawsze to grało przyzwoicie bo czy Dire Straits czy też vinyl Vollenweider może grać źle? To zawsze i wszędzie zagra dobrze.

8. Brak oficjalnej integracji czy też próby integracji osób z forum. 

9. Unitra osłuchana (całe 4 utwory z gramoofnu i cd) - dzwięk bez omocji, nudny, płaski. Kolumny są tu głównym ograniczeniem i raczej to nie będzie wina wzmacniaczy.

Generalnie jak to show było ciekawie, kolejna impra za rok. Jest ok!

Edytowano przez elektron6
Napisano (edytowany)

Dla mnie najcenniejsze w całym AVS była możliwość zamienienia kilku zdań z konstruktorem  wzmacniacza i CD oraz kolumn, które posiadam 😎! Super sprawa ! A dźwięk wystawy (jak dla mnie oczywiście ) :

- Wilson Audio z Dan D’Agostino,

- Magico z elektroniką Emm,

- Kultura dźwięku z BonaWatt

- no i oczywiście Bladelius oraz Amphion.

Edytowano przez Adamo666
Napisano (edytowany)

@elektron6 Tomek pełna zgoda co do oszczędności firm na gadżetach , nawet krówek nie było :( 

Też zauważyłem , zwrot w stronę klasy A , AB , tak sobie myślę , że może producenci stwierdzili , iż nie pobiją w kl. D Chińczyków , cenowo nie ma szans.

Akurat tam gdzie byłem / z powodu braku czasu w tym roku tylko Narodowy/ muzyka mnie zaskoczyła pozytywnie. Nie trafiłem na tłuczoną od lat sztampę. 

Tak , brakowało mi takiego spotkania jak dwa lata temu. Byłem jeden dzień i spotkałem tylko kilka osób. W każdym razie jest co naprawić w przyszłym roku.

Unitra wg. mnie zagrała po prostu poprawnie , bez szału ale tragedii nie było. Zresztą , kurde sam na własnej skórze przekonałem się , że nie warto analizować jak coś gra na AVS. O 13-tej byłem zauroczony słuchając gramofonu Sikory z kolumnami Kharma , trzy godziny później jak tam zajrzałem leciało coś takiego , że nie dało się słuchać. Więc jak to jest z tym systemem , dobry czy nie ?

Edytowano przez tomek4446